Okurková sezona skončila, zbývá tvrdá realita všedního dne

  Televizní divák dostává téměř elektrické šoky nejen při nedělních besedách, dostává je i při rádoby zábavných pořadech.
Diagnóza byla jasná, jsem a budu debil. Navíc po porodu mě sestra (tedy ne má vlastní, ta zdravotnická) pustila ještě z výšky na hlavu. Maminka se chtěla soudit, ale doktor jí to rozmluvil. Řekl, že existuje podezření, že ten pád na hlavu mně v podstatě pomohl.

 

Televizní divák dostává téměř elektrické šoky nejen při nedělních besedách, dostává je i při rádoby zábavných pořadech. Jenže - když se mu nelíbí přiblblý herecký výkon například Evy Smetany v halasně propagovaném novém seriálu na Primě, tak má možnost přeladit na jinou televizní stanici.   A snad pobavit se jinde. Když se chce ale dozvědět něco bližšího o záměrech vlády, která nepochopitelně špatně, nebo vůbec nekomunikuje a své počínání nevysvětluje, tak zkrátka musí přetrpět televizní besedy s tím, že se snad něco dozví.

Nedozví.

Které státní dotace (Partie TT) se nebudou vyplácet se nedozví ani od těch, kteří by to snad vědět mohli.  I když. Třeba ví, ale nechtějí to říct. Jedno je jisté, že když neobratně vysvětluje Jurečka (KDU-ČSL) záměry vlády v důchodové problematice a špatný diskutér Jakob (T0P 09) neumí aspoň trochu smysluplně obhájit balíček (snad konsolidační), tak to vede k tomu, že obě strany ztrácejí již tak        z mizerných voličských preferencí. Jenže ztráta těchto voličských preferencí oslabuje i preference vedoucí strany  pětikolky - ODS.

Chápu, že se vždy lépe kritizuje, než že se obhajují nezbytné nepopulární změny, ale o to více by se měla věnovat pozornost obhajobě těchto záměrů, a to jak výběrem vhodných řečníků, tak jejich přípravě. Nedocházelo by k jejich blamáži v přímém přenosu.

Lépe nebylo ani ČT. Hodinová beseda s novým ministrem zemědělství neobjasnila vůbec nic, vše zůstala zahaleno do všelijakých prohlášení a tvrzení. Nepotvrdilo se, že se někdo v současné inflační době „obohacuje“, ani to, že někdo zneužívá své postavení. Nebo že se řetězce na cenách nedomlouvají. Těžko se to vysvětluje lidem, kteří denně nakupují v supermarketu, proč jeden den stojí například ve stejném obchodě Rama 104,- Kč a druhý den 46,-Kč to samé balení, Masox 12 kostek se jeden den prodává za 52,- Kč, druhý den za 23,- Kč, meloun kg za 23,- Kč, další den za 8,90 Kč. Že rohlík nějakou nepochopitelnou náhodou stojí všude 2,90 Kč. Přitom je evidentní, že i při nižší ceně zboží „v akci“ má supermarket ještě i svoji marži.

No jo, no. Tak příští neděli, kdy se dozvíme zase to samé - nic. Hlavně že nám zdraví slouží a nemusíme obíhat lékárny a shánět penicilin.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Otto Kamm | neděle 3.9.2023 13:40 | karma článku: 36,42 | přečteno: 980x
  • Další články autora

Otto Kamm

Moje neteř si nepamatuje čísla

8.5.2024 v 1:03 | Karma: 37,88

Otto Kamm

Tolik traktorů v ČR není

8.3.2024 v 10:14 | Karma: 31,16

Otto Kamm

A není to málo Antone Pavloviči ???

11.2.2024 v 20:14 | Karma: 35,01