Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jak jsem díky „zdravému sebevědomí“ a malé lži získala práci snů!

Milé ženy - sebevědomí je klíčem k úspěchu v mnoha oblastech života. Když samy v sebe nevěříme, jak nám pak má věřit někdo jiný? Se sebevědomím se každý člověk nerodí, ale trochu zdravé sebevědomí lze získat kdykoliv. Jde jenom o to, najít si toho správného dodavatele sebevědomí. Práci snů tak získáte snadno. Třeba vás některou inspiruju, nebo alespoň pobavím:-)...

Osobně jsem na své dodavatele (resp. dodavatelky) měla obrovské štěstí. Byly to moje babička a maminka – ženy, které mě formovaly od narození do mých cca 20 let. Když vám někdo od plenek až do dvacítky denodenně tvrdí, že jste ta nejšikovnější, nejlepší holka, které se musí podařit, na co sáhne, když vás někdo denodenně chválí a neúnavně podporuje ve vaší snaze něco získat, či dokázat –tak tomu, že JSTE sebevědomá, snadno uvěříte….

Větu „Kdo už jiný, když né Ty…“ jsem slyšela tak často, že mi to znělo v uších jako nějaká mantra. Dalšího podpůrného dodavatele sebevědomí mi dodaly moje hlavní dodavatelky sebevědomí, protože se jednalo o rodinnou bibli. Sotva jsem uměla trochu více číst, dostala jsem na noční stolek Knihu Betty Mac Donaldové „Co život dal a vzal“ se speciálně zvýrazněnou kapitolou Kdokoli může dělat cokoli. Mimochodem, tu knihu mám dodnes v knihovně, abych jí měla kdykoliv po ruce. Znám jí skoro nazpaměť. Ani jí už nečtu, jen pohled samotný na ní mě totiž uklidňuje a připomíná každou větu v ní, že je třeba si pořád věřit a zkoušet a snít a snít a zkoušet a věřit si...

Když jsem přijela z rodné Moravy před 15 lety vlakem do Prahy s velkým lodním kufrem v jedné ruce, s knihou Betty Macdonald v ruce druhé, vzpomínám si na to jako dneska. Bylo to 20. července 1996, stála jsem na Václaváku u koně a v duchu jsem si říkala, že si musím hned najít práci snů. Vždycky jsem chtěla dělat marketing v kosmetické firmě a už předem jsem měla vytypované dvě konkrétní firmy, o které mi šlo…..

A věřte mi, že to šlo rychle :-) Bylo ale třeba trochu více zdravého sebevědomí a bylo třeba použít trochu malé lži. Na osobním pohovoru jsem na otázku, zda řídím dobře auto a vyznám se v Praze a okolí, automaticky odpověděla ANO. Řídila jsem se naším rodinným heslem, že kdokoli může dělat cokoli, a že se vše naučím v běhu a za pochodu. Řidičák jsem sice měla, ale řídila jsem jenom občas a jenom v našem malém moravském městě, takže ta malá lež byla vlastně jen pololež.

Abych to zkrátila, svoji práci snů v marketingu jsem získala. Hned druhý den po nástupu jsem měla jet z Prahy do Kladna na jakési jednání, kde jsem měla sraz s kolegou. V pohodě, ale tu cestu jsem měla absolvovat sama, ve firemním autě – byl to tenkrát bílý Ford Escort Kombík. Tady jsem se musela svoji malé lži postavit čelem a MUSELA jsem to zvládnout..…Schůzka v tom Kladně byla ve13.00 hod.

A teď vám opravdu řeknu, jak to dopadlo. Vyjela jsem sebevědomě, ale preventivně už v 9.00 hod ráno, velice nervózní, velice pomalu, ve velice zadýchaném autě se zadýchanými skly – směr Kladno. Nevím, jak to, já za to nemohla, tenkrát navigace nebyly, ale ocitla jsem se celkem 3x ve VIP sektoru Letiště a 2x na soukromém pozemku ve staré Ruzyni. Cesta byla nekonečná a pomalá a dlouhá, ale nakonec jsem do Kladna dorazila přesně ve 12.55 hodin, tedy 5 minut před plánovanou schůzkou…

Tenkrát automaty nebyly, takže jsem měla nohu v koleně tak ztuhlou, že jsem jí nenarovnala ještě dva dny, pro jistotu jsem totiž jela maximálně na 3, přece to hned ve zkušební době nerozkouřím.

Někdo méně sebevědomý by řekl, že dorazil taktak, já jsem kolegovi, se kterým jsem se tam sešla, sebevědomě a hrdě oznámila, že jsem přijela včas a cesta byla v pohodě.

Kolega byl rád za mě, protože na rozdíl ode mě si všimnul, že se z mého auta kouří na všechny strany a smrdí to, jako by se pálily gumy. Byl zkušenější a naštěstí měl smysl pro humor, protože mi, po mém sebevědomém prohlášení, že jsem jela 3 hodiny a 55 minut, oznámil se slzami smíchu v očích: „Kaňoková, vždyť Ty jsi jela celou dobu s fest zataženou ruční brzdou, proto Ti to nejelo“…

Dneska už se tomu směju….a vlastně jsem se smála i tehdy….V té perfektní kosmetické firmě v marketingu jsem zůstala asi 10 let, učila jsem se za pochodu a rostla v kariérním žebříčku až nahoru a zůstala tam až do mateřské. A kdyby tu firmu nekoupila jiná velká firma, kdy tím pádem nezůstal kámen na kameni, jsem tam až do důchodu…tak mě to bavilo, tak výborní lidi a atmosféra tam byla:-)

Z toho tedy vyplývá, milé ženy, že pokud nemáte moc sebevědomí a chcete práci snů, je třeba:

a) nutně získat nějakého Dodavatele sebevědomí

b) nebát se použít malinké lži

Ale pozor, ta malá lež se musí proměnit v pravdu co nejdříve, nejlépe ještě během vaší zkušební pracovní doby:-)

Hodně sebevědomí a hodně štěstí při hledání práci snů vám přeju! KK

 

Autor: Kateřina Kaňoková | sobota 2.7.2011 18:53 | karma článku: 44,10 | přečteno: 30034x
  • Další články autora

Kateřina Kaňoková

Čerpací stanice na ženské sebevědomí

Poslední dobou se setkávám se ženami, které jsou (všeho)schopné, nápadité, akční, zkušené a lačné po nových zkušenostech, zároveň jsou ale (v různé míře) nesebevědomé...

13.11.2013 v 21:26 | Karma: 14,64 | Přečteno: 950x | Diskuse| Ostatní

Kateřina Kaňoková

60 000 českých matek nemůže do práce...

...i když by určitě chtělo. Od letošního září ale visí nad osudem 60 000 českých žen „pracovní“ otazník, protože přesně tolik dětí se letos nedostalo do mateřských škol. Samozřejmě, že některé matky využijí školek soukromých (a tedy drahých), či zapřáhnou babičky a rodinné příslušníky, stejně je to ale pořád 60 000 žen matek, které budou muset vzniklou situaci nějak řešit.

6.5.2013 v 14:07 | Karma: 20,69 | Přečteno: 1683x | Diskuse| Ostatní

Kateřina Kaňoková

Ženy – máme pořád nižší platy! Co s tím?

Spravedlnost neexistuje, ani v 21. století! Ženy mají pořád nižší platy - i dnes. Pořád se nějak předpokládá, že muž je živitel rodiny a ženy jsou pouze matky a hospodyně - zastánkyně sféry soukromé a mají jediné ambice: kojit děti, starat se o ně a o blaho svého chotě – kostel, kuchyň, postel – to je ten trojúhelník, obsahující mantinely, ve kterém se má žena asi pohybovat...

20.4.2013 v 22:29 | Karma: 10,52 | Přečteno: 1351x | Diskuse| Pozvánky, akce

Kateřina Kaňoková

Důležitější než vkus a styl je charisma a um!

Proč všichni řeší módní styl prezidenta a první dámy? Po inauguraci prezidenta jsem z médií nabyla dojem, že máme v republice na jednoho politika cca pět stylistů.

9.3.2013 v 22:30 | Karma: 23,57 | Přečteno: 1082x | Diskuse| Ostatní

Kateřina Kaňoková

Ženy do vedení ano, ale…

...jen kvóty nestačí. Neměly by být totiž cílem, ale cestou. Jsou úplně k ničemu, pokud se naše společnost neotevře spravedlivě všem, mužům i ženám.Nestačí v roce 2018 ve velkém státním podniku a v roce 2020 v komerční firmě jen tak bouchnout do stolu a říct si: “Tak, ode dneška musíme mít 40% žen ve vedení, jdeme se po nějaké poohlídnout”. Měli bychom být připraveni. A měly by být připraveny ženy.

20.11.2012 v 15:34 | Karma: 8,99 | Přečteno: 966x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Na Islandu havaroval autobus s českými turisty, pět jich skončilo na JIP

16. června 2024  11:35,  aktualizováno  21:04

Při páteční nehodě autobusu na severu Islandu se zranilo dvanáct lidí, z toho pět skončilo na...

Pomalý návrat žen do práce po dětech? Je čas více zapojit otce, říkají experti

16. června 2024  20:20

Česko patří mezi země s nejpomalejším návratem rodičů po rodičovské do práce v celé Evropské unii....

Dělníci se zasekli v tubusu elektrárny. Ven je dostali až hasiči

16. června 2024  20:12

Hasiči v neděli několik hodin zachraňovali čtyři dělníky z převráceného vozíku v tubusu...

Rusku může globální oteplení pomoci, proto šíří klimatické lži, říká sociolog

16. června 2024

Premium Globální oteplování není. Za klimatickou krizi nemůže člověk, ale mimozemšťané. Jde o světové a...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4114x
Pozitivní optimistka se smyslem pro humor:-)

Seznam rubrik