Že by na Primě něco tušili ??

Nejenže nezvykle nepozvala Prima do své nedělní besedy dva zástupce vládního křídla a dva zástupce opozičních stran, ale navíc TT nechala sedět osamoceného zástupce vládní strany snad prvně po své levici.
Diagnóza byla jasná, jsem a budu debil. Navíc po porodu mě sestra (tedy ne má vlastní, ta zdravotnická) pustila ještě z výšky na hlavu. Maminka se chtěla soudit, ale doktor jí to rozmluvil. Řekl, že existuje podezření, že ten pád na hlavu mně v podstatě pomohl.

Nejenže nezvykle nepozvala Prima do své nedělní besedy dva zástupce vládního křídla a dva zástupce opozičních stran, ale navíc TT nechala sedět osamoceného zástupce vládní strany snad prvně po své levici, jako by tím vyjadřovala, že čestnější místo po její pravici patří někomu jinému. I když je potřeba přiznat, že zástupce opozice za ČSSD sedící na vládním křídle několikrát vlezle podkouřil poděkováním (nebylo za co) vládního diskutéra. Přepokládám, že je na tom opoziční  ČSSD už asi hodně špatně, když se musí tímto způsobem prezentovat a zviditelňovat. O tom že tato strana skončí v zapomnění jsem psal již před dvěma roky a na má slova - došlo.

Hovořilo se jak jinak v dnešních dnech o ekonomice. Vládní zástupce tvrdil, že je o vše a o všechno postaráno. (Plyn bude i když drahý - pro stát, pro obyvatele a snad i pro podniky – cenově zastropovaný. Záchranná sít´ pro domácnosti funguje. (Například pro elektronické podání Příspěvku na bydlení vyplníte pouhé 4 stránky žádosti a přiložíte několik příloh. Pokud jste jiné národnosti, máte českou manželku, české děti, pobíráte český důchod, když jste v naší zemi přes 50 let pracoval - máte smůlu.  Protože elektřina a byt je psaný na Vás a je úplně jedno, zda jste Slovák nebo Machometán - tak si půjdete odstát na Pracák několikahodinovou frontu. Elektronicky žádost podat nemůžete a nesmíte. Asi Vás chtějí vidět osobně, pohovořit si s Vámi, zkontrolovat vaše doklady, vyslechnout, prověřit. Jiné vysvětlení pro toto omezení neexistuje.)

Takže se probírala dnešní ekonomická situace. (kdy sdělovací prostředky Vám sdělují, že obchodní řetězce se na Vás kapsují a asi se i kartelově domlouvají na cenách některých druhů potravin, vzhledem k tomu, že ve všech řetězcích je stejná cena prodávaného zboží - ostatně to odkoukali z báječně fungujícího systému prodeje pohonných hmot. Že nemáte naletět na podvodné předvánoční slevy a na vehementně doporučovaný, bohužel pančovaný olivový olej - 50%  zkoumaného oleje neobstálo. Že se nemusíte bát, že přijdete o zaměstnání, protože je u nás nezaměstnanost nízká a je spousty volných a poptávaných míst na trhu práce. Bohužel už se neříká, že poptávaná volná místa řidičů nákladních aut, kuchařů, kvalifikovaných řemeslníků, učitelů angličtiny, zubařů, policajtů - ti propuštění nenaplní a nenaplní).

Argumentace jediného vládního vyslance do besedy v přílivu argumentů oponentů neobstála a lze konstatovat, že především nezávislý zástupce za ANO (Nacher) sbíral v diskusi jedno argumentační vítězství, za druhým. (myslím si, že pro hnutí ANO odvádí mnohem víc práce než leckteří renomovaní zástupci této strany).

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Otto Kamm | neděle 11.12.2022 14:02 | karma článku: 35,83 | přečteno: 1465x
  • Další články autora

Otto Kamm

Moje neteř si nepamatuje čísla

8.5.2024 v 1:03 | Karma: 37,88

Otto Kamm

Tolik traktorů v ČR není

8.3.2024 v 10:14 | Karma: 31,16

Otto Kamm

A není to málo Antone Pavloviči ???

11.2.2024 v 20:14 | Karma: 35,01