Miliarda není zas až tak málo

Vláda se točí jako nudle v bandě. Na jedné straně potřebuje rozdávat peníze, na druhou stranu je potřebuje získávat.
Diagnóza byla jasná, jsem a budu debil. Navíc po porodu mě sestra (tedy ne má vlastní, ta zdravotnická) pustila ještě z výšky na hlavu. Maminka se chtěla soudit, ale doktor jí to rozmluvil. Řekl, že existuje podezření, že ten pád na hlavu mně v podstatě pomohl.

Vláda se točí jako nudle v bandě. Na jedné straně potřebuje rozdávat peníze, na druhou stranu je potřebuje získávat. Na jedné straně rozdají matkám 500 Kč za každého vychovaného potomka, na druhé straně, když si spočítali, kolik to bude stát státní kasu, tak se vážně již nyní uvažuje o redukci této částky.  Že by se nemuselo vyplácet všem matkám, ale jenom některým. (ostatně kdyby Piráti iniciativně vypracovali osmistránkovou „žádost“ o tuto částku, klesl by zcela jistě znatelně objem vyplácených příspěvků, zvláště pak, kdyby se žádost musela osobně podat na Úřadu práce).

V době evidentních propadů příjmů do státní pokladny ředitel televize opakovaně přichází s návrhem zvýšit televizní poplatky. Dosavadní miliardy nestačí na provoz tohoto molochu, státní kasa, která celou jednou miliardou tento svatostánek kultury dotuje nechce dotaci navýšit. Takže zbývá vybrat patřičný peníz od obyvatel.

Řešení je přitom víc než jednoduché. Zredukovat televizní vysílání na dobu dejme tomu od 8,00 do 24,00 hodin, celou noc nechat běžet pouze ČT 24. Zredukovat nadbytečný počet redaktorů, přestat dotovat televizí filmy, na které nikdo do kin  nechodí, natož aby se na ně díval v televizi. Televize by byla rázem zisková, nepotřebovala by dotace, naopak ještě by do státní kasy odevzdávala přebytky svého hospodaření. Vyrovnaný rozpočet ČT by měl být závazným principem hospodaření tohoto molochu.

Jenže, to by se muselo chtít. Ale chtít- se této vládě nechce. To se zvýši raději televizní poplatky. Je to jednodušší.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Otto Kamm | středa 14.12.2022 16:41 | karma článku: 33,89 | přečteno: 610x
  • Další články autora

Otto Kamm

Moje neteř si nepamatuje čísla

8.5.2024 v 1:03 | Karma: 37,88

Otto Kamm

Tolik traktorů v ČR není

8.3.2024 v 10:14 | Karma: 31,16

Otto Kamm

A není to málo Antone Pavloviči ???

11.2.2024 v 20:14 | Karma: 35,01