Vinci – Invalidi - Zlodějny

Ve zdravotnictví se krade, tvrdí kdekdo. Dodáme, že se i těžce ubližuje – těžce postiženým. Rozhodně v pražské vinohradské nemocnici FNKV. 

 Zajisté za bohulibé nemalé peníze vytvořil tam „správce závorového systému vjezdů“ VINCI Park CZ a.s. nedávno automatický systém vjezdu a výjezdu dvěma branami – do celého areálu. Řidič, jako mnohde jinde, vyjme z automatu lístek a někde (snad) zaparkuje. Když má vyřízeno, odjíždí. U závory mu obsluha poradí, ať zaplatí vedle v automatu…ostatní čekají…zasune validní lístek a závora se zvedá. Ale ZTP/P – běda. Zatímco jinde obsluha zkontroluje jeho  průkaz a zvedne závoru, neboť invalidé parkují zdarma, zde pošle řidiče  před „červenej pavilon veprostřed“ k validátoru pro invalidy. Ona nemůže závoru zvednout, jenom informuje. Za invalidou mezitím fronta aut. Invalida nemůže dopředu, nemá kam couvat… Trvá to nějakou čtvrthodinku, než se podaří invalidovi vyjet hledat ono jediné speciální zařízení v areálu. Ujímá se ho vrátný u pavilonu H – dává mu orientační plán. A z parkovacího lístku opisuje velkými písmeny jakási maličká čísla, která budou validátor zajímat. Invalida není v areálu prvně, ale je tam přece jen budov jako písmen v abecedě! A k tmu je to stále zároveň staveniště…Sláva!  Validátor je na malém plném parkovišti před jídelnou. Ale ouvej, k validátoru se tím pádem nedá zajet. Invalidovi, který by musel jinak z auta vystoupit(jak?), pomáhá žena z jídelny:  přečte na vyžádání hlasitě požadovaná čísla z lístku ( o průkaz ZTP se to nezajímá), vsune ho do validátoiru a hlas spolu s vrácením zvalidovaného lístku odpoví:Do 15 minut opusťte areál!

           Jak prosté, konstatoval by Sherlock Holmes. Jak trapné a sprosté a surové, tvrdíme my. A dodáváme nápad: Když nemá špitál na vrátného, parkujte v areálu zadarmo všichni! Zajeďte k validátoru pro invalidy všichni ! A načtěte žádané údaje. Možná, že to pak někomu dojde a někdo to taky odskáče! Čekáme na následky nedočkavě… Invalida konečně vítězně odjíždí. 

Autor: Karel Šmíd | čtvrtek 13.11.2014 18:40 | karma článku: 19,91 | přečteno: 936x
  • Další články autora

Karel Šmíd

Na shledanou

3.8.2015 v 9:00 | Karma: 9,80

Karel Šmíd

Ještě k Ferdinandu Peroutkovi 4

24.2.2015 v 9:40 | Karma: 14,73

Karel Šmíd

Ještě k Ferdinandu Peroutkovi 3

23.2.2015 v 8:00 | Karma: 11,31