Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Ministře Kalousku, vaší vinou přichází stát o peníze, odstupte!

Stát je čím dál tím víc na huntě. I přes masivní zdražování všeho možného a odírání lidí za účelem vyšších zisků pro stát, protože ničím jiným zvýšení DPH za potraviny nebylo, se stát neustále propadá do větší dluhové pasti.

Za působení ministra financí Kalouska to není nic nového ani překvapivého. Při každém jeho působení v čele resortu financí, tomu nebylo jinak. Zvýšení DPH vedlo lidi k ještě většímu omezení vydávání peněz za potraviny, vždyť kromě nich na ničem jiném lidé ušetřit nemohou. Povinné platby, ať už vezmeme v potaz jednu z nejvyšších cen za elektřinu v Evropě, totéž platí o vodném a stočném, cenám za plyn, za bydlení a další platby, které musejí lidé platit, pokud nechtějí skončit pod mostem, jenom české ekonomice uškodily. 

Je to jasné jak facka, čím méně peněz lidé mají, tím méně zboží nakupují a výrobci, obchodníci a všichni pracující ve službách, mají nižší zisky a tudíž do státní kasy odevzdávají stále méně peněz a dluh roste. 

A jak by také nerostl, když stát si opasky ještě nikdy neutáhl a rozhazuje plnými hrstmi peníze neustále. Tvrzení, že se státní správa ztenčuje, je pouhé ohlupování lidí. Na jedné straně se vyhodí pár nepohodlných úředníků, aby se vytvořila místa s jiným pracovním označením, a tam se přijmou známí a přátelé mocných. Podívejte se jenom na počet míst na radnicích, krajích a na spoustu dalších, mnohdy naprosto zbytečných, státních úřadů. 

Když v roce 1997 padla Klausova vláda, protože se již Lux a další účastníci sarajevského atentátu nemohli dívat na to, jak nás Klausův neoliberalismus a jeho vládní balíčky vedly do Argentiny, nastoupila úřednická vláda. Tehdy její premiér, jinak též bolševismem poznamenaný Tošovský, prohlásil, že jsou vládou udržovací s působností jen do voleb, a proto nemůže jeho vláda přijímat, samozřejmě přes rozklížený parlament, žádné zákony, které by chod země ovlivnily i za působení vlády vzešlé z řádných voleb. 

Fischerova vláda se touto klauzulí naprosto neřídila. Tehdejší ministr financí Janota naprosto bezprecedentně zvedl spotřební daň na pohonné hmoty. Nedbal na varování Česmadu, že to paradoxně povede k nižšímu výběru daně, nedbal na varování ekonomů, že nastane odliv peněz z republiky. Přesně v intencích neoliberálního myšlení si zákon prosadil. A bývalému komunistovi Fischerovi to nevadilo. 

A stalo se to, před čím byl Janota varován. Cena pohonných hmot se stala vyšší nežli v okolních zemích a stále stoupala, jak stoupala cena ropy na světových trzích. Stala se tak vysokou, že všichni velcí dopravci nutili své řidiče tankovat v zahraničí, lidé, nejdříve v příhraničí, a pak i ze vzdálenějších míst, začali jezdit pro benzín do okolních států. 

V prvním roce po zvýšení spotřební daně byl propad výběru daní 5 miliard, ve druhém roce to už bylo miliard 7. A co na to nynější ministr Kalousek? Všechny návrhy na snížení spotřební daně rezolutně odmítal a odmítá. Nevadí mu, že stát přichází o miliardy, nevadí mu, že namísto, aby peníze do státu přitékaly, naopak ze státu tečou ven. Tvrdošíjně trvá na tom, aby Češi tolik nejezdili. Však už to pocítili i provozovatelé benzínek. 

Ve Švýcarsku leží dalších 12 miliard. Kalouskovo ministerstvo o nich vědělo hned od začátku a nedělalo nic. Asi se snažilo celou záležitost nechat vyhnít, ututlat. Jednalo se přece o peníze z privatizace MUS a na ní se podíleli kamarádi kamarádů. Nebýt novinářů, nikdo by se o tom nedozvěděl. 

A jsou další a další kauzy, které připravily náš stát o spoustu miliard a nejlepší ministr financí střední Evropy s tím nedělá vůbec nic. Naopak, v době celoevropské, a lze říci celosvětové krize, prosazuje, i za cenu pohrůžek odchodu z vlády, a tím jejího pádu, nesmyslné vyrovnání s církví v řádu téměř dvě stě miliard. A kdože to zaplatí? No přece zase jenom my, občané tohoto státu, daňoví poplatníci. 

Kdyby se svými penězi zacházely všechny rodiny ve státě, jako ministr Kalousek se státními financemi, byly by zakrátko všichni pod mostem. Miroslav Kalousek není ekonom, je chemik a svou profesi uplatňuje při svých experimentech i na národu. Při chemických pokusech může dojít k výbuchu a odnesl by to především onen experimentátor, při Kalouskových experimentech s financemi to odnášíme všichni. 

Ministře Kalousku, nejenže nejste nejlepší ministr financí ve střední Evropě, tento titul uděluje jakási soukromá firma za mořem a vždy titul udělí tomu, kdo zaplatil nejvíc, ale nejste dobrým hospodářem a ministrem ani ve své zemi. Strašil jste před volbami Řeckem. Svými opatřeními nás tam vedete zkratkou. Umíte, při vědomí vlastní beztrestnosti, fackovat lidi. Ukazujete jaký jste chlapák. Buďte tedy chlap a rezignujte, nejlépe i s celou tou vaší vládou vlastizrádců a hrobařů republiky. 

Umíte být chlapem? Odstoupíte? Asi stěží, korýtko, moc a postavení je silné lákadlo, že?

Nejste dobrý ministr financí, nejste správňácký chlap a nejste dobrý člověk. Čím dříve budete na smetišti dějin, nejlépe v teplácích, tím pro tento stát lépe!     

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladimír Kapal | pátek 17.2.2012 11:52 | karma článku: 37,84 | přečteno: 2159x
  • Další články autora

Vladimír Kapal

Nyní vím, proč musela být zničena Jugoslávie

V době, kdy byla, Spojenými státy, EU a především NATO, ničena Jugoslávie, jako celistvá republika, v době, kdy byla tato země bombardována tak zvaným humanitárním bombardováním, jak uvedl naprosto arogantně a nesmyslně tehdejší

23.10.2015 v 16:55 | Karma: 46,06 | Přečteno: 21277x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Moc mne pobavila jedna sluníčková husička

Mainstreamovým médiím, především České televizi, již lidé přestali věřit. Lže, jako když tiskne. A když zrovna nelže, tak manipuluje, například s nelegálními imigranty.

25.9.2015 v 18:33 | Karma: 41,15 | Přečteno: 5560x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Jsme stále více zotročováni

Po druhé světové válce se staly USA světovým hegemonem, a to i přes snahu tehdejšího SSSR a jeho socialistického bloku.

25.8.2015 v 17:48 | Karma: 30,12 | Přečteno: 1571x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

TTIP, cesta do pekla

Již delší dobu se v evropském parlamentu projednává smlouva o Transatlantickém obchodním a investičním partnerství – TTIP.

12.7.2015 v 14:57 | Karma: 35,11 | Přečteno: 1721x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Jan Hus

V současné době je vládní garniturou rozšiřován názor, že Jan Hus, či spíše jeho myšlenky, nabádaly lid k vraždění, banditismu a ničení.

8.7.2015 v 17:58 | Karma: 24,98 | Přečteno: 1607x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Ukrajinská armáda zaútočila na přístavy v Černém moři, cílila i na sklady s ropou

17. května 2024  6:42,  aktualizováno  10:19

Sledujeme online Ruská obrana v noci čelila rozsáhlému útoku dronů na Novorossijsk a další přístavní město...

Muž utekl z hořícího bytu na balkon, hasiči ho dostali dolů po žebříku

17. května 2024  10:15

Nečekaný budíček měli dnes kolem páté hodiny ráno lidé z třípatrového bytového domu v Březové na...

Fingerland: Izrael se bojí, že zabředl do válečného patu. Neví, jak z toho ven

17. května 2024

Vysíláme Válka o Gazu může skončit patem a zároveň se blíží konec premiéra Benjamina Netanjahua. V Rozstřelu...

Hádka o školních absencích skončila vraždou v rodině, hoch za ni dostal 7 let

17. května 2024  9:36,  aktualizováno  9:52

Ve čtvrtek u Krajského soudu v Liberci při neveřejném jednání padl sedmiletý rozsudek nad mladíkem,...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 171
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4707x
Reginální publicista a noviinář, který se celý život snaží o pravdivé informace. někdy se ovšem i nyní v novinách objevit nesmmějí, a proto bych je chtěl zveřejňovat právě zde.
Více se dozvíte na: www.brandyske-noviny.cz .

Seznam rubrik

Oblíbené stránky