Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Stávkujte, prosím

Prosím státní úředníky, aby stávkovali, aby nepracovali a tím nám ostatním neškodili. Aby stávkovali dlouho a aby jich stávkovalo hodně.

Aby ochromili celý státní aparát, aby si nemohl nic vymýšlet, resp. aby nebyl schopen své výmysly v praxi realizovat.

Také prosím energetiky, aby do takto prázdných kanceláří nepouštěli elektrický proud. Když byrokraté nepracují a nejsou v práci, elektřinu přece nepotřebují (bude se hodit jinde).

Možná budeme překvapeni, že se některé problémy vyřeší samy, neboť nebude úřadovat nadbytečná parazitická struktura, která neumí řešit problémy, které předtím sama vytvořila. Navíc nebude tvořit problémy další.

Z výše uvedeného vyplývá, že bych měl být vlastně rád, že vláda bezprecedentní krizi neřeší, nebo se (poněkud bezradně) snaží řešit důsledky a držet se své ideologie. Tím bohužel ale vytváří další problémy, místo aby se zaměřila na hlavní příčiny.

Problém vyřeším, když odstraním příčinu. Tu ale nejdřív potřebuji nalézt. Jenže příčiny jsou známé a známá jsou i řešení, která by pomohla a zmírnila pád či náraz do zdi. A když to neumím, nechám to na tom, kdo to umí a je schopen a ochoten problém vyřešit.

Tohle říká ten selský rozum a cit. Tím se stále ještě někteří lidé u nás řídí. Někteří to doplní ještě tím šestým smyslem, intuicí.

Bohužel toto není doménou byrokratů, kteří uvažují v jakési „naprogramované robotické smyčce“. Regulace v této oblasti nefungují nebo dokonce neexistují? Řešení: musíme přidat regulace, vymyslet a rozšířit, abychom i tuto oblast zregulovali a měli pod kontrolou. Lidé nám obcházejí právní předpisy? Musíme je zpřesnit a zpřísnit. Jak to vše ohlídáme? Řešení: více byrokratů, více digitalizace a umělé inteligence. Lidé nejsou spokojeni s EU? Žádná diskuse, dostanou ještě více EU a co si to vlastně dovolují?

Máme nápady, projekty. Připravené dotace. Jak vyřešíme peníze? Jedna cesta je „obrácený“ Jánošík, vezmeme těm, co ještě něco málo mají a dáme těm, kteří „vyjí“ s námi, a trochu i těm poslušným. A když to nestačí? Půjčíme si, vytiskneme další. Že tak zaděláváme na vysokou inflaci? Ta přejde, to je přece ekonomický zákon. To, že jsme před lety dotovali přímotopy, pak plynové kotle, to už jsme zapomněli. Nyní dotujeme soláry, tepelná čerpadla a elektroauta. Máme hen ten grýndýl a musíme toho Putina srazit na kolena tím, že si od něj nekoupíme ani ropu ani plyn.

Že (my byrokraté) jednáme proti logice, matematice, fyzice, přírodním zákonům, současným možnostem vědy a techniky? Nevadí, my jsme to dali na papír a vy to musíte zrealizovat. Jinak máme připravené kontroly a pokuty. My jsme mocní úředníci. Našim úkolem je tvořit předpisy a normy pro vás, vy je musíte plnit, jinak s vámi zatočíme.

A co když my (občané) se na vás (byrokraty) vykašleme? My vás přece k životu nepotřebujeme. Dejte nám pokoj. My už to nějak bez vás přežijeme a uspořádáme si své životy sami. Pravda, jsme na vás (systému, který vás zplodil) dost závislí, ale to se změní, když systém i díky vaší hlouposti, zaslepenosti, chamtivosti a zbabělosti přestane fungovat.

Vy si ani nedovedete představit, co můžete způsobit. Nebo to víte a děláte to záměrně? A vaším cílem je bída a chaos? A vás se to jako nedotkne? Hrozící blackouty se vás týkat nebudou? Kolaps národní ekonomiky (reprezentovaný např. odchodem VW ze Škody Auto kvůli energiím a embargům) vám nevadí? Sociální bouře vás neohrozí?  Ani zima, ani hlad? Jo, budete místo chleba jíst koláče, vezmete si svetr navíc a telku budete sledovat při svíčkách, že jo.

Prosím vás české státní úředníky, stávkujte, co nejdřív a hlavně dlouho, nejlépe For ever! A prosím i české poslance a senátory, aby se ke stávce přidali, stejně máte za chvíli prázdniny a tou dobou nebudete škodit, tedy přijímat zákony, které jsou většinou proti přírodě a do značné míry i proti lidem.

Vrcholem jsou nápady typu „sníme psy“ (viz článek Štěpána Chába). Zbavíme se Budvaru. A ČEZu. A pak budeme žít z almužny od okolních států. Komentář Štěpána Chába | Krajské listy.cz (krajskelisty.cz)

PS: když budete stávkovat, třeba se tím povede náraz do zdi trochu zpomalit, když budete pracovat (tj. škodit) bude to rychlejší a budeme to mít aspoň dřív za sebou. Nevím, co je lepší varianta, jinak řečeno menší zlo.

Autor: Jan Tichý(Bnj) | pátek 17.6.2022 7:26 | karma článku: 27,95 | přečteno: 712x
  • Další články autora

Jan Tichý(Bnj)

Nalodil jsem se na loď blogosvěta

Využívám Hydeparku pro informaci, že jsem vstoupil na blogovou platformu blogosvět, kde se mj. „potkávám“ i s bývalými zdejšími pisálky jako Lubomírem Stejskalem nebo Bohumilou Truhlářovou.

10.1.2024 v 6:37 | Karma: 15,19 | Přečteno: 411x | Diskuse| Hyde park

Jan Tichý(Bnj)

Házím do toho vidle!

Tak jsem se dočkal dočasného zákazu diskuse (pod blogem Proč neumím chápat lidi, kterým nejde televize?). Použil jsem sice textově vhodné slovo, leč hlídací robot ho vyhodnotil jako nevhodné.

30.11.2023 v 10:30 | Karma: 23,11 | Přečteno: 621x | Diskuse| Osobní

Jan Tichý(Bnj)

Najdu někoho ochotného?

Tak nějak nastal čas změny. Předdůchod ani předčasný důchod mi v brzké době nehrozí, ale duše už mě volá jinam. Ještě nevím úplně kam, ale nabádá mě k tomu, že je na čase dělat méně práce v systému.

29.11.2023 v 9:09 | Karma: 10,39 | Přečteno: 336x | Diskuse| Osobní

Jan Tichý(Bnj)

Proč neumím chápat lidi, kterým nejde televize?

Není to tak úplně pravda a snažím se lidem pomoct, jak umím. Přesto právě v souvislosti s televizí existují lidé, kteří mě dokáží vytočit.

25.11.2023 v 17:40 | Karma: 20,30 | Přečteno: 1684x | Diskuse| Osobní

Jan Tichý(Bnj)

Proč podporuji stávku?

Níže uvádím důvody. Má žena se stávky účastní aktivně v Praze. Ani jeden z nás nejsme v odborech. Já na svém malém pracovišti (ve čtyřech lidech celkem) žádné odbory nemám ani je nepotřebujeme.

24.11.2023 v 8:21 | Karma: 12,12 | Přečteno: 294x | Diskuse| Hyde park
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Komentátor Schmarcz se v televizi pohádal se Šlachtou, pak zmizel ze studia

19. června 2024  20:51

„Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku,“ začal křičet komentátor Martin...

Ruská jaderná ponorka plula u pobřeží Floridy. Fotky ukazují její poškození

19. června 2024  13:53

Ruská flotila, která navštívila Havanu, se rozdělila. Část pluje od Kuby směrem k Venezuele,...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

Miliony na účtech, ale také dluh mamce. Jaký majetek mají čeští europoslanci

22. června 2024

Premium Nově zvolené europoslance nečeká v Bruselu v červenci jen první zasedání, ale také majetkový...

Voda mezi filharmoniky, desetitisíce lidí bez proudu. Bouřky zahltily hasiče

22. června 2024  8:39,  aktualizováno  11:25

Silné bouřky, které prošly odpoledne a večer přes Česko, se v noci přesunuly nad Moravu. Provázely...

Expert: Méně nálepek. Nazývat opozici bez důkazů dezinformátory je špatné

22. června 2024  10:05

Vysíláme Dezinformace se zneužívají v politickém boji. Ale nejen ve smyslu šíření lží, ale také v...

„Je to má vlast.“ Za Ukrajinu válčí i vojáci z řad vietnamské komunity

22. června 2024  9:05

Sledujeme online Lidé po celé Ukrajině se semkli tváří v tváři ruské invazi a vietnamská komunita v tom není...

Nejlepší tip na letní grilovačku: Bez něj se neobejdete
Nejlepší tip na letní grilovačku: Bez něj se neobejdete

Ajvar skvěle dochutí všechny grilované pokrmy. V redakci jsme vyzkoušely jemný i pálivý Ajvar, který se hodí k masu i zelenině. Jaké recepty se...

  • Počet článků 1077
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 557x
Mám rád život a přirozenost. Víc je pro mě být, než mít. 

Tento blog jsem se rozhodl ukončit. Nezáleží na mě, jak dlouho tu ještě bude. Najdete mě:

https://www.tichy-blog.cz/

web: https://www.tichaci.cz/

email: tichy.jan.bnj@centrum.cz

Děkuji za přízeň, kterou jste mi zde věnovali.

Seznam rubrik