Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Tož prý nám gdosi ukradl tu slavnou revoluci!

Dnes nastalo to slavné datum! Kdy se u nás znovu otřásly dějiny a studenti, se svícemi v rukou, nás zbavili "komunistických okovů", pod kterými jsme trpěli celých čtyřicet let. A my jsme si konečně svobodně vydechli a těšili se...

No, těšili… My, tady, v západní Azii, (jak nás vidí mnoho osvícenců z velkého světa), v Gottwaldově, daleko od Prahy, jsme 17. listopadu ještě věděli prd. Z hlavní zpravodajské relace v ČST jsme sledovali většinou jen sportovní zpravodajství, protože jsme věděli, že se v Praze bude slavit Mezinárodní den studentstva a většina z nás na nějaké projevy komunistických politiků a angažovaných umělců, či funkcionářů SSM opravdu nebyl nijak zvědavý. A oni nám, soudruzi, toho ani v té TV o tom tehdy moc neřekli. Já konkrétně jsem se poprvé dozvěděl něco o tom, že se v Praze „něco“ semlelo až když jsem se trochu zaposlouchal do projevu soudruha Pitry, který promlouval 19. 11. k národu a já čekal na to, co v té kysni večer bude. Z jeho neurčitých formulací vyplynulo, že se to v té Praze zřejmě nějak zvrtlo. No a tak jsem šel naladit Svobodnou Evropu nebo Hlas Ameriky… a už to jelo. Demonstrace na náměstí, roztláčení  Žigulíka v mrazech abychom to stihli, generální stávka, nástup do koordinačního výboru OF v jedné opravdu docela velké firmě, důvěra či nedůvěra, přejmenování Gottwaldova na Zlín, Baťa s Komárkem před radnicí a konečně ta vytoužená SVOBODA! Posbíral jsem chlapy ze stavby, založil firmu, otevřel obchod a těšil se, že za takových deset, dvacet let, doženeme alespoň to Rakousko, kam vedla naše první cesta za socialistické hranice...

Jak se říká, čas trhnul oponou a místo mladého třicátníka (a kousek), je tu mladý šedesátník. Také „a kousek“. A moje pocity? Tož, aj když si myslím, že by to mohlo být opravdu lepší, (a to Rakousko je furt daleko), nemyslím si, že je to úplně špatné. Naopak. Myslím, že se máme celkově, zvláště při srovnání s okolním světem, opravdu dobře. Poslední dobou i ti, kteří jsou na samém spodku té pomyslné společenské hierarchie. Tedy "lopaty" na stavbách, prodavačky v hypersuper, dělníci v montovnách ale i ti důchodci či nějak handicapovaní lidé. (Jen doufám, že všichni pochopili, že ty „lopaty“ nemyslím hanlivě. Sám jsem u ní začínal a byla docela často i mým hlavním výrobním prostředkem.)

Samozřejmě, že nám tu „revoluci“, nikdo „neukradl“. Ruku na srdce, ona to vlastně ani žádná pořádná revoluce nebyla. Správně spíš takový, někdy i docela veselý, politický převrat. Jediný mrtvý, který ten pád vlády jedné strany vlastně naostro spustil, byl vymyšlený mrtvý student M.Š. Není to paradox? Aby mohla na hradě zavlát vlajka s tou „správnou“ Pravdou a láskou, musela být na začátku použita lež. No, nebuďme krutí, snad to nebyla vymyšlená lež a takové to „Vrtěti psem“ po česku, ale jen omyl v dobré víře. Nakonec, buďme rádi, že i ten „jediný mrtvý“, byl vlastně mrtvý pouze virtuálně. Kéž by tomu tak bylo při všech dalších revolucích a válkách.

A politici? Politici jsou pořád stejní. Netvrdím, že se mezi nimi nenašel žádný, který by to myslel opravdu upřímně a nešel do politiky s ideály a ne primárně s tím, aby získal moc, vliv a peníze, ale aby se choval vždy čestně, nelhal, nedělal kompromisy a nezrázel své voliče a to vše jen a jen "pro blaho  lidu této země". Ale všichni dobře víme, kam často vedou ty cesty a čímže jsou tam dlážděny a jak to nakonec s těmi politiky dopadlo. Tata, který byl kdysi u nás na dědině, po válce, nějakou chvilku v zastupitelstvu (než ho komunisté vyhodili), mi vždycky vtloukal do hlavy, že „politika je špinavý obchod se svinstvem“ a pryč od ní daleko daleko. Netvrdím, že tomu musí být vždy a všude, ale řekl bych, že se to tomu velmi přibližuje. Takže dnes mi nějaký Babiš, nebo Zeman opravdu nevadí. Zvlášť, když si dobře pamatuji, jak se chovali ti, kteří tam byli před nimi (a které jsem i já volil) a kdože nám to slibuje ty zlaté časy, které nás čekají, když toho zloducha Babišového z politiky vyženeme. Kdyby tam nebyl on, byli by tam jiní. A já ani dnes nevidím na politické scéně nikoho, kdo by byl opravdu výrazně lepší. Snad na místě prezidenta - možná. Ovšem mít tam K. Sch., nebo pana D., kteří by nebyli ani tak prezidenty českými, ale, jak sami o sobě hrdě tvrdí, hlavně  evropskými, říkám - zlatý Zeman. I v souvislosti s tím, jak se chová EU a jak si vysvětlují a podávají nám ty jejich „evropské hodnoty“ dnešní vedoucí evropští vůdci

Co mně ale vadí ze všeho nejvíce je to

....že socialismus z východu, kterého jsme se jakž takž kdysi zbavili, se k nám tlačí, v poněkud sofistikovanější podobě, z míst, ke kterým jsme tak dlouho obdivně vzhlíželi. Ze západní Evropy a z Ameriky.

Že jediný rasizmus, který potlačujeme, je ten „bílý“, ale před tím „barevným“ poklekáváme.

Že demokracie je pouze tehdy, když volby vyhraje ta správná strana, nebo názorová skupina.

Že cenzura sice neexistuje, ale pouze tehdy, když jsou prezentovány ty správné názory.

Že neexistuje diskriminace v povolání kvůli odlišným názorům, ale mnozí z těch, kteří si dovolí nesouhlasit s dnešním „hlavním proudem“ jsou donuceni rezignovat, nebo jsou přímo ze svých funkcí vyhozeni, nebo odejiti na vlastní žádost.

Že se opět téměř nedá poslouchat veřejnoprávní zpravodajství a politické komentáře, protože většina jejich redaktorů si dalo za cíl bojovat za tu „opravdu správnou věc“.

Že si ta správná Evropa vytyčila za cíl zachránit všechny „potřebné a strádající“ z celé Afriky a Azie, ať to stojí, co to stojí.

Že… no, to by už snad i stačilo.

Dnes přece máme ten sváteční den, tož proč si ho kazit? Vždyť radovat se můžou opravdu všichni. Ti, kteří jsou spokojeni s Babišem a Zemanem z přítomnosti, ti, kteří z nich mají dnes a denně kopřivku z toho, že se to všechno tak krásně vyvíjí a zanedlouho tu "stoprocentně" opět zavládne vláda té správné demokracie! Vždyť i Kantar a Moravec v televizi to říkali. 

No a já se raduju, že venku je tak krásně a s kamošem jsme mohli pokoštovat letošní výbornú slivovicu a připit si na zdraví. Až teď si uvědomuju, že na ten dnešní svátek jsme si při řeči vlastně vůbec nevzpomněli... Tož, ještě jednu aj na tú slavnú "revoluci"! Ať žije!

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Jurčák | úterý 17.11.2020 12:16 | karma článku: 31,92 | přečteno: 694x
  • Další články autora

Jiří Jurčák

Výbuch demokratické sopky a výron té správné demokratické demokracie

To, že je Babiš nebezpečím nejen pro demokracii, ale i pro stát, je jasné nejen Bc Lipavskému, ale i každému správnému strážci demokracie v této zemi. Demokracie je totiž pouze tehdy, pokud si voliči zvolí ty správné demokraty!

13.3.2024 v 12:21 | Karma: 40,53 | Přečteno: 1217x | Diskuse| Společnost

Jiří Jurčák

Jak nás prezident-generál Petr Pavel nezatahuje do války

Tak jsme se včera od našeho nadstranického pana prezidenta dověděli, že nás opravdu nezatáhne do války. Babiš se musí za svou billboardovou, lživou kampaň, opravdu stydět! Falešní chcimíři puknou vzteky!

6.3.2024 v 8:24 | Karma: 39,76 | Přečteno: 1652x | Diskuse| Společnost

Jiří Jurčák

Jak prof Nutela a ministr na poli Páně odhalili Putinovu pátou kolonu

Vydírání vidláků v Praze už komentoval kdekdo. Proč se zdržovat zjišťováním, o co těm sedlákům vlastně šlo! Proč ztrácet čas s proruskými agenty na traktorech z půjčovny, kteří nebyli nikdy na poli! Farář a politolog to ví nejlíp!

1.3.2024 v 9:15 | Karma: 37,86 | Přečteno: 1027x | Diskuse| Společnost

Jiří Jurčák

Putinovi pohrobci z Frankfurtu přichýlili Hudáčka!

Gospodin Gašek slavně zvítězil a Hrdina je opět o něco větším hrdinou. Jarda J. sáhl do pokladny a Hudáček má z ostudy kabát! Pravda a Láska opět slavně zvítězily! Hurá nazdar, hned se cítím svobodněji a bezpečněji!

8.1.2024 v 23:44 | Karma: 37,89 | Přečteno: 1175x | Diskuse| Společnost

Jiří Jurčák

Profesor Nutella dává zapravdu dezolátům

Kdoví, jak po přečtení těchto zavádějících informací bude kulit oči náš ministr pro potírání nesprávných názorů a poplašných zpráv, Víťa von Osterreich. Mne napadlo jediné: Milouš Jakeš se chechtá z komunistického záhrobí.

7.11.2023 v 14:22 | Karma: 42,49 | Přečteno: 2231x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

ANALÝZA: Smutný Den nezávislosti Izraele. Ve válce, opuštěn a rozhlodáván zevnitř

15. května 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v Izraeli „Měli bychom to oslavit. Určitě půjdu na hřbitov s kyticí květin a každému padlému dám na hrob...

Česká stopa zatčených oligarchů vede nejspíš k luxusním bytům v Praze

15. května 2024

Premium Ukrajina by mohla poprvé usilovat o zablokování nemovitostí, které její občan vlastní v Praze. Jak...

„Podívejte, vychází Země!“ Fotografie z Apolla 8 změnila lidstvu pohled na svět

15. května 2024

Seriál Země jako nádherné a životem překypující umělecké dílo uprostřed nicoty. Přesně tak zachytili naši...

Kočka, Rittig a další. Projekt mapuje, kdo ukrývá peníze v dubajských bytech

14. května 2024  22:46

Mezinárodní investigativní projekt Dubai Unlocked zmapoval, jak se dubajské nemovitosti staly...

Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness
Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness

Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...

  • Počet článků 118
  • Celková karma 39,38
  • Průměrná čtenost 2050x
Píšu co si myslím a myslím si co chcu.

Seznam rubrik