Alfasamec Nečas a jeho impotentní řešení vlastní potence

Experiment rádoby alfasamce premiéra Nečase, jehož pokusnou laboratoří pro realizaci totální neschopnosti cokoli vést byl tento stát a my lidé v něm, se snad chýlí definitivně ke svému konci. Loutkovodiči, kteří úspěšně dlouho tahali za provázky v zákulisí a vodili premiéra tak, jak se jim zachtělo, z toho viditelně moc radosti nemají. Věřili, že jim do voleb vydrží a že oni sami stačí zahladit stopy po loupeživých vpádech do stále se tenčících majetkových aktiv tohoto státu.   

Neplačme po premiérovi z boží nevůle, po onom symbolu špatných dnů tohoto státu, pokud nadobro zmizí z našich politických luhů a hájů. Slabšího premiéra bychom možná nenašli ani v dějinách před rokem 1990. Jeho styl řízení systém brzda plyn a nepředvídatelné vybočování za jízdy do protisměru mnohým, kteří do toho viděli a vidí, naháněl a dále nahání strach a hrůzu.

Raději se bojme toho, co je před námi. Zářící pleš Bohuslava Sobotky vyzařuje spokojenost a nezdolnou energii a už už se chystá uchopit moc, kterou Nečas upouští ve chvíli, kdy byl nachytán se spuštěnými kalhotami. Nová garnitura neméně stejně všeho schopných dravců v růžových tričkách se radostně dere k moci a nemyslete si prosím, že je proto, aby sloužila vám, svému lidu.

Tihle naši politici všech barev jsou z jednoho těsta. Jejich politický boj mezi sebou není a nikdy nebyl o koncepci či směřování tohoto státu a blahu vás jako jeho občanů. Už od dob tatíčka Klause a lišáka Zemana vždy šlo o boj o koryta u zdrojů finančních toků a pak dlouho, dlouho o nic, až pak někde v nedohlednu o drobty pro vás všechny / pokud ovšem něco zbylo /.

Pokud půjdete k příštím řádným či předčasným volbám, ptejte se sami sebe : kolik ještě takových vlád tento stát unese ? Ptejte se sami sebe, zda jsme skutečně tak zoufalý národ, že si zasloužíme takové vlády a takové představitele ? Opravdu se nedá nic změnit ? Budeme opakovat stále stejné chyby ? Protože ať uděláte s hlasovacími lístky cokoli, co uděláte, výsledek bude stejně zoufalý jako vždy dosud.

Abychom si zasloužili jinou vládu, než tu, která nutně přijde i po případných nových volbách, musíme se změnit my sami. Tihle sobečtí parchanti, kteří nám vládnou, byli vychováni ve společnosti, kterou tvoříme my sami. Odkud tedy asi pocházejí jejich skutečně „excelentní“ předpoklady pro výkon mandátu, který jsme jim svěřili ? Opravdu netušíte ?

Pak se zamyslete nad tím, zda je možné, že lhostejnost a nezájem mocných tohoto světa o nás samotné nám jen odráží to, že jsme lhostejní k sobě samým ve svých nitrech. A zda jejich pohrdání lidmi kolem a životem jako takovým neodráží postoje nás všech v mnohých klíčových situacích našeho života.

Vstupuji se svým blogem do vašeho zorného úhlu ne proto, abych kritizoval a vynášel soudy nad již před bohem a před námi lidmi ztracenými existencemi některých tam nahoře. Chci tu nějakou dobu pobýt proto, abych vám  nastínil otázky k přemýšlení. K přemýšlení o příčinách stavu, ve kterém se nacházíme i o možnostech cesty z této pasti ven.  

Alfasamec Nečas a jeho impotenní řešení vlastní potence vstoupí do dějin této země nakonec jako úsměvný příběh dalšího chlapa, který si myslel, že má své ego a svůj testosteron pod kontrolou. Netěší mne to, ale alespoň jeho příběh určitě vytváří vhodnou kulisu pro to, co vám chci předložit. Začneme příště. 

Autor: Pavel Karpeta | pondělí 17.6.2013 20:29 | karma článku: 24,52 | přečteno: 953x