Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pláčete na špatném hrobě.

0 0
možnosti
Foto

Je zajímavé, kolik lidí má nejspíše díky mediálním zkratkám a populistickým řečem politiků chaos v tom, kolik lidí je zaměstnáno ve veřejné správě, kolik lidí jsou státní zaměstnanci a kdo jsou ti "zlotřilí úředníci, kolik jich je, za co vše mohou a hlavně také, jaké mají ve skutečnosti platy :)

*

https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/analyza-zjistila-jake-platy-maji-urednici-a-kolik-jich-je-vy/r~1dc7b3927ac611ec8a24ac1f6b220ee8/

3 0
možnosti
JT

Prakticky jsem si státní správu vyzkoušel 2013-2017, a to byl ještě technický úřad pod MPO, na konci té doby už na tom Ministerstvu průmyslu pracovalo jen pár lidí, kteří dříve pracovali ve fabrice, dokonce se (snad v nadsázce) říkalo, že už je tam víc filosofů a právníků než techniků. Nikde jinde jsem neměl tolik peněz za tak málo práce. Nikde jinde jsem se nesetkal s takovou "předposraností". Přesto jsem odešel ze strany "buzerujících" na stranu "buzerovaných". Jednak jsem se nenaučil být byrokratem a jednak už jsem nechtěl jít proti sobě, proti své přirozenosti, proti své duši. Bylo pro mne stresující cítit se jako parazit. Tak to zkrátka mám. Jinak samozřejmě vím, že státních úředníků je samozřejmě násobně méně než státních zaměstnanců. Přesto je těch státních úředníků a předpisů daleko více, než by bylo potřeba. Hezký den.

5 0
možnosti
Foto

Meli by stavkovat za dobrou energetickou politiku a nerozprodavani poslednich zbytku ceskych firem. Mame NEJDRAZSI ENERGIE NA SVETE VZHLEDEM K PARITE KUPNI SILY. Dle statistik OECD. Nemame vlastni kontrakty, zivime prekupniky z EU. Fiala odmitl koupit i zasobniky plynu na uzemi CR. Jasne, ze pak platy nestaci. Nikomu. Hrozi kolaps prumyslu, nezamestnanost a exekuce. Mame i nejvyssi inflaci. To je jen neschopnost vlad. Jako jedina vlada nedelame nic, jen cekame na to, co udelaji Nemci a CEZ.

Pisete zcela spravne, ze je treba odstranit pricinu a ne hasit nasledek, navic nesmyslne. Na rady energetiku a ekonomu vlada nereaguje.

Karma. R^

5 1
možnosti
JT

Je nějaká minulost (špatná minulá rozhodnutí), jsou samozřejmě nepříjemné vnější vlivy a pak jsou možnosti řešení. Člověk to posoudit neumí (nemá ty informace a znalosti), jen to pozoruje a z toho usuzuje na zásadní negativa této vlády: 1) neodbornost (tento hendikep se dá napravit výběrem znalých poradců a uposlechnutím jejich rad. 2) zbabělost jednat (jít do konfliktu s ČEZem, s Německem) v zájmu českého hospodářství a rodin 3) Povýšenost, přezíravost až pohrdání lidmi plynoucí snad z ideologické zaslepenosti. Slušný hlupák je horší chytrého grázla, ten sice krade, ale aspoň si pod sebou nepodřezává větev.

4 0
možnosti
AM

A98d25a72m 22M20a78l32ý

17. 6. 2022 9:10

A co až vás ti úředníci poslechnou. Až přestanou vydávat občanky a pasy nebo vám nepřepíší auto? Pořád ještě budete jásat? :-/

1 4
možnosti
JT

Konečně by se mi splnilo přání ;-D, byl jsem jednat na místní matrice a ptal jsem se, zda mohu odevzdat občanku a zpátky na strom, paní se zasmála a sdělila mi, že to bohužel nejde. Článek je trochu ironie, samozřejmě stát nějaké úřednictvo potřebuje, ale přemnožená legislativa, přemnožená byrokracie, naprosto nepružné procesy - to vše víc škodí než pomáhá a paradoxně přispívá ke zhroucení státu (si myslím).

9 0
možnosti
JK

Troufnu si tvrdit, že je mnoho lidí, kteří pobíhají po matičce zemi se selským rozumem, což o to, každý má právo být vlastním strojvůdcem. Jenže jakmile vám někdo začne tvrdit, že jeho rozum je selstější než ten váš, je nutné zpozornět. Kdo má vlastně ten správný selský rozum? Nikdo, ale jsou tu lidé co nepobíhají se selským rozumem, vědí co dělají protože jsou to odborníci s vědeckým rozumem (protože netuší, ale vědí). Omlouvám se tedy všem se selským rozumem, ale raději dám na ten vědecký.;-)

Jinak je pravdou, že každý úřad neochvějně spěje do fáze VÚČAKO, což je výraz z výborné starší knihy "Pondělí začíná v sobotu". Jde o úřad, který vyprodukuje právě tolik dokumentů, které pak dokáže zase sám zpracovat, nic z venčí nepřijímá a nic navenek neprodukuje. Všemu pak vládne "Velké kulaté razítko".

Případná stávka takového úřadu má tedy na okolí stejný vliv jako jeho práce. ;-)

Pokud však úřad překročí hranici autonomie a začne z něho i něco padat, pak je pravda, že stávka může mít vliv veskrze pozitivní.

Vážení úředníci, máte průměrné platy vyšší než, ti co vám na ně vydělávají. Takže pokud někteří jste podhodnoceni obraťte se o pomoc k těm vašim kolegům, kteří sedí v kožených křeslech u dubových stolů. ;-)

3 0
možnosti
JR

J92a98n 39R67á96ž

17. 6. 2022 9:06

K prvnímu odstavci: Vědecký rozum, který není limitován selským rozumem způsobil lidstvu historicky největší škody.

V ostatním souhlas.

5 0
možnosti
PD

vy si naivně myslíte, že když nebude úředník pracovat, tak Vám snad ubude povinnost mít na tom papíru to razítko? samozřejmě, že neubyde, jen ho budete mít později nebo nikdy.

2 0
možnosti
JK

Přesně, všemu vládne "Velké kulaté razítko", bez něho se nehne ani chlup. ;-)

2 0
možnosti
ZJ

.... DOKONALÉ R^R^R^! Karma!! Ať konečně ten nažehlený seladon Středula vyzve všechny státní byrokraty k co nejdelší stávce .... ALE zadarmo!! Kdysi takto podobně britská ministerská předsedkyně Margaret Thacherová vycukala britské horníky - nechala je klidně stávkovat a uhlí dovážela tehdy z Ukrajiny !

4 0
možnosti
PD

a horníci se vysmátí rekreovali na československé náklady v Tatrách

0 0
možnosti
  • Počet článků 1077
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 557x
Mám rád život a přirozenost. Víc je pro mě být, než mít. 

Tento blog jsem se rozhodl ukončit. Nezáleží na mě, jak dlouho tu ještě bude. Najdete mě:

https://www.tichy-blog.cz/

web: https://www.tichaci.cz/

email: tichy.jan.bnj@centrum.cz

Děkuji za přízeň, kterou jste mi zde věnovali.

Seznam rubrik