Šest duší aneb hledáme přeběhlíky

Zn. Založení protiparoubkovské strany sociálně demokratické, podpora všech, alespoň trochu rozumných návrhů tandemu ODS-KDU a hlavně dosud marná snaha nedovolit Bursíkovi zlikvidovat Českou republiku. Heslo- Paroubka NE! Bursíka NIKDY.

Když pod vedením nejhoršího ministra financí, který kdy v české kotlince působil, tedy pana Bohuslava Sobotky, skončilo hospodáření našeho státu sekyrou více než jednoho biliónu korun, člověk si říkal, co horšího se ještě může stát. Zemědělství a potravinářství už zlikvidoval pan Palas s panem Zgarbou, o oddlužené banky se postaral celý tým sociálních demokratů od Zemana po Grosse (na Paroubka prý už nic nezbylo) a rodinné tolik chráněné stříbro – plynovod a Chemopetrol prodali sociální demokrati Rusům a malinko Polákům. Pan Telička pro nás vybojoval tolik výhod na Bruselu, kolik má na hlavě vlasů. Tak, co by nás mohlo ještě potkat? Jak je vidět, mnoho. A to ze zelené strany koalice. Šílení po biopalivech sice drobet ustává, zlodějské výkupní ceny bioenergie už Bursík prosadil a ekologické daně za šíření CO2 mu snad Klaus zatrhne. Proč tedy ten pokřik a hledání dalších šesti odvážných sociálních demokratů?

Ministerstvo životního prostředí totiž předloží v pondělí vládě návrh novely zákona o chemických látkách, která má zásadně změnit dosavadní praxi testování chemikálií. Alespoň podle ČTK. Tuto děsivost přijal pod buldozerovým tlakem zelených a nazelenalých na konci roku 2006 Evropský parlament. Evropská chemická legislativa známá pod zkratkou REACH si klade za cíl shromáždit do 11 let všechny dostupné informace o zhruba 30.000 chemických látkách, které jsou na evropském trhu k mání. Nové kompetence dostane Česká inspekce životního prostředí. Chce proto posílit o 50 pracovníků.Svou agendu bude podle návrhu muset rozšířit ještě ministerstvo průmyslu a obchodu. Veškeré činnosti a náklady spojené se zajištěním chemické bezpečnosti samozřejmě budou na průmyslových podnicích, a proto bude třeba je řádně a bez milosti buzerovat.
Novela k tomu upravuje ustanovení zákona a prováděcích vyhlášek, které se týkají registrace nových chemických látek, jejich zkoušení a hodnocení jejich rizik. Na trhu má omezit množství přípravků a předmětů, které obsahují nebezpečné látky. Major Terazki by se jistě zeptal, čo si pán Bursík predstavuje pod pojmom „Nebezpečné látky“, ale pochybuji, že se někdo statečný na to v parlamentu pana ministra zeptá.

České studie naznačují, že náklady chemického průmyslu se budou pohybovat v rozmezí dvě až 6,2 miliardy korun. Prý to nebude tak zlé. Já si naopak myslím, že to bude ještě horší a pod deset miliard se nevejdeme. Navíc asi páni výzkumníci míní miliardy státní. Kde zůstaly miliardy podnikové a soukromé? Kde zůstal placený čas na vytváření a vypisování dalších formulářů? Kolik asi vyberou na úplatcích páni z ministerstva ŽP? Nakonec přidala naše tisková agentura krásný závěr :„….náklady ostatních odvětví budou podle ministerstva řádově shodné s chemickým průmyslem.“ Tak si to spočítejme dohromady. Tušíte, proč bych si tak rád dal tento pomyslný inzerát? Dovedete si představit ty obrovské výhody?
Osm lidí už může tuším utvořit poslanecký klub. Paroubek, Rath a někteří další, zhnuseni z zrady spolustraníků, založí novou komunistickodemokratickou stranu, v současné ČSSD zavládné přátelské ovzduší, kterému neodolá ani pan Zeman, otráven čistým vzduchem z Vysočiny. Odesáky to nejspíše vyvede z míry, pan Topolánek se zamyslí a pan Bém začne přemýšlet o velké koalici. (Nechci si představovat s kým.) Ale hlavně Bursík bude odstavený a nebude trápit naši nijak zvláštní životní úroveň dalšími ekonesmyslnými náklady. Pravda, bude to mít své výhody i nevýhody. Hospodyňky nebudou muset zírat, jak silně jim Vizír podražil, pan Klaus tomuto dění jistě požehná a pan Halík dá všechny zúčastněné do klatby.

Autor: Antonín Karoch | čtvrtek 21.2.2008 19:01 | karma článku: 19,42 | přečteno: 1205x
  • Další články autora

Antonín Karoch

Volba Babišem

25.5.2010 v 21:53 | Karma: 12,02

Antonín Karoch

Konec Spartaku Příbram ?

8.3.2009 v 18:02 | Karma: 12,11

Antonín Karoch

Mimozemšťani přiletí 18.2.

16.2.2009 v 11:19 | Karma: 22,10