Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Konec světa se neblíží

Tak mám pocit který hraničí s jistotou, že se blíží konec světa – alespoň v našich českých poměrech. Pořád slyším všude o připravované stávce, veřejnoprávní televize pořád rozebírá co a jak bude, nastane zřejmě poslední soud a už abych si asi zamluvil místo na hřbitově, protože tohle se nemusí taky přežít. Dovolil bych si tomuto nastolenému trendu oponovat

Svět se bude točit během stávky a po stávce taktéž, zůstane však u někoho pachuť a rozpaky. Pokud odboráři protestují proti vládním reformám, proč mnozí z nich ve volbách volili dnešní vládní koalici, asi nečetli jejich programy., ale moc se dívali na televizi. Ta nám to zkratkovitě hezky pověděla tak, že z toho není nikdo moudrý dodnes. Odbory neprotestují proti nízkým mzdám svých členů ani proti mizerným pracovním podmínkám zaměstnanců, ba ani proti svému zaměstnavateli. Neprotestují ani proti nemravným platům takzvaných manažérů ve státních či polostátních podnicích. A k tomu jim tleská revoluční bezpohlavní strana sociálně demokratická, která se na tomto marasmu sama podílí , vyřešit ho sama neumí a její vrcholní představitelé chrlí hlouposti na pokračování. Zde je to však pochopitelné. Na tu naši situaci žádný jednoznačný recept není. Bude to chtít čas, moře času, abychom se z tohoto dostali - asi za přispění dalších generací. Možná by odboráři měli začít více studovat, chodit třeba na nějaké dovzdělávací kurzy z ekonomie a politologie, učit se dějiny a tak by mohli získat adekvátní pohled na svět v kterém žijí. Pak přestali věřit například tomu, že zrovna jejich práce je ta nejdůležitější a je málo finančně oceněna, že věří tomu, jak ti jejich vedoucí (pardon – manažeři) musí mít v jejich státním podniku ty statisícové platy, možná pochopí, že výsluhy (a chytračení s nimi ) a jejich vyplácení až do smrti zatěžuje státní kasu. A že jejich stravenky a režijní jízdenky nemají všichni (tady rovnostářský princip najednou neplatí, to se soudruhům divím) a nevím proč by jen vyvolení na tyto výhody měli nárok. Ještě jsem si vzpomněl na vystoupení pana Šmerdy, zastupujícího ministra dopravy. Tento perspektivní mladý muž se vyjadřoval k platu pana Fejka, dnešního jakéhosi ombudsmana Českých drah. Hezky a diplomaticky nám sdělil, že těch 270 000 Kč měsíčního platu (promiňte, ale to je info z novin, takže kdo ví …), vlastně spravedlivě udělil panu Fejkovy pan ředitel dráhy. Jsem rád, že vím jak kompetentně, spravedlivě se rozhoduje o veřejných penězích. A to ještě páni poslanci uvažují, že by bylo dobré mít aspoň 230 000 Kč měsíčně . Co s tím? Pokud mají odboráři či manažéři pocit , že mají málo korun na výplatních páskách, mohou jít přece někam jinam, ať si zkusí štěstí třeba i v zahraničí. Horší je to s poslanci a jimi podobnými. Asi budeme skutečně padnout na ústa, možná to pak pochopí více lidí, že se musí volit více principy mravní a morální, než blábolení o pravici či levici. Tlupy zlodějů se rekrutují z celého politického spektra (politické spektrum je frází mojí nejmilovanější).

Autor: Josef JosefMálek | středa 15.6.2011 9:47 | karma článku: 11,11 | přečteno: 1077x
  • Další články autora

Josef JosefMálek

Dívej se dobře

Přišla ke mě a usmála se. Bylo to jako pohlazení, bylo to potěšení všedního dne,cítil jsem jak mi stoupá seběvědomí,cítil jsem jak se červenám.

26.7.2016 v 18:47 | Karma: 7,80 | Přečteno: 219x | Diskuse| Letní povídka

Josef JosefMálek

Cloumák

Řešíme s kamarády takovou věc, tak trochu intimní - může pro někoho to úplně to nejdůležitější v životě, je v tom možná taky kus ješitnosti, no prostě ožehavé téma. Zkušenost jednoho z nás.

18.7.2016 v 0:58 | Karma: 11,95 | Přečteno: 349x | Letní povídka

Josef JosefMálek

Kam kráčí EU ?

Můžeme věřit ve světlou budoucnost Evropské unie? Jsme my Češi optimisté otázek týkajících se celkového fungování Bruselské byrokracie?

20.2.2016 v 18:50 | Karma: 25,50 | Přečteno: 643x | Diskuse| Ostatní

Josef JosefMálek

Budoucnost , spekulace, xenofobie....

Dnes může psát každý všude skoro o všem a tak se hodně píše o současné migrační krizi. Kdo jsou ti správní vykladači pravdy a objektivity ? Nenávistní xenofobové nebo optimističtí příznivci kulturní mnohočetnosti?

13.2.2016 v 20:54 | Karma: 18,12 | Přečteno: 373x | Ostatní

Josef JosefMálek

Sjezd,sjezd,sjezd....

Modrá strana nám na víkendovém sjezdu ukázala, že vlastně až tak nic měnit nechce, zejména ne ve vlastních řadách. Například o korupci si někteří delegáti pohovořili za řečnickým pultíkem, premiér hovořil o poškozené značce, pan Kubera byl opět vtipný, sebereflexe řečníků však byla nevelká, prý je lepší hledět do budoucnosti než do minulosti ,takže si demokraticky popovídali a tím to vše asi skončí, koleje do budoucna se překládat nebudou, víceméně jedeme dál stejným směrem.

5.11.2012 v 21:12 | Karma: 17,36 | Přečteno: 907x | Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Na trati z Ostravy do Třebechovic srazil vlak člověka, ten na místě zemřel

18. května 2024  19:18

Na železniční trati v Ostravě-Třebovicích srazil v sobotu večer vlak člověka, na místě zemřel. Jeho...

Uprchlíci z Ukrajiny v Česku čelili nenávisti a diskriminaci, oznámila organizace

18. května 2024  19:03

Nevládní organizace Amnesty International ve výroční zprávě za rok 2023 zkritizovala Českou...

Jihokorejci hledají způsob, jak se zbavit stresu. Soutěží v nicnedělání

18. května 2024  18:53

V Soulu se o víkendu sešlo přes sto lidí, aby v rámci soutěže, která si klade za cíl zpomalit...

Gruzínská prezidentka vetovala „ruský“ zákon. Jde do boje s vládou

18. května 2024  16:55,  aktualizováno  18:28

Gruzínská prezidentka Salome Zurabišviliová podle tiskových agentur vetovala kontroverzní zákon o...

  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 924x
Dívám se na svět a nestačím žasnout..

Seznam rubrik