Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Konec firmy Klaus and Klaus

Firma sice ještě funguje, ale její konec se blíží. Proč? Protože ten starší dělá, co by dělat neměl a mladší nedělá, co by dělat měl. Starší chce dostihnout popularity Havla nepolitickou politikou, mladší neví, co to politika je.

Přiznávám, že se mi to nepíše lehce. Stará konzerva zrozená v cca polovině minulého století, poněkud obouchaná třiceti lety reálného socialismu a více než třiceti lety polistopadové směsky divokého kapitalismu, novodobého neomarxismu, pseudohumanismu a demokratického liberalismu se musí smířit s tím, že léčba Klausy není a nebude ani tím stébélkem, natož stéblem, kterého by se tak rád zachytil v dnešních politicky a ideologicky rozbouřených vodách.  Jak tak začíná pomalu rezavět, vidí, že místo světla na konci tunelu i tunelů je spíše tma a ta velká díra se naopak zužuje k velikosti konečníku, než ke světlejším zítřkům. Tedy hlavně co se různých ideologií a politiky jako takové, týče.

Komentovat K-seniora snad ani nemá smysl. Řekněme, že to „zhasnutí“ svého času bych mu snad i odpustil. Kdo v té době věděl, co a jak by bylo činiti nejlépe. Při oposmlouvě si člověk říkal (ve své tehdejší politické naivitě), že snad bude lépe, když se praví s levýma domluví kvůli „dobré věci“ a nebude vše záviset pouze a jen na tom vyhlášeném Luxově jazýčku. Pero v kapse v přímém přenosu byla jenom nepodstatná banalita. Ovšem když se nám všem, kteří jsme ho podporovali ve funkci „konzervativního prezidenta“, vysral na hlavu udělením své pověstné amnestie, bylo jasné, jak to vlastně s tou konzervativností je. Jeho dnešní "boj za svobodu a lidská práva" na Staroměstském náměstí je pak jen nesnadno pochopitelným  hnutím mysli člověka, jinak určitě velmi inteligentního, které se dá snad vysvětlit jenom nějakou vážnou stařeckou chorobou. A koronavirus to fakt není.

No a K-junior? Ten se vlastně ani moc komentovat nedá. Protože slyšel snad od něho někdo něco zásadního nejen k událostem, které momentálně hýbou děním v naší českomoravskoslezské kotlině? A od jeho strany? Mimo těch pár blogů od jeho spolustraníků tady na idnesu, nebo neúplných informací k poněkud zmatenému referendu o vystoupení z EU? Slyšel snad někdo něco ve veřejném prostoru o hlavních bodech programu a směřování této strany, s jakými chce jít jeho Trikolóra do voleb? Já vidím jedno velké a možná několik malých NIC. K- junior je určitě také velmi inteligentní a možná to s těmi konzervativními voliči myslí lépe, než jeho tatík, ale to se zřejmě hned tak neprokáže. Protože se nikdy nedostane k tomu dělat velkou politiku. Je téměř neviditelný. Mrzí mne to, ale velmi silně bych mu doporučil, aby se vrátil ke svému původnímu řemeslu. Jako pedagog byl zřejmě dobrý a možná ještě lepší jako glosátor na Novinkách. Tam dělal pro mne, pro tu starou konzervu, daleko víc, než když se tady ztrapňuje jako politický neumětel. Podobně jako kdysi pan Mach a jeho parta, která si říkala a snad ještě někde říká, Svobodní.

 Přiznám se, že na mne už začíná být toho volání po „svobodě“, přece jen trochu moc. Protože ty řeči o „svobodě“, kdy si každý vyřvává co chce a dělá, co se mu zamane a policajti se teď bojí často zasáhnout i v případě, kdy je porušován zákon, ty jsou fakt úsměvné a pro realisticky myslícího člověka i navýsost trapné. Co si mám já, stařík myslet o tom, že těm konspirátorský teoriím, kdy zaznívá tu čipování, tu spiknutí velkého BG, sterilizace očkováním, o demonstrativním očkování vitamíny královny místo nějaké té vakcíny ani nemluvě, věří hlavně ti mladí! Ti, kteří by měli být vzdělaní a měli by být „nositeli pokroku“?  Přitom při svých cestách do exotiky do sebe perou kdovíco a vůbec jim to nevadí. Dříve se těm „novotám“ s nějakým očkováním a vakcinací bránili většinou ti zabednění staříci?! Nevím, pokud je ta dnešní svoboda jen o tom, že nebudu poslouchat nikoho a dodržovat nic, že nejdúležitější je nenosit náhubek, možnost si zachlastat a zalyžovat, že respektovat budu pouze to, co já uznám za vhodné, tož to fakt pěkně děkuju. To není svoboda, ale něco, co se velmi přibližuje anarchii. No a nevím nevím, jestli to je ta správná cesta k budoucnosti člověka.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Jurčák | středa 13.1.2021 9:54 | karma článku: 27,30 | přečteno: 691x
  • Další články autora

Jiří Jurčák

Výbuch demokratické sopky a výron té správné demokratické demokracie

To, že je Babiš nebezpečím nejen pro demokracii, ale i pro stát, je jasné nejen Bc Lipavskému, ale i každému správnému strážci demokracie v této zemi. Demokracie je totiž pouze tehdy, pokud si voliči zvolí ty správné demokraty!

13.3.2024 v 12:21 | Karma: 40,53 | Přečteno: 1217x | Diskuse| Společnost

Jiří Jurčák

Jak nás prezident-generál Petr Pavel nezatahuje do války

Tak jsme se včera od našeho nadstranického pana prezidenta dověděli, že nás opravdu nezatáhne do války. Babiš se musí za svou billboardovou, lživou kampaň, opravdu stydět! Falešní chcimíři puknou vzteky!

6.3.2024 v 8:24 | Karma: 39,76 | Přečteno: 1652x | Diskuse| Společnost

Jiří Jurčák

Jak prof Nutela a ministr na poli Páně odhalili Putinovu pátou kolonu

Vydírání vidláků v Praze už komentoval kdekdo. Proč se zdržovat zjišťováním, o co těm sedlákům vlastně šlo! Proč ztrácet čas s proruskými agenty na traktorech z půjčovny, kteří nebyli nikdy na poli! Farář a politolog to ví nejlíp!

1.3.2024 v 9:15 | Karma: 37,86 | Přečteno: 1027x | Diskuse| Společnost

Jiří Jurčák

Putinovi pohrobci z Frankfurtu přichýlili Hudáčka!

Gospodin Gašek slavně zvítězil a Hrdina je opět o něco větším hrdinou. Jarda J. sáhl do pokladny a Hudáček má z ostudy kabát! Pravda a Láska opět slavně zvítězily! Hurá nazdar, hned se cítím svobodněji a bezpečněji!

8.1.2024 v 23:44 | Karma: 37,89 | Přečteno: 1175x | Diskuse| Společnost

Jiří Jurčák

Profesor Nutella dává zapravdu dezolátům

Kdoví, jak po přečtení těchto zavádějících informací bude kulit oči náš ministr pro potírání nesprávných názorů a poplašných zpráv, Víťa von Osterreich. Mne napadlo jediné: Milouš Jakeš se chechtá z komunistického záhrobí.

7.11.2023 v 14:22 | Karma: 42,49 | Přečteno: 2231x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Publikace Nerudové jsou ostuda. Zesměšňuje všechny vědce, míní europoslanec

9. května 2024  12:08

Ekonomka a kandidátka do Evropského parlamentu za hnutí STAN Danuše Nerudová publikováním do...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

KOMENTÁŘ: Na Ukrajině stejně jako v íránské poušti. Bude vývoj podobný?

15. května 2024

Premium Má Ukrajina i se západní pomocí nějakou šanci na vítězství nebo na výsledek, který nebude úplnou...

Pomáhal jsem lidem najít práci, brání se místostarosta obviněný ze zneužití dotace

15. května 2024  8:21,  aktualizováno  12:56

Olomoucký krajský soud odstartoval případ místostarosty Šumperka Karla Hoška obžalovaného ze...

Miss Belgie a politické porno. Vlámští pravičáci před volbami pečou odtržení

15. května 2024  12:52

Premium Ostende (od zpravodaje iDNES.cz) Za necelý měsíc čeká Belgii svátek demokracie na třetí. A zároveň velký blázinec. Souběžně se budou...

Vláda jedná o programu návratu části uprchlíků před válkou na Ukrajinu

15. května 2024  5:45,  aktualizováno  12:45

Program pomoci při návratu uprchlíků na Ukrajinu má na programu vláda. Platná podoba lex Ukrajina...

  • Počet článků 118
  • Celková karma 39,38
  • Průměrná čtenost 2050x
Píšu co si myslím a myslím si co chcu.

Seznam rubrik