Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

V příštím životě chci mít penis!!

 To jsem si ještě nedávno říkala. A nyní Vám popíšu proč. Nakonec jsem změnila názor a došla k zajímavému závěru, ale ten neprozradím na začátku.

Utrpení ženy

 

Když jsem byla poprvé těhotná, trpěla jsem silnými těhotenskými nevolnostmi. Jídlo pro mě představovalo jeden velký stres, nic mi nechutnalo, na nic jsem neměla chuť a když jsem už na něco chuť dostala, většinou mě to přestalo chutnat v půlce jezení. Můj manžel v té době obrážel jeden vánoční večírek za druhým. Tehdy mě poprvé napadlo, jaká je to životní nespravedlnost. Zatímco žena je 9 měsíců těhotná, bojuje s různými obtížemi, které těhotenství přináší, muž je v pohodě. Je pravděpodobně šťastný, že očekává potomka, ale nic se pro něj zatím nemění. To bylo i v mém případě. Zatímco můj muž si užíval dobrého jídla a pití, já doma objímala wc mísu.

 

Závěr:Pravdou je, že muž je v podstatě 9 měsíců ochuzen o celý tento proces přípravy. Zatímco matka s dítětem buduje vztah v podstatě od oplození, muž nikoli. Maminka je ta, co cítí první pohyby, je ta, co s dítětem komunikuje od samého začátku, ví, kdy dítě spí, kdy je čilé, apod. Muž o tohle vše přichází. Nemluvě o těhotenských náladách, které musí muž urputně snášet.

Porod

Je šťastným závěrem těhotenství. Trpíme u něj, bolí to, zatímco muži nic takového nezažijí. Po porodu jdou většinou do hospody tuto šťastnou událost zapít s kamarády. My jako ženy porod vlastního dítěte nikdy nezapijeme. Vím, že po návratu z porodnice jsem si říkala, proč jsem jen před porodem prala to prádlo, kdybych věděla, že tu bude na mě čekat na sušáku, až se vrátím z porodnice, neprala bych ho. Ale to se musí mužům odpustit, pijí přece na naše zdraví!!!

 

Závěr: My jako ženy máme 9 měsíců se na porod připravit. Muži tuto možnost nemají. Vůbec nevědí, co porod obnáší. Navíc se v dnešní době očekává, že muž bude přítomen u porodu. Ne všem mužům se tam však chce. My ženy jim to nenápadně umíme podsouvat, nenápadnými náznaky typu: "Pepíček od Aničky byl taky u porodu, víš to?", apod. U nás zabrala věta:"Vezmu si k porodu maminku." Od té doby se můj muž na porod těšil. A do dnešního dne je rád, že to absolvoval. Byl to pro nás oba překrásný zážitek.

 

Návrat domů

Po příchodu domů z porodnice se přetočí Váš dosavadní život o 180 stupňů. Vše bude najednou jinak. Nedostatek spánku, nedostatek času na sama sebe, a malý řvoucí uzlíček, který máte na starost ve dne v noci. Muž jako živitel rodiny se přece musí v noci vyspat. Zbabělci dokonce utíkají za spánkem do vedlejších pokojů..

 

Závěr: Můj muž naštěstí ke zbabělcům, co utíkají do vedlejších pokojů, nepatří. Naopak, v noci vstával s námi a pomáhal nám. Žena se v porodnici učí, jak se starat o novorozeně, jak s miminkem manipulovat, oblékat, přebalovat, apod. Muž po příchodu ženy z porodnice neví, jak miminko správně chytit, získává při manipulaci s miminkem teprve jistotu. Někteří muži na to dokonce rezignují..Můj muž moc na výběr neměl. Jen pár dnů po návratu z porodnice jsem dostala zánět a vysoké teploty a muž na sebe převzal roli chůvy. Bez přípravy. A svého úkolu se zhostil na výbornou !

 

Poporodní deprese

Nálady ženy se také prudce mění. Vyčerpání a únava udělají své, žena může pociťovat samotu, trpí nedostatkem seběvědomí, apod. Muž chodí do práce a nic se pro něj nemění. Vím, že po porodu jsem doma neměla čas na jídlo, dojít si na wc, apod. Vše se točilo jen kolem miminka.

 

 Závěr: Muž si v práci sice odpočine, ale když přijde domů, rozhodně se nezastaví! Po příchodu z práce najde doma svoji vyčerpanou manželku a plačící dítě. V podstatě neví, koho má utěšovat dřív. Zatímco muži, od přírody samci, mají jisté potřeby, ženy tyhle potřeby bezprostředně po porodu určitě nemají. Za prvé mají pocit, že jsou stále po brutálním znásilnění a za druhé jediné na co myslí, je malý řvoucí uzlíček.

 

Mateřská dovolená

Od ženy se očekává, že na mateřské dovolené bude dokonalou matkou, kuchařkou, uklízečkou, manželkou. Pravda je ale úplně někde jinde. Alespoň ze začátku na úklid začnete mít čím dál menší a menší nároky. O vaření nemůže být řeč. Jediné, co celý den děláte je péče o dítě. Muž po příchodu z práce mnohdy najde domácnost v havarijním stavu. Nemůže ženě nic říct, protože by to schytal, jediné, co může udělat je nabídnout pomoct. Muž se najednou naučí domácí práce, o kterých dřív neměl ani tušení, najednou zjistí, na co je žehlička a jak se používá.

 

Shrnutí:

Myslela jsem si, že mít penis je nějaká výhra, ale není. Mužská role je  daleko složitější a musí toho mnohdy zastat více, než žena. Nyní jsem podruhé těhotná, k tomu mám doma 16ti měsíční dceru, za kterou neustále běhám a moje tělo někdy prostě rezignuje. Zmáhá mě únava, trpím bolestmi břicha, zad a vším možným, na doporučení Mudr.nemám zvedat těžká břemena a rychle chodit - dcera váží nyní 13 kg.. Můj muž si tedy moje druhé těhotenství "užívá" úplně jinak, než to první. 

Autor: Lenka Káčerová | neděle 22.11.2015 17:38 | karma článku: 21,47 | přečteno: 1140x
  • Další články autora

Lenka Káčerová

Návrat do práce

Návrat do práce po rodičovské dovolené je něco, z čeho máte na jednu stranu strach a na druhou stranu se těšíte...

17.1.2019 v 7:45 | Karma: 14,65 | Přečteno: 409x | Společnost

Lenka Káčerová

Když mateřskááá končííí

Ano, je to tady. Čeká mne poslední půl rok na rodičovské dovolené. Dovolené, která mi změnila a obrátila život naruby. Je třeba položit si otázku: "Co dál?" ...

1.2.2018 v 22:05 | Karma: 19,14 | Přečteno: 658x | Osobní

Lenka Káčerová

Tříleté dítě do školky patří

V současné době je velice moderní nedávat dítě do školky, pokud je žena na rodičovské dovolené s mladším sourozencem. Musím říct, že s tímto trendem nesouhlasím a rozhodla jsem se jít trochu proti němu.

8.9.2017 v 21:46 | Karma: 24,26 | Přečteno: 988x | Ostatní

Lenka Káčerová

Mateřské zamyšlení

Největším zlem, které jsem objevila na rodičovské dovolené, jsou facebookové mateřské skupiny, kde neustále probíhá srovnání, které dítě je lepší, a které je horší v určitých schopnostech a dovednostech.

14.8.2016 v 21:02 | Karma: 20,63 | Přečteno: 620x | Osobní

Lenka Káčerová

Laktační šílenství

Co znamená pojem laktační šílenství? Dnešní přehnaný boom v podpoře kojení. Tlak je tak obrovský, spousta protichůdných informací. Neustále slyšíte jen kojte, kojte,pokud nekojíte, jste "špatná! matka.

18.4.2016 v 21:34 | Karma: 24,17 | Přečteno: 814x | Osobní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Podporujeme kulturu nahoty. Obec na Sardinii jako první umožní nudistické sňatky

3. května 2024  7:26

Obec San Vero Milis na severu středomořského ostrova Sardinie jako první v Itálii umožní sňatky...

Demonstrace v Tbilisi pokračují. Premiér odvolal návštěvu Spojených států

3. května 2024  7:08

Gruzínská policie začala zatýkat demonstranty, kteří i ve čtvrtek pokračovali v metropoli Tbilisi v...

Izrael zasáhl budovu bezpečnostních sil v Damašku, osm vojáků utrpělo zranění

3. května 2024  6:43

Při izraelském vzdušném úderu byla ve čtvrtek večer zasažena budova syrských bezpečnostních sil na...

Záplavy na jihu Brazílie si vyžádaly desítky obětí, přehradám hrozí kolaps

3. května 2024  6:23

Rozsáhlé záplavy, které v těchto dnech sužují jih Brazílie, mají nejméně 29 obětí. Dalších 60 lidí...

  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 646x
Jmenuji se Lenka, žiju v Brně a jsem maminka na rodičovské dovolené a ráda bych se s Vámi podělila o své zážitky, které mi mateřství přineslo.

Seznam rubrik