Obstrukce jsou obstrukce, ale SPD je nevymyslela

Ostatně i za Babiše byla tato metoda, jak podržet projednávání věcí ve Žvanírně hojně používána. Nyní se tedy vrací toto jednání jako bumerang a zpomaluje válcování (hlasování) Parlamentu pohodlnou většinou koaličních stran.

 

Diagnóza byla jasná, jsem a budu debil. Navíc po porodu mě sestra (tedy ne má vlastní, ta zdravotnická) pustila ještě z výšky na hlavu. Maminka se chtěla soudit, ale doktor jí to rozmluvil. Řekl, že existuje podezření, že ten pád na hlavu mně v podstatě pomohl.

Ostatně i za Babiše byla tato metoda, jak podržet, protáhnout projednávání věcí ve Žvanírně hojně používána. Nyní se tedy vrací toto opoziční jednání jako bumerang a zpomaluje válcování (hlasování) Parlamentu pohodlnou většinou koaličních stran.

Jisté je, že se nakonec to co je potřeba projednat, se projedná a schválí. Ale pokud bude tímto způsobem pokračovat SPD, leckdy pravděpodobně i za účinné pomoci druhé opoziční strany ANO, tak není naděje k hladkému projednávání čehokoliv. Protlačení jakýkoliv nových zákonů Žvanírnou tak bude vždy trvat do nočních hodin a potáhne se leckdy do dalších dnů.

Na druhou stranu se nelze podivovat nad jednáním SPD. Je to právě SPD, které Žvanírna odmítla nárok na křeslo místopředsedy, i když si ho nepochybně dle mínění SPD a stávajících zvyklostí ve Žvanírně, zasloužili. Jejich argumentace, že když může být místopředsedkyně černo-krátkovlasá Pirátka, která reprezentuje pidistranu (vlivem i počtem poslanců), která navíc směřuje k politickému zapomnění  - má svou logiku.

Aby SPD vyjádřila nechuť a nesouhlas s takovýmto uspořádáním ve Žvanírně tak využívá svého legitimního práva a vrší jednu obstrukci za druhou. Je přitom evidentní, že někdy toto jednání může mít i dost negativní dopad pro řešení nějaké naléhavé situace. Na druhou stranu je ovšem potřeba dodat, že to vypadá tak, že třeba novelu Pandemického zákona  tak jako tak, potřebovat nebudeme. Naštěstí se asi příroda umoudřila a doufejme, že covidová éra bude minulostí. Minulostí, která stála nemálo lidských životů a nemálo finančních prostředků.

Debilně si myslím, že protahování jednání Žvanírny do pozdních nočních hodin má pozitivní vliv na tržby v místní osvěžovně.

Autor: Otto Kamm | středa 2.2.2022 1:30 | karma článku: 35,42 | přečteno: 859x
  • Další články autora

Otto Kamm

A je po žížalkách

12.6.2024 v 11:59 | Karma: 34,08

Otto Kamm

Moje neteř si nepamatuje čísla

8.5.2024 v 1:03 | Karma: 37,95

Otto Kamm

Tolik traktorů v ČR není

8.3.2024 v 10:14 | Karma: 31,16