Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Stávkujte, prosím

Prosím státní úředníky, aby stávkovali, aby nepracovali a tím nám ostatním neškodili. Aby stávkovali dlouho a aby jich stávkovalo hodně.

Aby ochromili celý státní aparát, aby si nemohl nic vymýšlet, resp. aby nebyl schopen své výmysly v praxi realizovat.

Také prosím energetiky, aby do takto prázdných kanceláří nepouštěli elektrický proud. Když byrokraté nepracují a nejsou v práci, elektřinu přece nepotřebují (bude se hodit jinde).

Možná budeme překvapeni, že se některé problémy vyřeší samy, neboť nebude úřadovat nadbytečná parazitická struktura, která neumí řešit problémy, které předtím sama vytvořila. Navíc nebude tvořit problémy další.

Z výše uvedeného vyplývá, že bych měl být vlastně rád, že vláda bezprecedentní krizi neřeší, nebo se (poněkud bezradně) snaží řešit důsledky a držet se své ideologie. Tím bohužel ale vytváří další problémy, místo aby se zaměřila na hlavní příčiny.

Problém vyřeším, když odstraním příčinu. Tu ale nejdřív potřebuji nalézt. Jenže příčiny jsou známé a známá jsou i řešení, která by pomohla a zmírnila pád či náraz do zdi. A když to neumím, nechám to na tom, kdo to umí a je schopen a ochoten problém vyřešit.

Tohle říká ten selský rozum a cit. Tím se stále ještě někteří lidé u nás řídí. Někteří to doplní ještě tím šestým smyslem, intuicí.

Bohužel toto není doménou byrokratů, kteří uvažují v jakési „naprogramované robotické smyčce“. Regulace v této oblasti nefungují nebo dokonce neexistují? Řešení: musíme přidat regulace, vymyslet a rozšířit, abychom i tuto oblast zregulovali a měli pod kontrolou. Lidé nám obcházejí právní předpisy? Musíme je zpřesnit a zpřísnit. Jak to vše ohlídáme? Řešení: více byrokratů, více digitalizace a umělé inteligence. Lidé nejsou spokojeni s EU? Žádná diskuse, dostanou ještě více EU a co si to vlastně dovolují?

Máme nápady, projekty. Připravené dotace. Jak vyřešíme peníze? Jedna cesta je „obrácený“ Jánošík, vezmeme těm, co ještě něco málo mají a dáme těm, kteří „vyjí“ s námi, a trochu i těm poslušným. A když to nestačí? Půjčíme si, vytiskneme další. Že tak zaděláváme na vysokou inflaci? Ta přejde, to je přece ekonomický zákon. To, že jsme před lety dotovali přímotopy, pak plynové kotle, to už jsme zapomněli. Nyní dotujeme soláry, tepelná čerpadla a elektroauta. Máme hen ten grýndýl a musíme toho Putina srazit na kolena tím, že si od něj nekoupíme ani ropu ani plyn.

Že (my byrokraté) jednáme proti logice, matematice, fyzice, přírodním zákonům, současným možnostem vědy a techniky? Nevadí, my jsme to dali na papír a vy to musíte zrealizovat. Jinak máme připravené kontroly a pokuty. My jsme mocní úředníci. Našim úkolem je tvořit předpisy a normy pro vás, vy je musíte plnit, jinak s vámi zatočíme.

A co když my (občané) se na vás (byrokraty) vykašleme? My vás přece k životu nepotřebujeme. Dejte nám pokoj. My už to nějak bez vás přežijeme a uspořádáme si své životy sami. Pravda, jsme na vás (systému, který vás zplodil) dost závislí, ale to se změní, když systém i díky vaší hlouposti, zaslepenosti, chamtivosti a zbabělosti přestane fungovat.

Vy si ani nedovedete představit, co můžete způsobit. Nebo to víte a děláte to záměrně? A vaším cílem je bída a chaos? A vás se to jako nedotkne? Hrozící blackouty se vás týkat nebudou? Kolaps národní ekonomiky (reprezentovaný např. odchodem VW ze Škody Auto kvůli energiím a embargům) vám nevadí? Sociální bouře vás neohrozí?  Ani zima, ani hlad? Jo, budete místo chleba jíst koláče, vezmete si svetr navíc a telku budete sledovat při svíčkách, že jo.

Prosím vás české státní úředníky, stávkujte, co nejdřív a hlavně dlouho, nejlépe For ever! A prosím i české poslance a senátory, aby se ke stávce přidali, stejně máte za chvíli prázdniny a tou dobou nebudete škodit, tedy přijímat zákony, které jsou většinou proti přírodě a do značné míry i proti lidem.

Vrcholem jsou nápady typu „sníme psy“ (viz článek Štěpána Chába). Zbavíme se Budvaru. A ČEZu. A pak budeme žít z almužny od okolních států. Komentář Štěpána Chába | Krajské listy.cz (krajskelisty.cz)

PS: když budete stávkovat, třeba se tím povede náraz do zdi trochu zpomalit, když budete pracovat (tj. škodit) bude to rychlejší a budeme to mít aspoň dřív za sebou. Nevím, co je lepší varianta, jinak řečeno menší zlo.

Autor: Jan Tichý(Bnj) | pátek 17.6.2022 7:26 | karma článku: 27,95 | přečteno: 712x
  • Další články autora

Jan Tichý(Bnj)

Nalodil jsem se na loď blogosvěta

Využívám Hydeparku pro informaci, že jsem vstoupil na blogovou platformu blogosvět, kde se mj. „potkávám“ i s bývalými zdejšími pisálky jako Lubomírem Stejskalem nebo Bohumilou Truhlářovou.

10.1.2024 v 6:37 | Karma: 15,19 | Přečteno: 410x | Diskuse| Hyde park

Jan Tichý(Bnj)

Házím do toho vidle!

Tak jsem se dočkal dočasného zákazu diskuse (pod blogem Proč neumím chápat lidi, kterým nejde televize?). Použil jsem sice textově vhodné slovo, leč hlídací robot ho vyhodnotil jako nevhodné.

30.11.2023 v 10:30 | Karma: 23,11 | Přečteno: 620x | Diskuse| Osobní

Jan Tichý(Bnj)

Najdu někoho ochotného?

Tak nějak nastal čas změny. Předdůchod ani předčasný důchod mi v brzké době nehrozí, ale duše už mě volá jinam. Ještě nevím úplně kam, ale nabádá mě k tomu, že je na čase dělat méně práce v systému.

29.11.2023 v 9:09 | Karma: 10,39 | Přečteno: 335x | Diskuse| Osobní

Jan Tichý(Bnj)

Proč neumím chápat lidi, kterým nejde televize?

Není to tak úplně pravda a snažím se lidem pomoct, jak umím. Přesto právě v souvislosti s televizí existují lidé, kteří mě dokáží vytočit.

25.11.2023 v 17:40 | Karma: 20,30 | Přečteno: 1682x | Diskuse| Osobní

Jan Tichý(Bnj)

Proč podporuji stávku?

Níže uvádím důvody. Má žena se stávky účastní aktivně v Praze. Ani jeden z nás nejsme v odborech. Já na svém malém pracovišti (ve čtyřech lidech celkem) žádné odbory nemám ani je nepotřebujeme.

24.11.2023 v 8:21 | Karma: 12,12 | Přečteno: 293x | Diskuse| Hyde park
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Převrat v britské politice? Nacionalisté v průzkumech poráží vládní stranu

16. června 2024

Premium Do britských parlamentních voleb zbývají ani ne tři týdny a vypadá to na velký propadák vládních...

Past na mobil v ruce. Chorvatské radary řidiče vyfotí a rovnou mu pošlou pokutu

16. června 2024

Premium Řidiči cestující v létě na dovolenou do Chorvatska mohou být nemile překvapeni, když jim do Česka...

Čokoládová holčička osladila život v SSSR. Boj o svou tvář ale prohrála

16. června 2024

Seriál Kdo by neznal Aljonku. Nejslavnější ruská čokoláda je na trhu už téměř šedesát let a její věhlas...

Do konce měsíce výrazně zúžíme tým, slíbil Bartoš po volebním debaklu Pirátů

15. června 2024  14:30,  aktualizováno  22:39

Reformy vnitřního fungování a kampaní Pirátské strany je třeba provést do konce příštího měsíce....

  • Počet článků 1077
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 557x
Mám rád život a přirozenost. Víc je pro mě být, než mít. 

Tento blog jsem se rozhodl ukončit. Nezáleží na mě, jak dlouho tu ještě bude. Najdete mě:

https://www.tichy-blog.cz/

web: https://www.tichaci.cz/

email: tichy.jan.bnj@centrum.cz

Děkuji za přízeň, kterou jste mi zde věnovali.

Seznam rubrik