Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Nestáváme se policejním státem, už jím jsme!

Minulý týden jsem byl  svědkem policejní honičky. Tedy, nebyla to přímo honička policejní, neboť hlavní roli  v ní nehráli státní policisté, ale obecní strážníci. A to je, jak všichni víme, značný rozdíl. Zatímco státní policisté jsou ve služebním poměru a stvrzují jej přísahou, obecní a městští strážníci jsou v pouhém pracovním poměru, tudíž bez přísahy.

Ale pokračujme v příběhu. Přede mnou jela audina. Bylo to v obci, jela předepsanou padesátkou a řidič jel zodpovědně. A bylo kupodivu sluníčko. Náhle mne předjela, šíleně riskantně a nebezpečně, pomalovaná škodovka v barvách obecní policie s rozsvíceným majákem a řvoucí sirénou. Proti jel kamion, měl jsem co dělat, abych těm šílencům uhnul a nevrazil přitom do svodidel, bylo tam velice málo místa. 

Strážnická škodovka, byl to yetti, předjela předpisově jedoucí audinu, smýkla se před ní a s kvílením gum ji zastavila, Vyskočili dva strážníci, jednomu to dalo dost práce, protože byl jaksi více při těle, a vrhli se na řidiče audiny. Čekal jsem, kdy vytáhnou pistole, staršího řidiče audiny mrsknou na zem nebo ho rovnou zastřelí. Zastavil jsem, nebylo kudy je objet. 

A ti strážníci začali řvát jako by je na nože bral. A důvod? Světe, div se! Onen postarší řidič audiny v jarním, stále ještě ostrém slunci, zapomněl rozsvítit světla. To byl jeho jediný přečin.

A kvůli tomu tihle idioti, v uniformách obecních strážníků, ohrozili nejen mne, ale i protijedoucí kamion a řidiče audiny. Jen kvůli tomu, že audina nesvítila. 

Podle veřejně dostupných zdrojů je známo, že máme v Evropě jeden z nejvyšších počtů státních policistů k poměru k počtu obyvatel. A to se počítali pouze státní policisté. Kolik u nás máme městských či obecních strážníků nevím, nikde jsem se jejich počet nedopídil. Ale určitě hodně. 

A protože tito hlupáci, kteří by se jinak neuživili, mají takové pravomoci, že si mohou zcela beztrestně dovolit vůči občanům této země naprosto vše, lze je zařadit mezi policisty. Proto tvrdím, že jsme policejním státem. 

Ztratí se vám auto? Vykradou vám byt či dům? Na dopadení pachatele nečekejte, naše slavná policie po nich ani nepátrá, má přece jiné starosti. Třeba měřit rychlosti, hlídat špatné parkování, pomáhat různým zločincům v jejich nekalé  činnosti. Ano, i toto provádějí státní policisté, však také kvůli tomu byl zatčen ředitel  či velitel, nevím jak se tato funkce správně nazývá, Obvodního oddělení v Unhošti i s jeho zástupci. 

A co spáchali? Spojili se s vymahačskou firmou, tipovali si z policejní databáze bohaté podnikatele, a pak je vydírali. A představte si, za účasti opravdových policistů v uniformách.

Pomáhat a chránit má na svých autech naše slavná policie. Ale komu má pomáhat a koho chránit? No přece sama sebe, nás občany v žádném případě. 

Městská policie vznikla proto, aby chránila klid, majetek a zdraví občanů v daném městě či obci. A co  dělá? Hraje si na americké  šerify podle scénářů céčkových amerických filmových braků. Nic víc. 

Tito biřicové by podle mne neměli mít právo zasahovat do automobilového provozu, neměli  by mít právo zastavovat vozidla, měřit rychlosti a vůbec udělovat pokuty řidičům, od toho si platíme jednu z nejpočetnějších policií v Evropě. Měli  by chodit po městech a obcích a dohlížet na pořádek a klid. 

Čím dál tím více jsem pro to, aby  se městská a obecní policie zrušila. Za dvacet let existence nedělá nic jiného než že otravuje pokojné lidi. V jedné hospodě se rvali cikáni s ostatními hosty, zavolala se městská policie. A co udělala? Nic. Strážníci  prošli sálem a zase odešli. Nezadrželi jediného viníka. Tak na co si takovou policii platíme? 

Činnost městské policie se zvrhla, stejně jako vše v tomto státě. Nefunguje vůbec nic. Čím dříve někdo z opravdu odpovědných poslanců, pokud vůbec takový existuje, navrhne zrušení městské policie, měl by od voličů jistojistě zajištěn mandát i v dalších volbách. Městská policie je totiž ještě více nenáviděnější nežli někdejší VB. Slouží u ní totiž více hlupáků.

Autor: Vladimír Kapal | sobota 13.4.2013 11:20 | karma článku: 35,64 | přečteno: 1893x
  • Další články autora

Vladimír Kapal

Nyní vím, proč musela být zničena Jugoslávie

V době, kdy byla, Spojenými státy, EU a především NATO, ničena Jugoslávie, jako celistvá republika, v době, kdy byla tato země bombardována tak zvaným humanitárním bombardováním, jak uvedl naprosto arogantně a nesmyslně tehdejší

23.10.2015 v 16:55 | Karma: 46,06 | Přečteno: 21277x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Moc mne pobavila jedna sluníčková husička

Mainstreamovým médiím, především České televizi, již lidé přestali věřit. Lže, jako když tiskne. A když zrovna nelže, tak manipuluje, například s nelegálními imigranty.

25.9.2015 v 18:33 | Karma: 41,15 | Přečteno: 5560x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Jsme stále více zotročováni

Po druhé světové válce se staly USA světovým hegemonem, a to i přes snahu tehdejšího SSSR a jeho socialistického bloku.

25.8.2015 v 17:48 | Karma: 30,12 | Přečteno: 1571x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

TTIP, cesta do pekla

Již delší dobu se v evropském parlamentu projednává smlouva o Transatlantickém obchodním a investičním partnerství – TTIP.

12.7.2015 v 14:57 | Karma: 35,11 | Přečteno: 1721x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Jan Hus

V současné době je vládní garniturou rozšiřován názor, že Jan Hus, či spíše jeho myšlenky, nabádaly lid k vraždění, banditismu a ničení.

8.7.2015 v 17:58 | Karma: 24,98 | Přečteno: 1607x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Mexičtí narkos už nepašují peníze, platí si šmouly. Je to legální a bez rizika

5. května 2024

Premium Vsaďte se, že nevíte, jak mexičtí narkos pašují peníze z Ameriky. Jistě, viděli jste v seriálech na...

Nová vlna podvodů. Vyluxovaným účtem to nekončí, přeprodávají se osobní data

5. května 2024

Premium Kyberzločinu dlouhodobě přibývá, v Česku se s končící lhůtou pro daňová přiznání podvodníci...

Životní prostředí v Československu patřilo k nejhorším na světě, líčí vědec

5. května 2024

Premium V roce 1989 se stal vůbec prvním ministrem životního prostředí. Profesor Bedřich Moldan patří mezi...

Auto za tahačem s tankem zastavilo. Už ale ne kamion, který osobák sešrotoval

4. května 2024  9:48,  aktualizováno  21:52

Při nehodě tří aut zemřel na dálnici D1 mezi Bohumínem a Polskem jeden člověk, další dva jsou...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 171
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4707x
Reginální publicista a noviinář, který se celý život snaží o pravdivé informace. někdy se ovšem i nyní v novinách objevit nesmmějí, a proto bych je chtěl zveřejňovat právě zde.
Více se dozvíte na: www.brandyske-noviny.cz .

Seznam rubrik

Oblíbené stránky