Kapitola CXX. - Proč nekupujeme auta na Ukrajině?

Samozřejmě - může to napadnout jenom debila. Ale tím já jsem... proč, proboha, nekupujeme auta na Ukrajině?

Diagnóza byla jasná, jsem a budu debil. Navíc po porodu mě sestra (tedy ne má vlastní, ta zdravotnická) pustila ještě z výšky na hlavu. Maminka se chtěla soudit, ale doktor jí to rozmluvil. Řekl, že existuje podezření, že ten pád na hlavu mně v podstatě pomohl.      

Samozřejmě - může to napadnout jenom debila. Ale tím já jsem... proč, proboha, nekupujeme auta na Ukrajině?

Pan redaktor Petr Prokopec v článku "Slavná ukrajinská automobilka je u konce s dechem, vaz ji zlomil vpád ruských vojsk" zveřejněného včera, tj. v úterý 22. 9. 2020, na serveru Autoforum.cz, informuje takto:

Slušně rozjetou společnost KrAZ (Kremenčutskij Avtomobilnyj Zavod) v roce 2014 zastavil vpád ruských vojsk na Krym. Právě tato událost se stala pro tuto firmu smrtící. Pro ukrajinskou automobilku bylo totiž největším odběratelem Rusko, především pak tamní ropné společnosti. V té chvíli značka začala ve velkém spoléhat na domácí vládu, což se zprvu jevilo jako velmi rozumný i logický krok. Ukrajinská armáda si objednala 1 200 náklaďáků a 200 obrněných transportérů v hodnotě jedné miliardy UAH (cca 810 milionů korun).

Ať jakkoli debil, na matiku jsem pes. Když si to totiž vydělíte, pak vás náklaďák vyjde v ceně trabantu a obrněné auto v ceně Octávie.

A my kupujeme pandury za těžké milióny!

Skutečně nevím, kde je chyba... já ale vědět nemusím, já jsem debil. Já bych prostě pro ta auta za tyhle prachy na Ukrajinu šel. Nešel bych jedině za toho předpokladu, že by se pan redaktor Prokopec zmýlil.

Ale pověsit takový omyl na internet?... 

 

 

Autor: Otto Kamm | středa 23.9.2020 0:32 | karma článku: 22,47 | přečteno: 762x
  • Další články autora

Otto Kamm

Moje neteř si nepamatuje čísla

8.5.2024 v 1:03 | Karma: 37,88

Otto Kamm

Tolik traktorů v ČR není

8.3.2024 v 10:14 | Karma: 31,16

Otto Kamm

A není to málo Antone Pavloviči ???

11.2.2024 v 20:14 | Karma: 35,01