Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Má krásná, roztržitá žena

Má žena, je opravdu velmi krásná. Není proto divu, že zamlada plnila titulní strany různých časopisů, fotil ji totiž věhlasný Taras Kusčinskyj. Byla jednou z jeho dvorních modelek. Léta jí sice přibývala, ale na její kráse nic neubírala. Nevím, jak se s matičkou přírodou domluvila, ale nějaká dohoda tam být určitě musí, každý jí hádá nejméně o deset let méně.

Zároveň je velmi úspěšná v podnikání, na co sáhne, to jí jde. Zkrátka ideální žena, mohlo by se říci. Jenomže ono je tam vždycky nějaké to jenomže. V jejím případě je to ohromná roztržitost, snad zapříčiněná její naprostou vytížeností. „Prosím tě, nevíš kde mám brýle? Před chvílí jsem je měla,“ zní velmi častá otázka právě ve chvíli, kdy mám nejvíce práce. „Za noťasem, Soničko, jako  obvykle,“ zní má nejčastější odpověď. Naučil jsem se totiž za léta  neustále sledovat, kam si co pokládá, takže by ze mne Pinkerton měl určitě radost. „Ztratili se mi klíče od auta, musela jsem si vzít náhradní, klientka už na mě čekala v salónu,“ zazněl zoufalý hlas v telefonu zrovna když jsem zpovídal jednoho známého politika. „Klid, až přijedu určitě se najdou,“ uklidňoval jsem ji a pokračoval v práci.

Byl jsem doma dříve nežli ona. Prohlédl jsem dům, podíval jsem se na všechna místa, kam si obvykle ve spěchu odkládá to či ono. Nikde nic. Začínal jsem být nervózní, na klíčích od vozu je totiž i dálkové ovládání vrat garáže, takže kdyby jí je někdo ukradl, lehce se mohl dostat do domu, protože z garáže se vchází rovnou do předsíně. „Sakra, to se mi nelíbí,“ pomyslel jsem si a šel jsem důkladně prohlédnout  jednu z koupelen a především její toaletní skříňku. Ani tam nic nebylo. Zato jsem tam našel dávno oplakanou náušnici od Svárovského, tužku na linky „právě té nejlepší značky, kterou nic nemůže nahradit“ a dokonce bloček s telefonními čísly klientek, bez kterého „prostě nemůžu pracovat.“ Klíče od vozu nikde.

Pak přijela. „Já se z toho picnu, vždyť jsem ty klíče dala do kabelky přesně na stejné místo jako obvykle a najednou tam prostě nebyly,“ říkala zdrceně. Začínal jsem se nervovat i já. Před nějakým časem, to byl její fordík úplně nový, se přesně tatáž situace stala také. Klíče jsme tehdy nenašli a nové zabezpečení vozu stálo osm tisíc, fungl nové zámky, kódy, klíče, prostě všechno. Pak se ty původní klíčky od vozu našly v kalhotách, ve kterých pracuje na zahradě. Bohužel příliš pozdě.

„Prosím tě, udělej kafe, nebo to se mnou sekne,“ řekla tragickým hlasem a unaveně se po celodenním shonu posadila ke stolu. Když se při kávičce trochu uklidnila, začali jsme probírat každičký její krok předešlého večera, abychom podle holmesovských zásad přišli na to, kde by mohly klíče být. Na nic jsme nepřišli.

„Podej mi tu kabelku, podívám se tam raději sám,“ požádal jsem ji. Věděl jsem co mě čeká. Určitě každý ví, co všechno se do dámské kabelky vejde. Bloček na poznámky, malování, peněženka, zrcátko a tisíc dalších věcí. Klíče nikde. Docela rozezlen jsem kabelkou zatřásl. Ozval se nějaký zvuk. Zatřásl jsem kabelkou ještě jednou. Ozvalo se to znovu. Sáhl jsem na dno kabelky a prohmatal podšívku a ejhle, nahmatal jsem obrysy ztracených klíčků od vozu. Po chvíli jsem objevil i malý kousek rozpárané podšívky, kudy se ty mršky klíčky dostaly mezi dno kabelky a podšívku a začal jsem je dolovat ven. Nejdříve jsem vyndal tři propisky, potom ty nešťastné klíčky, krabičku tictac a nakonec prstýnek z pravou perlou z Guiney.

„Ani jsi mi neřekla, že postrádáš prstýnek,“ řekl jsem už klidně. „Jak dlouho ho nemáš?“„Asi týden, ale doufala jsem, že ho najdu, tak jsem ti o tom ani neříkala,“ zněla odpověď.  „To snad není možné, tu kabelku mám chvilku, je to známá značka, jak to, že nic nevydrží?“ Rozčilovala se nakonec, a pak šla do skříně vzít si starou kabelku, která sice nebyla od tak věhlasné značky, zato její podšívka byla mnohem pevnější.

Pak jsem dostal pusu a skvělou večeři, domácí klid byl opět nastolen. Jak říkám, mám skvělou, krásnou, pracovitou a úspěšnou ženu, jenom je obrovský zmatkář. Ale i přesto ji strašně miluji.

Autor: Vladimír Kapal | středa 18.8.2010 13:36 | karma článku: 32,97 | přečteno: 4399x
  • Další články autora

Vladimír Kapal

Nyní vím, proč musela být zničena Jugoslávie

V době, kdy byla, Spojenými státy, EU a především NATO, ničena Jugoslávie, jako celistvá republika, v době, kdy byla tato země bombardována tak zvaným humanitárním bombardováním, jak uvedl naprosto arogantně a nesmyslně tehdejší

23.10.2015 v 16:55 | Karma: 46,06 | Přečteno: 21277x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Moc mne pobavila jedna sluníčková husička

Mainstreamovým médiím, především České televizi, již lidé přestali věřit. Lže, jako když tiskne. A když zrovna nelže, tak manipuluje, například s nelegálními imigranty.

25.9.2015 v 18:33 | Karma: 41,15 | Přečteno: 5559x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Jsme stále více zotročováni

Po druhé světové válce se staly USA světovým hegemonem, a to i přes snahu tehdejšího SSSR a jeho socialistického bloku.

25.8.2015 v 17:48 | Karma: 30,12 | Přečteno: 1571x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

TTIP, cesta do pekla

Již delší dobu se v evropském parlamentu projednává smlouva o Transatlantickém obchodním a investičním partnerství – TTIP.

12.7.2015 v 14:57 | Karma: 35,11 | Přečteno: 1721x | Diskuse| Politika

Vladimír Kapal

Jan Hus

V současné době je vládní garniturou rozšiřován názor, že Jan Hus, či spíše jeho myšlenky, nabádaly lid k vraždění, banditismu a ničení.

8.7.2015 v 17:58 | Karma: 24,98 | Přečteno: 1607x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:19

Přímý přenos Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

Na Plzeňsku hořela hala sklárny, oheň zasáhl třetinu střechy

2. května 2024  18:22,  aktualizováno  20:15

V Heřmanově Huti na severním Plzeňsku hořelo v areálu sklárny. Podle informací iDNES.cz od hasičů,...

Trump se vidí jako disident, soud je pro něj marketingová sklizeň, tvrdí expert

2. května 2024

Premium Pokud dojde na televizní debatu Donalda Trumpa a Joea Bidena, jako jednoznačný vítěz z ní vzejde...

Vlak bez strojvůdce ujel několik kilometrů, pak vykolejil. Řítil se stovkou

2. května 2024  14:51,  aktualizováno  19:55

Na železniční trati mezi obcemi Čisovice a Měchenice v okrese Praha-západ vykolejil vlak. V...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 171
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4707x
Reginální publicista a noviinář, který se celý život snaží o pravdivé informace. někdy se ovšem i nyní v novinách objevit nesmmějí, a proto bych je chtěl zveřejňovat právě zde.
Více se dozvíte na: www.brandyske-noviny.cz .

Seznam rubrik

Oblíbené stránky