Kapitola CLIX. - Starostové nejen na koni

Jsme svědky toho, že volební stan (STAN) Starostů se nadouvá příznivým větrem nejen krajských, ale i senátních voleb. 

Diagnóza byla jasná, jsem a budu debil. Navíc po porodu mě sestra (tedy ne má vlastní, ta zdravotnická) pustila ještě z výšky na hlavu. Maminka se chtěla soudit, ale doktor jí to rozmluvil. Řekl, že existuje podezření, že ten pád na hlavu mně v podstatě pomohl.       

Jsme svědky toho, že volební stan (STAN) Starostů se nadouvá příznivým větrem nejen krajských, ale i senátních voleb. Jsou v době nynější covidové krize snad nejhlasitěji slyšet, že jsou to oni, co potřebují hodně podstatnou záložku, aby mohli v obcích spokojeně vládnout. Navíc pokud se vítr nadouvající jejich STAN spojí s větrem dujícím do plachet Pirátů, můžeme se nadít překvapivých změn v budoucnosti. Nejen v kompletní obměně vlády, změnám ve Sněmovně a v Konírně. Největší změnu zaznamená samo směřování vládnutí.

Je to logické. Kdyby zvítězila Strana důchodců (už neexistuje), tak první, co by udělala, by bylo zlepšení života důchodců. Nezvyšovala by rok odchodu do důchodu a razantně by přidávala na platbách pro seniory.

Co nás čeká, když vyhraje uskupení Piráti a Stanu? Nejdřív premiérské dredy jako znamení nové doby, nové epochy. Zvýšení peněz pro města, obce. Ale peníze jsou jenom jedny, takže bychom se snad dočkali zeštíhlení státní správy, razantního snížení úředníků s odkazem na zvýšený počet počítačů zakoupených Piráty. Snížení výdajů na naše zelené výložky nehrozí, tak by došlo k omezení nárustu platů učitelů a lékařů. Policie a hasiči by vyvázli bez ztráty kytičky, protože pravděpodobná hořlavost skladů vyřazených pneumatik (sklady nových nikdy nehoří) je velká, zrovna tak jako srocování lidu pod hlavičkou nějakých inovovaných Chvilek. Důchodci by marně čekali na nějaké navíc přidané stokoruny, aby je mohli odevzdávat svým utrácivým vnukům.

Zůstaly by pouze některé jistoty a některé plány. Jistota, že okruh kolem Prahy bude nadále nedokončen, že Brno, jen co přestěhuje nádraží, začne hloubit tunely pro metro. Že dřív, než se rozhodne o tom, kdo bude stavět nový blok atomové elektrárny, bude jezdit turistická ponorka po Mácháči. Pouhou vzpomínkou zůstanou obědy pro chudé děti, zlevněné jízdné pro studenty a důchodce, kotlíkové a jiné dotace.

Prvňáci místo slabikáře dostanou tablety a obce začnou uvažovat o čipování obyvatel. Obecní rozhlas bude nahrazen velkoplošnými obrazovkami, což umožní v době předvolební ušetřit za tisk velkoplošných billboardů. V další vlně covidové nákazy se na ně bude promítat vyučování veškerých předmětů. Eventuálně slovem i obrazem dosažené ekonomické, společenské i mezinárodní úspěchy nového vládnutí.

Já debil, z toho všeho se těším jenom na tu ponorku.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Otto Kamm | čtvrtek 3.12.2020 1:13 | karma článku: 19,68 | přečteno: 245x
  • Další články autora

Otto Kamm

Moje neteř si nepamatuje čísla

8.5.2024 v 1:03 | Karma: 37,88

Otto Kamm

Tolik traktorů v ČR není

8.3.2024 v 10:14 | Karma: 31,16

Otto Kamm

A není to málo Antone Pavloviči ???

11.2.2024 v 20:14 | Karma: 35,01