Drsná debata na Primě

Původně slibovaná debata o prezidentských kandidátech se zvrhla k názorům na ekonomické kroky naší vlády v letošním roce. Prezidentští kandidáti jsou v podstatě tři.
Diagnóza byla jasná, jsem a budu debil. Navíc po porodu mě sestra (tedy ne má vlastní, ta zdravotnická) pustila ještě z výšky na hlavu. Maminka se chtěla soudit, ale doktor jí to rozmluvil. Řekl, že existuje podezření, že ten pád na hlavu mně v podstatě pomohl.

            Původně slibovaná debata o prezidentských kandidátech se zvrhla k názorům na ekonomické kroky naší vlády v letošním roce. Prezidentští kandidáti jsou v podstatě tři. I když Okamura by byl moc rád aby bylo počítáno i s prezidentským kandidátem Baštou. Bohužel jsou pouze tři a vypadá to, že Babiš je bez šance v druhém kole voleb. Takže zbývají jenom dva kandidáti, je jedno jestli to bude první nebo ta „druhá“. Jak se říká, Petr nebo Pavel – v tomto případě je to úplně jedno (šumafuk). Zkrátka si nepomůžeme a bude to jenom někdo, kdo bude stávajícímu politickému uskupení pouze a jenom přitakávat a přispěje tím k ještě důkladnějšímu názorovému i ekonomickému válcování české společnosti.

            Po několika minutách se rozhořela rozprava o ekonomice a bylo to maso. Samozřejmě vládní křídlo se snažilo čelit útokům, ale ministr dopravy (ODS) jen těžko nalézal vhodné argumenty proti eskapádě slov ze strany Okamury. Opička Judy Richterová (pojmenovaná tak  mnohými ne snad kvůli svému vzhledu, ale kvůli tomu, že zdatně napodobuje ostatní z koalice a tlumočí pouze cizí názory - takže by se snad měla vhodněji jmenovat papoušek „Ara“), pokud se dostala ke slovu, tak nijak účinně zástupci ODS (koalice) v jeho boji nepomohla. Okamura řekl mnohé nepravdy o současné ekonomické situaci  naší země, odhaduji pouze  takových 20 %  řečeného z jeho strany  - za objektivně správné tvrzení. Ovšem těch 20 % je silně alarmujících a dokumentující bezradnost a neschopnost vlády se vyrovnat nejen se současným stavem, ale i s budoucím vývojem české ekonomiky. V takové situaci je pochopitelný vládní koaliční zájem o  zvolení takového prezidentského kandidáta, který nebude dělat potíže a bude vzorně přitakávat.

            A takového budeme mít.

 

Autor: Otto Kamm | neděle 8.1.2023 13:08 | karma článku: 32,71 | přečteno: 1047x
  • Další články autora

Otto Kamm

Moje neteř si nepamatuje čísla

8.5.2024 v 1:03 | Karma: 37,88

Otto Kamm

Tolik traktorů v ČR není

8.3.2024 v 10:14 | Karma: 31,16

Otto Kamm

A není to málo Antone Pavloviči ???

11.2.2024 v 20:14 | Karma: 35,01