Princezna Radka se zabydluje

Koncem května r. 2010 jsem se rozhodl napsat pohádku o princezně Radce. Tato postavička se mi jevila velmi zajímavou, a tak jsem se odhodlal ji poslat do kyberprostoru v naději, že se její příběh rozvine do šířky a hloubky a najde si své čtenáře. A Radka mne nezklamala - vedla si zdatně a události okolo ní jen víříly. Pyšná princezna Radka, Princezna Radka vybírá, Princezna Radka vybírá(2)

Ať už jste si přečetli předchozí pohádky či nikoli, vězte, že registrované partnerství princezny Radky se nadmíru vydařilo - alespoň pro princeznu. Princové Oudes a Topes jí galantně přenechali nejen vytoužený Kachlíkový palác, ale i vysoce atraktivní Palác autíček a mašinek. Kromě toho ještě další dva paláce. Do Kachlíkového paláce se nastěhovala sama, autíčka a mašinky přenechala svému důvěrníkovi Bartusovi.

Princezna brzy zjistila, že domácnost partnerství není příliš zařízená, a tak se rozhodla ji vybavit podle staré moudrosti: kdo má židli, bydlí. Naštěstí krátce po startu šťastné triády se naskytla příležitost více než výborná: Starý kouzelník Senátus zahájil výprodej křesel ze svého paláce a k němu se přidaly ještě radnice, které prodávaly spousty židlí včetně těch purkmistrovských. Křesla a židle ovšem nebyly k mání za zlaťáky, alespoň ne přímo. Kupovaly se za lístky vylosované v dobročinné tombole. Nejen princezna Radka a její registrovaní partneři, ale i princezna Socinka a další princátka dali do tomboly své lístky. Kdo by nechtěl vyhrát co nejvíce! Účastníkům tomboly je třeba naznačit, že by měli kupovat právě lístky té či které princezny, toho či kterého prince. Také vysvětlit, proč by neměli kupovat lístky těch druhých. Ale registrovaní partneři nebudou poňoukat kohokoli, aby nevolil jejich registrované druhy. Tak oškliví by přece být nemohli! Sami se ovšem šlechtí jako o překot.

Leč co to? Z ložnic dvořanů prince Oudesa se ozývá křik, že tam kdosi nahlíží! A hleďme, vždy to jsou dvořané princezny Radky, přesněji jejího oblíbence Bartuse. Žárlivá princeznička ovšem říká, že ty kradmé návštěvy nemají vůbec nic společného s tombolou a jestli dvořané Oudesovi žijí mravně a ctnostně, vůbec by jim neměly vadit. Zároveň poslové vybubnovávají po ryncích poplašné zprávy o hanebných skutcích některých jmenovaných i nejmenovaných dvořanů. Situace se stává natolik nepřehlednou, že leckdo váhá, zda se tomboly zúčastnit a zda by nakonec nebylo lepší křesly a židlemi zatopit. Nejlépe v kamnech na biomasu.

 

Nakonec odkaz na přehled mého blogu zde

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Karel Kužel | úterý 5.10.2010 9:00 | karma článku: 6,65 | přečteno: 923x
  • Další články autora

Karel Kužel

Kapitalismus asistovaný

2.3.2024 v 9:43 | Karma: 12,29

Karel Kužel

Bůh experimentátor

14.1.2024 v 17:52 | Karma: 9,06

Karel Kužel

Postraš a panuj

11.12.2023 v 21:16 | Karma: 12,63

Karel Kužel

Tak jsme ve válce...

11.4.2023 v 18:00 | Karma: 16,84

Karel Kužel

Časová subsidiarita

28.3.2023 v 8:00 | Karma: 10,64