Kam kráčí EU ?

Můžeme věřit ve světlou budoucnost Evropské unie? Jsme my Češi optimisté otázek týkajících se celkového fungování Bruselské byrokracie?

    Asi by šlo odpovědět rychle a jednoznačně zejména v dnešní situaci. Ovšem rozumný člověk si jistě bude klást otázky. Proč vede celou EU kancléřka Merkelová, proč vyjednává za nás, kdo ji pověřil mluvit za ČR třeba s Tureckem. To zase ti velcí budou řídit nás, malé státy , dávat nám najevo, že můžeme být rádi, že nám dávají nějaké dotace, které ani neumíme řádně vyčerpat. Máme zde jistý pokrok, dříve nás západní soused chtěl ovládat vojskem, nyní ekonomickou nadřazeností a závislostí. Zklamání z činnosti Bruselské byrokracie je u nás v širším rozmezí. Od žárovek, pomazánkového másla,  přes podivné normy a nařízení až po ponižující jednání s našimi představiteli, kteří občas přejímají rétoriku tkzv. elit. Budeme brát raději dotace, ohneme se pod diktátem těch ,,solidárnějších a mravně kulturně vyspělejších" zemí, protože nám vlastně nic jiného nezbývá?

     Historie nám už ukázala, jak ti menší dopadají. Je tedy snadnější pro naši budoucnost stisknout zuby, trochu si zareptat (to nám jde) a pokračovat  v jednotě s lídry (teda to je strašné slovo). Tragédií je naprostá neschopnost celé EU řešit migrační krizi. Napadá mě, že když k nám džihádisti pošlou rotu bojovníků, tak než se spustí mechanismy NATO ,vyřídí papírování v Bruselu a skončí jednání lídrů, než všechny vlády budou souhlasit s nasazením, tak islámští bojovníci obsadí polovinu Evropy a ještě stačí oplodnit tisíce německých (či jiné národnosti při cestě ) žen.

     Náš národ dokázal přežít éru nacismu i komunismu, dokáže přežít globalizaci, nájezd jiné kultury, demografický problém, hrátky a šarády EU, blbosti naší politické reprezentace (tedy spíše prezentace),jenže když bych se na to za sto let podíval, uvidím asi nějaký úplně jiný, německočesko národ, nazvěte si nás jak chcete.

Autor: Josef JosefMálek | sobota 20.2.2016 18:50 | karma článku: 25,50 | přečteno: 643x
  • Další články autora

Josef JosefMálek

Dívej se dobře

26.7.2016 v 18:47 | Karma: 7,80

Josef JosefMálek

Cloumák

18.7.2016 v 0:58 | Karma: 11,95

Josef JosefMálek

Sjezd,sjezd,sjezd....

5.11.2012 v 21:12 | Karma: 17,36

Josef JosefMálek

Konečně máme ,,případ"

28.3.2012 v 19:36 | Karma: 24,16