Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vadíra

5. 3. 2008 18:38
Samoživitelky

No to je super. Ať čtu jakýkoli článek na téma samoživitelka, tak se to hemží slovy "špatný výběr partnera" ze strany matky.Buď jsou všichni tito pisálci dokonalí šťastlivci, a nevidí jak to funguje kolem nich, nebo neví co píší. A žena když má dítě si ho chce užít, dokad je malé, a je moc špatné, že to většinou není možné, neboť aby ho zabezpečila, musí se pořádně ohánět. Holt emancipace tu je, ale stále je ještě v počátcích.

0 0
možnosti

Ali

27. 2. 2008 12:36
mimochodem...

třeba v případě, že na rodičovské dovolené je muž a stará se o dítě by mi přišlo téměř automatické, aby i po rozvodu měl v péči dítě on. Prostě - o dítě se má starat ten, kdo se mu venoval, koho dítě zná - a ne ten, kdo na něj má "papírovej" nárok. Nikdo nemůže mít vše, pokud tatínkové dělají kariéru a svoje děti téměř neznají, mají smůlu stejně jako matky, které kvůli dětem tu kariéru nedělají a po rozvodu zůstávají  s dítětem a bez peněz samy....

0 0
možnosti

petr

26. 2. 2008 16:43
???

Matky kecají jak otec nemá zájem o  dítě.Proč tedy netouží ženy po střídavé péči, která je v cizině preferována?

0 0
možnosti

Ali

27. 2. 2008 12:33
Re: ???

asi právě proto...jestli mám svěřit malé dítě (to není věc, ale tvor, který má emoce-úzkost,strach...) někomu, kdo o něj až do rozvodu nejevil zájem, kdo s ním nešel na procházku, neuspával ho...jen proto, že teď si uvědomil, že chce "půlku dítěte", tak bych se střídavé péči taky bránila. Střídavou péči si umím představit, pokud by muž měl od malička o dítě zájem, bylo by  pro něj samozřejmé se o dítě v mojí přítomnosti postarat, věděla bych, že je to člověk, se kterým se lze i přes rozchod domlouvat bez emocí třeba na společném výchovném působení. Pokud nejsou oba partneři emočně a sociálně OK a nezvládnou to, tak se z dítěte stává jen prostředek k osobní mstě.Pak nemá střídavá péče jakýkoliv smysl.

0 0
možnosti

xxx

26. 2. 2008 14:10
Nesmysl

ani se mi to nechce dočítat, co je to za žvásty?

Jo, kdyby ženy měli rodit děti jen s prověřenými partnery, tak jsme dávno vymřeli.

Mmch. a pánové jakožto rodinný typ existují? Nejde náhodou o tu kariéru spíše jim?

Nehledě na to, že takový rodinný typ si po čase najde milenku, rozvede se, a neobtěžuje se děti vídat ani jim hradit výživné.

0 0
možnosti

ja

26. 2. 2008 9:20
samozivitelky

Z toho clanky mi pripada, ze samozivitelky si za vsechno sami muzou. Muzou za to jen ony, ze maji deti, ze si vybrali spatneho partnera, ze si patnera neudrzeli atd. a chlapi jsou v tom uplne nevine a jsou oni ti utlacovani, kteri by chteli byt s detmi, ale zena jej od nich vykopla. Ze sveho okoli znam pripady kdy chlap odesel od ni a decek kvuli jine, ale neznam ani jeden pripad, ze by to bylo opacne. Spis se divim pripadum, kdy zena zustava s nekym hlavne kvuli detem. Samozrejme existuji vyjimky, ale nejcastejsi varianta je kdy muz odejde od zeny a deti. Na deti by mel platit jejich biologicky otec a ne my vsichni, stat by mel ve svem zajmu prinutit platit ty vychcane otce, kteri by chteli jen pichat, ale z nasledku se vyvlect a snizit tim  take zneuzivani systemu....

0 0
možnosti

alex hart

26. 2. 2008 16:03
Re: samozivitelky

Vážený(á) Já,

do značné míry máte pravdu. Hodně samoživitelek jsou matky po rozvodu, kde vina byla na otci. Ale řada z nich jsou naopak matky, které si rodinu rozbily samy, nebo se na tom výrazně podílely. A nechcete doufám tvrdit, že za všechny rozvody mohou jen muži? Nebo snad ano? 

A chápu také, že Vás dráždí ten nesmysl, kdy by měl stát za otce splácet na dítě. To by totiž vedlo jen k tomu, že otcové budou kašlat na vyživování svých dětí. Ale povede to i k tomu, že ani matky nebudou muset vědět nebo říct, s kým to vlastně mají.

Ale na to je jednoduchý lék. Ať to platí klidně stát, ale jen v tom případě, že matka označí otce, ze kterého to stát potom dostane exekucí a třeba i nucenými pracemi. A naopak  pokud matka otce neurčí, ať si to pěkně vyžere sama.  Jednoduché ne?

Těch pár kriminálních případů, kdy matka byla znásilněna, přišla do jiného stavu a neví s kým, by se jistě dalo rozumně řešit. Těch je totiž oproti celkovému počtu matek samoživitelek zanedbatelné procento.

0 0
možnosti
PO

POToole

26. 2. 2008 6:42
Rodinne typy

jako napr. pani Paroubkova nebo i Topolankova se casto stavaji samozivitelkami protoze manzel si treba najde mladsi, stihlejsi a bezdetnou na pracovisti. Podle autora muzi chteji rodinne typy aby meli deti ale kdyz muz odejde za jinou, je to jejich vina. Kdyz muz zacne pit, je to opet vina manzelky. Kdyz malo vydelava po rozvodu, je to opet vina zeny, ze si ho vzala. Poradne zakony, ktere by stizily zneuziti, tu chybi, ale je naprosty nesmysl vse svadet na zeny. To by totiz znamenalo, ze muzi jsou nezodpovedni tupci bez vlastni vule, a vlastne zalezi jen na zene, jestli je schopna z toho sveho udelat cloveka...

Navic by me zajimalo, kolik deti autor jako samozivitelka vychoval bez cizi pomoci a jak by tem detem pod mostem vysvetloval, ze se najedi az kolem pujde ta charita a neco jim hodi...

0 0
možnosti
W

cynicka

25. 2. 2008 21:55
Me pripada, ze vetsina lidi se rozvadi

kvuli vylozenym pitomostem. Drive lide byli vice oddani rodine. Matka zatla zuby a kvuli detem se snazila byt s otcem jejich deti. Samozrejme, pokud je ten otec nasilny, alkoholik nebo narkoman ci neco podobneho, rozvod je lepsi. Ale spousta modernich paru nema zadne hodnoty, jsou poznamenani komunismem, je to videt. Bezbozna a bezpaterni spolecnost. Takze tu chvalu samozivitelkam bych tak neprehanela. Nerikam tim,ze souhlasim s autorem uplne. Asi jsou matky, ktere zneuzivaji system, ale take jsou matky, ktere jsou na vse opravdu sami. Nemuzeme vzdy vsechny hazet do jednoho pytle. Obcas muz nema chut se o deti starat, obcas ji ma, ale nemuze kvuli hystericke exmanzelce a tchyni... Nutno se podivat na obe strany. Nic neni tak cerne a bile. Pokud zena zije s otcem svych deti, nemela by mit pravo na specialni pridavky. Mely by se nejak upravit zakony. Treba v Kanade, kdyz spolu zijete vic nez 6 mesicu, tak jste tzv. common law wife...CR ma jeste hodne prace se zakony o rodine...

0 0
možnosti

alex hart

25. 2. 2008 23:54
Re: Me pripada, ze vetsina lidi se rozvadi

Jo, taky si myslím, že u nás jsou mezery v zákonech, ale to hlavní vidím v tom, že dnes spousta lidí kouká jen na vlastní zábavu a vůbec se nechce zatěžovat péčí o děti. A když už ty děti mají, tak je vůbec pořádně nevychovávají. Ty dnešní děti velmi často neumějí dost dobře ani svoji mateřštinu, neumějí zpívat, neumějí pohádky, neumějí si hrát. Neumějí všechno to, co bylo dříve naprosto samozřejmé, a co sály s mateřským mlékem od svých matek. Dnešní matky ale z tohoto neumějí velmi často nic, a zejména chybí ochota, věnovat tuto péči dětem. Prostě celý hodnotový systém je rozvrácený jedinou "moderní" modlou současné naší kultury:

PENÍZE a nenažraná touha po konzumaci vlastních osobních požitků. 

To podle mne nemá s předchozím režimem mnoho společného, protože tento problém mají obecně všechny západní státy. To proč je to u nás tak silné, je podle mne proto, že dnes když si lidé myslí, že mají konečně svobodu, chovají se mnozí, jak utržení ze řetězu (a to s našimi politiky v čele).   

0 0
možnosti

Milan

25. 2. 2008 21:20
Naprosto přesný článek.

Přesně tak to je.

Zdivočelý gender-feminismus rozvrátil společnost a strůjkyně toho úpadku se dílem snaží jednotlivé průvodní jevy zamlčovat, dílem se je snaží svést na jiné příčiny. Protože přiznat chybu a začít ji napravovat, to by moc bolelo.

Tak se raději nechá společnost úplně padnout - po nás potopa, že.

0 0
možnosti

alex hart

26. 2. 2008 0:12
Re: Naprosto přesný článek.

Pokud už hledáte příčiny, tak jsou podle mne trochu někde jinde. Samozřejmě, že i feministky přispívají svoji vydatnou "trochou" do mlýna. Ale to nejhorší je, že životní úroveň a vzdělání žen dosáhly takového stupně, že ženy už považují pořádnou péči o rodinu za něco podřadného a za něco, co je zdržuje od kariéry a samostatném uplatnění ve společnosti. A muži to tolerují a sami nejsou také ochotní s tím nic dělat.

Řekl bych, že právě vzdělání žen spolu s evropským životním standardem vede k tomu, že nejsme už ochotni řádně pečovat o své potomstvo. 

Tomu se podle mne říká DEGENERACE Z NADBYTKU.     

Nemyslím tím degenraci fyzickou, i když i k té dnes dochází (obezita, cukrovka, cévní choroby). Myslím tím predevším degeneraci společnosti a vztahů.

Myslíte, že nemám pravdu? Tak schválně, kolik by podle Vás nastoupilo vojáků, kdyby dnes někdo u nás vyhlásil mobilizaci? A kolik bílých matek u nás je dnes ochotných mít tři nebo čtyři dět?  Jistě už vidíte, že nejde jen o neochotu žen.

0 0
možnosti
W

rypal

25. 2. 2008 20:14
Mily pane autore, jste trochu drsny,ne?

Je pravda, ze spousta matek je svobodnych matek, ale hodne z nich zije s partnerem, coz je bohuzel v mode v dnesnim svete. Take si uvedomte, ze zena s ditetem uz nema velkou sanci si najit noveho partnera.

Je pravda , ze nekteri lide by mohli zabranit zbytecnemu rozvodu, obcas se rozvadeji kvuli blbostem, ale nekdy to manzelstvi proste nefunguje a at se zena snazi sebevic, manzel chce odejit. Co ma pote delat? Ne vsichni jsou kudlanky nabozne, ktere zneuzivaji system. A predtim nez me nekdo osoci, jsem stastne zenaty s detmi....

0 0
možnosti

Nefin

25. 2. 2008 21:38
Re: Mily pane autore, jste trochu drsny,ne?

Ještě tak dodat, že spousta svobodných matek je tak jen na oko, žije dál s mužem, ale před úřady si užívá výhod samoživitelek. Systém to povoluje, nikdo stav nekontroluje a ještě to vypadá jako krásná sociální pomoc.

0 0
možnosti

alex hart

25. 2. 2008 20:13
Každá věc má rub i líc...

Ten článek je jednostranně zaměřený proti ženám samoživitelkám. A většina diskutujících to dává autorovi také najevo.

Ten článek je špatný především v tom, že vyznívá tak, že všechny ženy, nebo alespoň ty samoživitelky, háže do jednoho pytle. A to je samozřejmě špatně.  

Ale musím se přeci jen podívat na věc i z jiného pohledu. Když nějaká militantní feministka napíše stejně nesmyslně zaměřený článek proti mužům, kolik diskutujících má odvahu a napíše do diskuse stejně tvrdou kritiku? 

A další pohled. Když pominu ty zlaté a ochotné ženy, kterým muž umřel, nebo ty které nezodpovědný muž sprostě opustiil bez jejich viny, a když se zaměřím jen na ty, které se rozvedly skutečně vlastní vinou (třeba i za spoluúčasti muže). Jak asi vypadá výchova toho jejich dítěte? Co si odnese dítě od takové matky do života za postoje pro výchovu další generace?

pokračování...

0 0
možnosti

alex hart

25. 2. 2008 20:16
Re: Každá věc má rub i líc... - 2 -

A když budu zkoumat ty případy, kdy vyčůraná žena pobírá dávky od státu, alimenty od bývalého manžela a žije přitom na hromádce se svým "novým" partnerem a ještě komplikuje svému bývalému přístup k dětem: Chcete mi snad říct, že to je jev u nás zcela vzácný? A že je tak ojedinělý, že není třeba o něm hovořit? A že snad mají muži v takových případech někde zastání? A že právníci přímo radí ženám aby se znovu nevdaly, že je to pro ně ekonomicky výhodnější? Chcete mi snad říci, že všechny ty děti, které vyrostou v takto deformovaných vztazích a v takovéto morálce, můžou někdy vůbec skutečně akceptovat  úplnou rodinu s otcem?

Já osobně nejsem rozvedený a o děti se starám a živím je i v jejich 20 letech kdy studují, ale dnes a denně jsem svědkem útoků na tradiční rodinné hodnoty.  

Když máme jako rodiče  (a to prosím oba matka i otec dětí) máme na děti určité nároky a já jako otec vyžaduji jejich plnění, jsou to právě matky, ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1104x
Kapr Miroslav - mfk@volny.cz

Podruhé ženatý (jedno dítě vlastní,
druhé a třetí adoptované) a tudíž
velice znalý českého ,,opatrovnického,,
systému.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky