„Finanční správa si navrhla zákon, který je tvrdý,” konstatoval Babiš.

Máme snad věřit tomu, že je v naší republice možné, že „si někdo navrhuje zákon“, jak říká pan Babiš a ministři a poslanci na to jenom koukají?

Ministr financí Babiš v nedělních Otázkách Václava Moravce oznámil, že připravuje novelu zákona o kontrolním hlášení DPH, která sníží pokuty za drobné přestupky a nedodržení termínů. Platit by podle něj měla od června. Samotný zákon přitom začal platit až na začátku roku. Babiš přiznal, že s výší pokut to předkladatelé přehnali.

Pane ministře, zákony v naší republice může podle čl. 41 Ústavy navrhovat pouze vláda, poslanci, senát nebo kraje.  Proto je vaše vyřčená věta alibismem nejvyššího řádu. K zákonu jste se na vládě musel vyjadřovat a spolu se svými straníky pro něj na vládě a potom i v parlamentu hlasovat. Takže jste buď nevěděl, o čem hlasujete (a to je špatné), nebo jste s takto vysokými sankcemi souhlasil a teď se z toho snažíte vymluvit (a to je špatné).

Odpovědnost za návrhy zákonů nesete jako ministr financí Vy a není důstojné čestného muže se z toho takto dětinsky vykrucovat a odpovědnost házet na někoho jiného.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: František Jochman | neděle 10.1.2016 16:38 | karma článku: 31,25 | přečteno: 843x