Kapitola LXIX. - Lesk a bída OVM (pan Balzac promine...)

Palec nahoru a udělená karma vždy potěší. Obzvlášť, jedná-li se o tak pikatní záležitost, jakou jsou OVM. Tento pořad bezesporu a bez diskusí na veřejnoprávní televizi patří. 

Diagnóza byla jasná, jsem a budu debil. Navíc po porodu mě sestra (tedy ne má vlastní, ta zdravotnická) pustila ještě z výšky na hlavu. Maminka se chtěla soudit, ale doktor jí to rozmluvil. Řekl, že existuje podezření, že ten pád na hlavu mně v podstatě pomohl.    

Palec nahoru a udělená karma vždy potěší (děkuji, pane Ráži). Obzvlášť, jedná-li se o tak pikatní záležitost, jakou jsou OVM. Tento pořad bezesporu a bez diskusí na veřejnoprávní televizi patří. Má i vhodně zvolený čas, kdy nasycení občané jsou schopni vstřebat i to, co by nenasyceni třeba nevstřebali. I neděle, den odpočinku je vhodně zvolen. 

Tím ovšem veškerý lesk OVM končí, začíná bída. Nevadí mi, opravdu mi nevadí, když se prezentují jednotliví hosté v intencích svých funkcí, stran a světového názoru. Nevadí mi tvrzení, že katoličtí kněží by nikdy nesáhli na ministranta a že Grebeníček senior byl laskavý bachař. Nevadí mi zelené hřímání o kolektivní plastové záhubě lidstva ani vize Pirátské strany, jak šmahem napravit nasazením počítačů cokoliv. A dokonce mně nevadí ani cílený výběr diskutujících - takový, že slabší povahy v předtuše věcí příštích ztrácí nejen odvahu dostavit se do té arény, ale dokonce s odvahou ztrácejí i hlas.

Obdivuji pana Moravce, mám ho za talentovaného, nadaného, vždy pečlivě připraveného a profesně lingvisticky brilantního. Jeho jediná, ovšem kapitální chyba tkví v samotném názvu pořadu, který on se snaží naplnit na 100 %. 

To přivlastnění a splnění názvu pořadu OVM lze srovnat pouze se zkázou Titaniku. 

Ony to totiž nejsou OVM, ale pořad veřejnoprávní televize. Televize, inkasující nejen poplatky koncesionářů, ale i přeštědré státní vycpávky nakynutého ročního televizního rozpočtu. Televize, která by měla v rámci svého poslání zařídit, aby se moderátor  nikdy nesnažil uplacírovat svůj názor na věc. Měla by zařídit, že pokud moderátor bude vůbec prezentovat nějaký názor, tak že to bude názor přímo veřejnoprávní. A protože těch je poskrovnu, tak je určitě vhodnější, aby besedu pouze vedl, a to takovým způsobem, aby jeho názor na probírané dění nekoukal z každé nebo z každé druhé věty. 

Tím je deklasován celý pořad.

Ale je to jenom moje tvrzení a já jsem debil. Takže mně neberte vážně a dívejte se. V neděli, přesně v poledne.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Otto Kamm | pondělí 10.8.2020 16:24 | karma článku: 29,87 | přečteno: 670x
  • Další články autora

Otto Kamm

Moje neteř si nepamatuje čísla

8.5.2024 v 1:03 | Karma: 37,88

Otto Kamm

Tolik traktorů v ČR není

8.3.2024 v 10:14 | Karma: 31,16

Otto Kamm

A není to málo Antone Pavloviči ???

11.2.2024 v 20:14 | Karma: 35,01