Co Vid.. ím v síti

Zpráva . Lídr ČSSD se včera večer na Twiteru pohádal s premiérem. Premiér Hamáčkovi vzkázal, že by se měl starat o Českou poštu, že karanténa není jeho odpovědnost.Hamáček mu napsal, že bez něj by první vlnu nezvládli.

Otázkou je co je míněno tím zvládnutím, protože premiér tím, že to neodmítl s tím zjevně souhlasí.

 Já mám pocit, že nejen my ale celý rozvinutý Svět žije ve zmatcích spojených s rozhodnutími svých Vlád, které trpí politickým vývojem posledních dekád. Vývojem, který u lidí všech vyvolává představu, že politikové se mají postarat o všechno – zdraví a zejména přístup ke zdraví nevyjímaje. Jelikož politikům se to zalíbilo, tak si čteme vyjádření tipu : „musíme lidem vysvětlit, že ve větším množství lidí je nákaza pravděpodobnější „ nebo „ musíme se domluvit se s tím či oním , že jeho akce není vhodná“. Prostě velká část lidí je natolik odosobněna od svého vlastního rozumu, že jim věří a čeká, že někdo – tady politik – jim sdělí, že mohou nebo nemohou to či ono. Takto se pak necítí odpovědni za své chování a chtějí od politiků – řešení.

Ano ta problematika je vážná, ale daleko vážnější je podle mne celá komunikace této problematiky. Člověk bez datového připojení a stálého sledování všech medií  myslím není dnes plně dostát všem nařízením a řešením s COVID spojených.  Dnes již nevíme, kdy je vyjádřeni  toho či onoho ministra či premiéra už tím nařízením nebo jen jejich diskusí nad vyjádřením toho druhého. Podle dostupných informací se Vládá už na osobních jednáních neschází , jelikož premier i kvůli věku si připouští, že je vůči Covid v rizikovém věku. Jistě má nárok na strach a o sebe je často největší. Takže si vyměňují své názory na videokonferencích , kdy následné případné a dnes spíše již pravidelné diskuse se odehrávají na sociálních sítích. Tedy na místě s největším manipulačním prostředím, které je lidstvu známo.

A pokud dochází k jakékoliv manipulaci, tak je největší předpoklad zborcení systému. Stačí jen vzpomenout první zmínky o COVID, že vznikl manipulací s virem.

Můj názor na věc je ten, že současný způsob vládnutí a s tím spojeném ovládání lidi, kdy již neexistuje žádný důvěryhodný informační zdroj je začátkem velice bolestného konce až bych řekl současné západní civilizace. Protože , když je většina lidstva dovedena do stavu, že je rozhodováno za ni, tak pak již opravdu není návratu k normálnosti, kdy základem prosperity a z toho plynoucí stability musí být svobodné rozhodnutí jedince, které je komunikováno jím samým k sobě samému a pak podle jeho odpovědnosti k blízkým – k nim.

COVID je varování, které ovšem jen málo kdo chce chápat a politik současnosti už vůbec, Ten a je jedno v jakém zřízení a zemi má touhu a zadání jedno – za peníze daňových poplatníků jim nařizovat dobro z jeho pohledu.

Řešením by mohly být povinné volby s positivní motivací účasti. Jak říkáme my na Hané „ Dokud déchám dófám“ – Doufám v to, že ještě většina může vybrat tu menšinu, která by mohla mít rozum.

A debaty vědců nad tím kolik vrstev by měla mít doma vyrobená rouška je pak pomyslnou třešničkou na dortu. Když už nevíme co  s tím, tak ale musíme něco říct.  Já ten problém vidím spíše než zdravotní - filosofický. Pokud se to nepohne v hlavách, tak se pokroku nedočkáme....

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Oto Kaděrka | neděle 26.7.2020 14:53 | karma článku: 13,21 | přečteno: 366x