Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Připraví nám EU další Mnichov?

Evropské unii se nepodařilo prosadit v členských zemích evropskou ústavu, která fakticky vytvářela z Evropy jeden superstát. Tehdy, v dobách, kdy si EU ještě jakž takž hrála na demokracii, tato ústava neprošla hned ve dvou státech odsouhlasením v referendu a nemohla tudíž nabýt platnosti.

Evropští byrokraté to ale nevzdali, vymysleli další podobný elaborát, čítající na deset tisíc stran textu a nazvali jej Lisabonskou smlouvou. Nejedná se o nic jiného, nežli více slovy jinou formulací totožnou normu, jakou byla evropská ústava. 

Prezident Václav Klaus si tehdy moc dobře uvědomoval, co by pro nás mohl podpis této smlouvy o naprosté podřízenosti nikým nevolených vládců  Evropy, znamenat. Dlouho ji odmítal podepsat, až nakonec tak učinil, ovšem s výhradou. Tato výhrada spočívala v přiznání pro ČR výjimky, podobně jako tomu bylo i u jiných států Evropy, například Polska, a to, že přijetím a podpisem Lisabonské smlouvy u nás nepřestanou platit Dekrety prezidenta Beneše. 

Nedávno se o této výjimce jednalo na evropském fóru a nakonec se dohodlo, že se žádostí prezidenta Klause Evropa nebude vůbec zabývat. Při té příležitosti vystoupil s projevem rakouský europoslanec Stadler, který tvrdil, že Česká republika vůbec neměla být do EU přijata, protože po válce zvraždila milion nevinných Němců. 

Později svůj výrok, svědčící o naprosté neznalosti situace, poněkud opravil a uvedl, že se jednalo o 750 tisíc zavražděných, aby opět o později déle tento počet snížil na 250 tisíc zavražděných nevinných Němců.  

Od příslušníka národa, který přivítal Hitlera s otevřenou náručí, národa, o kterém se vědělo během války a okupace, že jeho příslušníci jsou daleko horší nežli samotní Němci, navíc o bachařích v koncentrácích se tvrdilo, že nebylo větších zvířat mezi nimi nad právě Rakušany, tento výrok není ničím jiným nežli výsměchem naší republice. 

Tím, že se o požadované výjimce prezidenta Klause vůbec nejednalo, se tak otevírá možnost potomkům odsunutých Němců v pětačtyřicátém roce, u soudu požadovat navrácení svých majetků. A jak známo, evropské soudy rozhodují ve většině případů proti nám, takže se může docela klidně stát, že se bude naprosto stejně opakovat Mnichov 38. Můžeme docela klidně přijít o třetinu našeho výsostného území, neboť ze zvracení Stadlera zcela jasně vyplynulo, že nejenom němečtí sudeťáci, ale i Rakušané by si chtěli z naší země opět urvat velkou část. 

O tom, co se dělo před a po Mnichovu právě v našem pohraničí nepadlo a nikdy nepadá ani slovo. To asi bylo v pořádku. Mluvil jsem s paní, bohužel před dvěma lety ve věku 85 let zemřela, která na vlastní kůži zažila řádění henleinovců v pohraničí. Jejího otce, když bránil svou rodinu, zabili, aniž by byl kdokoliv souzen nebo stíhán. Později musela, s dalšími pěti sourozenci a matkou, během dvaceti čtyř hodin opustit nejen vlastní domek, ale celé území. A to jen s tím, co rodina dokázala pobrat do rukou a na příruční káru. 

Do domku, ve kterém tato paní žila od narození, se přistěhovali Němci, ani si nekupovali nový nábytek, klidně používali ten, který tam byl. Matka s dětmi poté několik dnů putovala po městech, spala ve škarpách, až se nad ní slitoval sedlák, který jim dovolil přebývat v místnůstce pro služku. Dokonce u něho mohla matka pracovat, aby rodina nezemřela hlady. 

I toto se dělo v pohraničí. Jenomže o tom se filmy netočí, o tom se nepíše. Ti hodní Němci přece jenom chtěli  žít na území jiného státu, a proto se do něj houfně stěhovali. S tou paní jsem se na ten její původní domek zajel podívat. Dokonce ještě stojí a žijí v něm potomci lidí, kteří se tam kdysi z Německa přistěhovali. Zřejmě je odsun nepostihl. Nikoho, vůbec nikoho nenapadlo, že v podobných případech se našim lidem, vyhnaným ze Sudet, majetky nevrátily. 

Pokud se rozhodnutím evropských byrokratů opravdu Benešovy dekrety zruší, pokud bychom měli opravdu opět přijít až o třetinu našeho území, pak ať z EU raději vystoupíme. Válku začalo Německo, bylo to právě ono, kdo  začal na lidech páchat neskutečná  zvěrstva, tak říkejme pravdu a přestaňme se neustále omlouvat za něco, co bylo jenom následkem zvěrstev spáchaných na českém národě. Ty stovky tisíc mrtvých českých lidí si pravdu zaslouží. 

Autor: Vladimír Kapal | úterý 28.5.2013 16:39 | karma článku: 34,67 | přečteno: 1420x
  • Další články autora

Vladimír Kapal

Nyní vím, proč musela být zničena Jugoslávie

V době, kdy byla, Spojenými státy, EU a především NATO, ničena Jugoslávie, jako celistvá republika, v době, kdy byla tato země bombardována tak zvaným humanitárním bombardováním, jak uvedl naprosto arogantně a nesmyslně tehdejší

23.10.2015 v 16:55 | Karma: 46,06 | Přečteno: 21277x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Moc mne pobavila jedna sluníčková husička

Mainstreamovým médiím, především České televizi, již lidé přestali věřit. Lže, jako když tiskne. A když zrovna nelže, tak manipuluje, například s nelegálními imigranty.

25.9.2015 v 18:33 | Karma: 41,15 | Přečteno: 5560x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Jsme stále více zotročováni

Po druhé světové válce se staly USA světovým hegemonem, a to i přes snahu tehdejšího SSSR a jeho socialistického bloku.

25.8.2015 v 17:48 | Karma: 30,12 | Přečteno: 1571x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

TTIP, cesta do pekla

Již delší dobu se v evropském parlamentu projednává smlouva o Transatlantickém obchodním a investičním partnerství – TTIP.

12.7.2015 v 14:57 | Karma: 35,11 | Přečteno: 1721x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Jan Hus

V současné době je vládní garniturou rozšiřován názor, že Jan Hus, či spíše jeho myšlenky, nabádaly lid k vraždění, banditismu a ničení.

8.7.2015 v 17:58 | Karma: 24,98 | Přečteno: 1607x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Bohoslužba před bitvou. Ukrajinští kaplani kážou, i válčí s puškou v ruce

5. května 2024  9:32

Záporoží (Od zpravodajů iDNES.cz) Reportéři iDNES.cz se vypravili na Ukrajinu za vojáky, kteří bojují proti Rusku. Stres a strach jim...

Kvůli změnám klimatu nepřibývá tornád, jen se více dokumentují, říká expert

5. května 2024  9:17

Tornáda jsou nedílnou součástí počasí v České republice a v průměru meteorologové zaznamenají jedno...

Naši dinosauři umí čůrat ve stoje, páření se ale vyhýbáme, říká zakladatel parku

5. května 2024  8:56

V „dinosauřích“ zábavních parcích sítě DinoPark najdou návštěvníci věrně zachycená prehistorická...

Děti si hrály na střeše haly u Stuttgartu, čtyři se ze sedmi metrů zřítily

5. května 2024  8:22

Čtyři děti se v sobotu večer v Remshaldenu nedaleko Stuttgartu na jihozápadě Německa propadly...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 171
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4707x
Reginální publicista a noviinář, který se celý život snaží o pravdivé informace. někdy se ovšem i nyní v novinách objevit nesmmějí, a proto bych je chtěl zveřejňovat právě zde.
Více se dozvíte na: www.brandyske-noviny.cz .

Seznam rubrik

Oblíbené stránky