ČEZ jako pašalík pro politiky?

Po valné hromadě společnosti ČEZ mi nedá, abych se velmi krátce  nezamyslel nad výroky některých politiků a nad jejich vyjádřením, že si ministr financí „dosadil“ do dozorčí rady své věrné. Podle jmen, která byla publikována jsem přesvědčen, že tomu tak rozhodně není.

Vždy jsem žil asi v naivní domněnce, že největší energetická společnost je tady pro stát a jeho občany. Minulých deset let tomu ale tak nebylo, protože jak jinak si vysvětlit, že vrcholoví manažeři pobírali nehorázné odměny za svoji „práci“, která ovšem vedla pouze k tomu, že společnost sice expandovala na podivné balkánské trhy a omezovala údržbu a investice doma? Určitě, ČEZ vykazoval skvělé hospodářské výsledky z hlediska zisku a plnění státního rozpočtu na dividendách, ale to bylo tak nějak všechno. Jen cizí zdroje rostly a těmi cizími zdroji není myšleno nic jiného, než zadlužování společnosti.

O to víc nevycházím z údivu, že za situace, kdy do dozorčí rady společnosti konečně přišli lidé, u kterých by mohla být záruka rozumného řízení společnosti, tak se politici začnou rozčilovat nad tím, že dozorčí rada byla zvolena bez konzultací s nimi. Zatím nezaznělo jediné slovo proti konkrétním členům dozorčí rady a jejich odbornosti.

Z toho mi vychází, že v dozorčí radě nezbyla místa pro kamarády z minulých let, kteří by napříč politickým spektrem dál „dojili“ ČEZ pro své politické strany a bylo by jim jedno, zda občan bude mít energii za rozumné peníze, pokud ji bude mít vůbec.

Takže takový malý velký pašalík na peníze a pro politické zkrachovalce a hlupáky, kteří sice o energetice neví nic, ale projevují věrnost své straně.

Rozbor důvodů by mohl být o hodně delší a podrobnější, ale přesto:

Bravo pane Babiši,

snad už konečně zvítězí zdravý rozum nad hloupostí a ignorantstvím vůči občanům této krásné země.

Autor: Václav Řehoř | pondělí 30.6.2014 15:02 | karma článku: 22,91 | přečteno: 551x
  • Další články autora

Václav Řehoř

Co čekat od voleb 2013

18.10.2013 v 16:50 | Karma: 13,72

Václav Řehoř

Má smysl česká justice?

8.3.2013 v 14:10 | Karma: 26,09

Václav Řehoř

Jaká tragédie politiky poučí

8.8.2008 v 12:51 | Karma: 14,70