Rozhledna- na obzoru důchody

Kam se podíváš, všude starost o budoucí důchody. Důchody pro pracující, kteří celý život pracovali, ale většinou si na důchod nespořili.
Diagnóza byla jasná, jsem a budu debil. Navíc po porodu mě sestra (tedy ne má vlastní, ta zdravotnická) pustila ještě z výšky na hlavu. Maminka se chtěla soudit, ale doktor jí to rozmluvil. Řekl, že existuje podezření, že ten pád na hlavu mně v podstatě pomohl.

Kam se podíváš, všude starost o budoucí důchody. Důchody pro pracující, kteří celý život pracovali, ale většinou si na důchod nespořili. Nyní na jednoho důchodce připadá téměř 5 pracujících. V budoucnu se tento poměr dramaticky změní. To se ví, to je jednoduché spočítat. Tak co s tím.

Samozřejmě, že je možné počítat s tím, že se bude zvedat produktivita práce. Ale to samo o sobě stačit nebude.

Samozřejmě, že lze vrátit superhrubou mzdu zpět do hry a získá se něco kolem 100 miliard. Ale to samo o sobě stačit nebude.

Samozřejmě, že se bude muset zredukovat státní správa. Ale to samo o sobě stačit nebude.

Samozřejmě, že může dojít i na sociální dávky a třeba i na počet zdravotních pojišťoven. Včetně úspor ve zdravotnictví obecně. Ale to samo o sobě stačit nebude.

Samozřejmě, že se lze podívat na danění v daňových rájích. Nebo na ilegální zahraniční pracovníky. Ale to samo o sobě stačit nebude.

Samozřejmě, že lze opustit dotace počínaje ČT a konče Filmovým festivalem. Opustit drahou inkluzi ve školství. Ale to samo o sobě stačit nebude.

Samozřejmě, že lze zavést pořádek ve spotřebních daní. A nejen v nich. Reforma daňového systému se nabízí sama o sobě. Ale to samo o sobě stačit nebude.

Samozřejmě, že lze se podívat i na daně ze zisku zahraničních firem, které odplouvají do zahraničí. Ale to samo o sobě stačit nebude.

Samozřejmě, že lze zredukovat výdaje za vojenské hračky. Ale to samo o sobě stačit nebude.

Ale nesamozřejmě si myslím, že prodávat Lázně, hrady a zámky a třeba i byty ve vlastnictví státu - je blbost.

Samozřejmě, že si debilně myslím, že aspoň něco z toho samozřejmého by bylo řešení.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Otto Kamm | čtvrtek 2.9.2021 13:18 | karma článku: 19,61 | přečteno: 423x
  • Další články autora

Otto Kamm

Moje neteř si nepamatuje čísla

8.5.2024 v 1:03 | Karma: 37,88

Otto Kamm

Tolik traktorů v ČR není

8.3.2024 v 10:14 | Karma: 31,16

Otto Kamm

A není to málo Antone Pavloviči ???

11.2.2024 v 20:14 | Karma: 35,01