Nemají na benzin a vládnou nám

      Opět jsem se dnes pobavil  nad raním tiskem. Podělím se tedy s těmi, kdo již noviny v papírové formě nečtou, aby nebyli takto ochuzení o ta sdělení, nad kterými by člověk místo smíchu měl spíše plakat.

         Vít Bárta při vysvětlování své obálkové metody vládnutí a ovládnutí JEHO strany nám sděluje, že obálky s hotovostí rozdával svým uplakaným poddaným poslancům z důvodu toho, že jim jejich poslanecká odměna, která se pohybuje někde okolo padesáti až osmdesáti tisíc plus zajištěné bydlení v Praze nestačí již na benzín, aby o víkendech jezdili za rodinami. A Vít Bárta, jako správný „taťka“ jim takto pomáhal a to na dobrý slovo, jak se v dobré rodině sluší a patří.

          Z další stránky mí koutky roztáhla věta ministra  Kalouska :“ To je stejné, jako kdybych já řekl, že bych nemohl být ministrem financí ve vládě, která by zvyšovala schodek .Jsme přesvědčeni , že budeme ve vládě,která bude sledovat hlavní evropský integrační proud a bude snižovat deficit.“

          Oba směry, které jsou uvedeny výše, si myslím nevedou nikam a nic neřeší. Jeden je takový dnešní „mládežnický“, kdy představa, že když mám peníze, že dosáhnu všeho. Pravda v krátkodobém hledisku jistě ano, ale je to takový ten pohled teenagera, který si myslí , že jeho rodiče to již spolu „nedělají“. Prostě nevidí si na špičku nosu a o zkušenostech jiných nechce nic slyšet, žije dneškem a to  mu stačí.

          Pohled Kalouska je o kousek lepší, ale taky neřeší podstatu problému. Snižování deficitu je pěkná věc, ale je potřeba řešit  tu podstatu . To je stejné, jako kdybych já své rodině vysvětloval, že na tom nejsme dobře, ale u nás v ulici jsou stejně v pr….všichni, tak je budeme následovat . Je jen škoda, že Kalousek při svém umění rétorském se z podstaty nemůže pustit do boje s korupcí, jelikož asi je víc při smyslech jak jeho mladší kolega z vlády a tedy zná pořekadlo našich babiček o kozlech a zahradnících.

          No a ODS, ta se bude navždy honosit tím, že schodek rozpočtu na sklonku tisíciletí byl nižší až skoro nulový. Ovšem už se nesděluje, že to bylo i díky tomu, že se do výkazu příjmů a výdajů započítala i položka na důchody, což se tak nějak z podstaty nemá.

          Pro radující se levičáky mám následující poznatek. Můj přítel v USA, když jsem mu sděloval , že Obama presidentem je průšvih, protože je to z jejich pohledu chápání politiky levičák , mi sdělil, že naše vnímání levice a pravice je rozdílné v tom, že jejich levičák Obama je z českého pohledu – ten od ODS vpravo.

Autor: Oto Kaděrka | pátek 13.1.2012 9:44 | karma článku: 18,87 | přečteno: 1511x