Zítra se bude tančit všude…

A samozřejmě, že Programové prohlášení vlády bude (je) pohodlně schváleno. Konečně stávající vláda má ve Žvanírně pohodlnou 108 většinu.
Diagnóza byla jasná, jsem a budu debil. Navíc po porodu mě sestra (tedy ne má vlastní, ta zdravotnická) pustila ještě z výšky na hlavu. Maminka se chtěla soudit, ale doktor jí to rozmluvil. Řekl, že existuje podezření, že ten pád na hlavu mně v podstatě pomohl.

A samozřejmě, že Programové prohlášení vlády bude (je) pohodlně schváleno. Konečně stávající vláda má ve Žvanírně pohodlnou 108 většinu.

Bude se muset šetřit. Určitě se bude muset šetřit alespoň někde. Nešetří se na počtech ministrů, na počtech politických náměstků. Ale mohlo by se šetřit, kdyby se chtělo i jinde. Například pokud šla koalice Spolu a koalice PirStan spolu do voleb, tak měli mít logicky také jeden  společný koaliční poslanecký klub. Jenže to by se přišlo o spoustu požitků za sněmovní funkce, jakož i o leckteré výhody z toho vyplývající. Svůj klub mají i Piráti (4 poslanci)! Jak úsporné, jak úsměvné.

Dobré jsou úvahy i o našem zdravotnictví. Taky se bude muset šetřit. Co takhle zrušit nesmyslný počet zdravotních pojišťoven. Lepší je někomu nepřidat peníze, i když taháte po nemocnici vozík s pacošem, než uvažovat o zrušení některé pojišťovny.

Bude se šetřit i na podporách pro podnikatele. Konečně máme hodně hospodských, máme hodně cestovních agentur, hodně kadeřnic. Tak bóže, tak jich bude míň. Ostatně bylo zrušeno EET, tak ať si poradí. Ti co zbudou si určitě poradí. O to nic.

Ono se bude muset šetřit, i kdyby se nechtělo. Pokud budete chtít nové (elektrické auto), tak je zapotřebí už začít spořit. Na auto. Na elektřinu. Zatím se vehementně diskutuje o novém bloku v Dukovanech. Neříká se ovšem, že se tím nic neřeší, určitě ne dostatek elektřiny v budoucnu. Nový blok v Dukovanech bude náhrada za stávající bloky. Takže aby bylo více elektřiny, tak se bude muset dostavět i Temelín. O tom zatím ticho po pěšině. Po energetické pěšině.

Zruší se slevy pro důchodce a studenty z jízdného. Důchodci z celkového objemu slev čerpají 20 %. Takže se více negativně finančně zasáhnou rodiny se studenty, než domácnosti seniorů.

Debilně zastávám názor, že šetřit se zítra bude všude, jenom v Kramářově vile se bude tančit…

Autor: Otto Kamm | středa 12.1.2022 17:46 | karma článku: 33,89 | přečteno: 738x
  • Další články autora

Otto Kamm

A je po žížalkách

12.6.2024 v 11:59 | Karma: 33,86

Otto Kamm

Moje neteř si nepamatuje čísla

8.5.2024 v 1:03 | Karma: 37,95

Otto Kamm

Tolik traktorů v ČR není

8.3.2024 v 10:14 | Karma: 31,16