Chvála samoživitelkám.

Reakce na článek o tzv.samoživitelkách,který vyšel 18.2.2008 v magazínu Ona Dnes.

Je nezodpovědné,když kdokoli glorifikuje tzv.samoživitelky,neboť tyto ženy skutečně zneužívají sociální systém ( paradoxně k tomu vyzývá i bývalá ředitelka rodinného odboru na MPSV p.Marksová-Tominová ) a co je hlavní,berou svým dětem jejich otce ( ať už záměrně,či ,,jen,, nezodpovědným výběrem svých partnerů ),což se později v chování těchto dětí zákonitě negativně projevuje. 

Dle statistik ČSÚ se počet nemanželských dětí od r.1990 zečtyřnásobil.To samozřejmě není jen tak samo sebou a jelikož vše má souvislosti,tak je třeba porovnat jak křivku kriminality,tak křivku vyplácených sociálních dávek a zjistí se,že jsou téměř totožné.Dále si p.Marksová-Tominová stěžuje na malý počet narozených dětí.No kdo je může rodit?Pouze ženy,ale ty dnes dávají přednost kariéře ( jinými slovy jsou to opět peníze ) a muži nechtějí mít děti s těmito ženami,neboť si většinou přejí rodinné typy ( dle výzkumu nejen MF Dnes ).  

Ovšem kde vzít ženy rodinného typu,když samy vyrůstají jen s matkami,muži jsou jim představováni jako nebezpeční tvorové,samy sebe považují za neomylné a média jim vnucují roli kariéristky?  A proč by muži měli chtít děti,když jim je po rozvodu seberou a poté se po nich chce jen platit výživné?   

Jen tak na okraj - víte vůbec,podle čeho a jak se výživné stanovuje? Problém je totiž v samotných ženách - podle čeho si vybraly partnera?Je vůbec možné nechat se roky klamat?Nepovažují samy sebe za ztělesněný ideál a když přijdou problémy,tak jistě ne kvůli nim?   To vše zavání alibismem,sebeklamem a arogancí! 

Pokud chcete opravdu něco s tímto problémem dělat,tak je zapotřebí v prvé řadě zrovnoprávnit muže ve vztahu k dětem ( V ČR je vše hezky v různých zákonech napsáno,ale praxe je v tomto směru velmi tragická. ) a až poté řešit situace tzv.samoživitelek - já osobně upřednostňuji různé charitativní organizace a stát by se do toho neměl vůbec plést. 

Jediné,co se od státu očekává,je zajištění OBOU rodičů pro děti ( samozřejmě se najdou i takový tátové,kteří o děti nejeví zájem,ale je to opět o výběru partnera a za tyto ,,táty,, nemohou být ostatní trestáni  ) a zajištění stejných podmínek pro VŠECHNY MATKY - ne jen upřednostňovat samoživitelky!!! 

Vždyť upřednostňováním tzv.samoživitelek trestáte ženy,které se vdaly?!?! Např. má manželka svatbou rázem přišla o 1600,-Kč měsíčně (to bylo v r.2000).

To je ona proklamovaná prorodinná politika? A je velmi tragické,že po tomtovolá i bývalá ředitelka rodinného odboru na MPSV? Ví vůbec o čem mluví? Jak asi ta její ,,práce,, na rodinném odboru vypadala? 

Kritiku samoživitelkám a kritiku mužům,kteří se nezajímají o své děti!!!  

Kapr Miroslav  

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Miroslav Kapr | pondělí 25.2.2008 17:27 | karma článku: 17,06 | přečteno: 1412x
  • Další články autora

Miroslav Kapr

Jiří Dienstbier prezidentem?

6.1.2013 v 18:00 | Karma: 22,89