Piráti nechtějí Mlejnka

Tedy, upřímně řečeno, možná, že by ho i chtěli, jenže to by jim Starostové neměli namydlit schody vedoucí k sestupu ze slávy. Tedy z volební slávy. Problém není v tom, že Piráti chtějí, aby Mlejnek nebyl šéf civilní rozvědky.
Diagnóza byla jasná, jsem a budu debil. Navíc po porodu mě sestra (tedy ne má vlastní, ta zdravotnická) pustila ještě z výšky na hlavu. Maminka se chtěla soudit, ale doktor jí to rozmluvil. Řekl, že existuje podezření, že ten pád na hlavu mně v podstatě pomohl.

Tedy, upřímně řečeno, možná, že by ho i chtěli, jenže to by jim Starostové neměli namydlit schody vedoucí k sestupu ze slávy. Tedy z volební slávy. Problém není v tom, že Piráti chtějí, aby Mlejnek nebyl šéf civilní rozvědky. Problém je v tom, že když padne Mlejnek, tak se bude otřásat i židle ve které sedí ministr vnitra Rakušan. A Fiala zatím významně mlčí, téměř profesorsky. Dobře ví, že klopýtnutí významného koaličního partnera by se mohlo lehce změnit v nekontrolovaný kotrmelec s nejistým dopadem na složení pětikoalice. Takže se jistě v kuloárech řeší, jak to udělat, aby Mlejnek tu prověrku získal.

Lid v podhradí takové starosti nemá. Shání liščí ocas a ebonitovou tyč aby si mohl dvakrát za týden rozsvítit lampičku na nočním stolku a přečíst si výpis z banky s klesajícími vklady. Byl by rád, kdyby mu někdo vysvětlil jak je možné, že levně vyrábíme a draze za elektřinu platíme. Jak řekl Vystrčil (taky uděluje hraběcí rady, nejen dvojčata ze Žvanírny), musíme mít se zálohami na elektřinu trpělivost a přečkat je. Jak, to nedodal.

Zdražuje se všechno. Kdyby se prodávalo spadané listí, tak se zdraží i to. Prý je potřeba dohnat ušlé zisky z covidových roků, říkají podnikatelé i živnostníci. To je pochopitelné, ale jejich zdražení se jako bumerang obloukem vrátí - a i jim se všechno zdraží. Někdo přes opakované ujišťování vlády padne rovnou na čumák a zavrtá se nosem do hlíny. Někdo na situaci vydělá a za dlouhých, příjemně vytopených zimních večerů bude přemýšlet co s enormním vejvarem. Jejich manželky si budou moct dovolit kabelku z Pařížské ulice, oni si zakoupí nejnovější benzínové Audi A8 se spotřebou 12 l/ 100 km. S masážními, vyhřívanými sedadly a s automatickým zvednutím podvozku, aby se lépe vystupovalo.

Myslím si, že vláda by si zasloužila přednostně obnovit svou flotilu služebních aut, aby nejezdili v starých rachotinách. Konečně za dobrou práci si trochu luxusu zaslouží.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Otto Kamm | neděle 28.8.2022 22:23 | karma článku: 30,78 | přečteno: 619x
  • Další články autora

Otto Kamm

Moje neteř si nepamatuje čísla

8.5.2024 v 1:03 | Karma: 37,91

Otto Kamm

Tolik traktorů v ČR není

8.3.2024 v 10:14 | Karma: 31,16

Otto Kamm

A není to málo Antone Pavloviči ???

11.2.2024 v 20:14 | Karma: 35,01