Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Rovnost mezi námi v zemi české

Země česká, domov můj a rovnost v ní a mezi námi. Kdo nejde s námi, jde proti nám a extrémní ukazatele rasismu a o korupci a sociální politice. O zemi kde si každý myslí, že se o něj musí stát postarat a nemusí proto nic udělat, jenom naši zemi zplundrovat, znečistit a finančně zruinovat.

A v neposlední řadě jde o upřednostňování menšin a neschopnosti státu poctivě přerozdělovat peníze potřebným. Nejsem rasista, jenže můj článek vzniká  na barovém pultu u kamarádky, která pracuje v kasinu a herna je plná lidí odlišné mentality a vzhledu, poněvadž se právě rozdělovaly sociální dávky a pravděpodobně je potřebují tito lidé správně zainvestovat kvůli budoucnosti svých dětí.

Jsem tedy rasista?

Jsi rasista! Tuhle větu jsem nejednou slyšel od svého kamaráda, když jsme spolu popíjeli pivko a já si ulevil vůči lidem, kteří jsou odlišní barvou pleti, svým chováním, historií, nepřizpůsobivostí a kriminalitou samozřejmě, co si budeme nalhávat. Tak jsem začal přemýšlet, jestli jsem opravdový rasista nebo ne. Lidé kolem mě tvrdí, že rasisté sami nejsou, ale já jsem pomalu nenarazil na člověka, který by vůči menšinám neměl výhrady hraničících s rasistickými výlevy. Co je vlastně rasismus, jak se dá specifikovat přesně, co to je rasismus? To je otázka pro mě zcela nezodpověditelná. Já bych nechtěl být vymezen vůči nějaké etnice, skupině obyvatel, menšině. Ale jestli sem rasista, kdo ho ze mě udělal? Společnost? Rodiče? Já sám? Kdo?

Nejsou to jenom Romové v mém zaměřovači, jsou to i Vietnamci, kteří velmi efektivně profitují mnoho let z neschopností státu se vypořádat s jejich daňovou i jinou kriminalitou. To není informace z toaletního papíru. Na efektivitu řešení jsem se zeptal lidí, kteří si odseděli pár let ve vězení a ze 70% jsou zaplněny Romy, zločinci z bývalých sovětských republik a balkánskými zločinci a minimem Vietnamců, pokud nemají svoji vlastní věznici.

Moje rozčilení jde ve vlnách a kvůli hrozbě srdečních onemocnění nesleduji politické zprávy, ba ani televizní noviny, které upozorňují jen na samé vraždy, havárie, korupci a jiné podobné. K tomu se objevují různí lídři všemožných stran a je vidět už z jejich projevu, jak moc myslí upřímně to co nám vzkazují. Realita je jinde, přebujelá státní správa, jejichž jsme rukojmí, likviduje naše představy o spravedlivém právním státě. Když nemáš konexe, či pořádnou krupici v peněžence, si zařazen jako luza.

Když po sobě čtu tento naštvaný článek, začínám pociťovat velký smutek. A to jenom proto, že přestávám být hrdý na to, že jsem Čech. Poslední hrdost odešla s neúspěchy týmových sportovců jako je fotbal a hokej a nebýt našich pár jedinců, co neudělali ostudu naši zemi na olympiádě, ba právě naopak, neměl bych už pomalu z ničeho radost. Nechci, aby mi zůstalo jenom starat se sám o sebe, nenávidět, přijít o lidské hodnoty a stát se chamtivým a bezohledným. Nechci slyšet, že slušným lidem se to nemůže stát. Právě že může. I ostrý hrot se otupí, pokud není obrušován.

Na této planetě platí, s každým jsme si rovni a s někým jsme si rovnější.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Daniel Michael | úterý 2.3.2010 14:20 | karma článku: 21,15 | přečteno: 1243x
  • Další články autora

Daniel Michael

Co Čech to poradce

, co Čech to znalec, co Čech to expert! No není tu nádherné žít? Každý u nás všemu rozumí, všechno by uřídil, všechno zkonstruoval, všechno dokázal vyhrát, všechno opravil, daně by každý taky uměl vyřešit, mezinárodní vztahy a

11.12.2015 v 8:53 | Karma: 13,65 | Přečteno: 453x | Diskuse| Ostatní

Daniel Michael

Rozdělit a panovat?

Rozděl a panuj!!! (divide et impera) Niccolo Machiavelli.. Touto zásadou se řídili zejména účastníci politického boje, kteří se snažili vyvolat mezi svými protivníky nesváry a rozbroje, aby je pak mohli jednotlivě snadněji

5.12.2015 v 11:52 | Karma: 9,79 | Přečteno: 288x | Diskuse| Ostatní

Daniel Michael

Svět je vzácně naruby

Nemá smysl se bránit, budete postiženým! Například: když v USA zastřelili policisté bezdomovce, který je ohrožoval nožem. Tak se po jeho smrti začala dožadovat, jeho jakože vzorná rodina odškodného. Přitom vůbec nikoho neštvalo,

25.11.2015 v 12:35 | Karma: 22,63 | Přečteno: 582x | Diskuse| Ostatní

Daniel Michael

Jsem single a cítím se báječně

V poslední době jsem slyšel tuto větu mnohokrát a mám pocit, že v dnešní sociálně síťové době, být single, je vlastně trendy. Mnoho lidí se věnuje milionu aktivit, z nich asi některým jen proto, aby zabil čas, když nabudou pocitu, že by je pevnější vztah okrádal o způsob života, který si vybrali.

30.9.2014 v 12:48 | Karma: 18,12 | Přečteno: 2507x | Diskuse| Ostatní

Daniel Michael

O kolektivních sportech

Článek o hokeji a fotbalu u nás, o budoucnosti mladých, kde jde jen o peníze. A individuální sporty? Přístup k nim?, má smysl vychovávat bandu chovajících se jako dobytek, když je možnost řešit individuality?

3.7.2014 v 9:30 | Karma: 7,39 | Přečteno: 427x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Pavel se zranil na motorce. V nemocnici na pozorování zůstane několik dní

23. května 2024  20:03,  aktualizováno  22:32

Prezident Petr Pavel se zranil při jízdě na motorce. Zranění nejsou vážná, ale vyžádají si...

ANALÝZA: Válka mezi světem a Izraelem? Proč se po něm šlape a žádají sankce

28. května 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v Izraeli Od Izraele se v probíhajícím konfliktu s Hamásem část světa odvrací. Například zpravodajka OSN...

Byli jsme jen kořist. Získali mě přes nejistoty, vypráví exčlenka Sinčchondži

28. května 2024

Premium Před křesťanskou sektou Sinčchondži varují odborníci napříč celou republikou. Jak je možné, že...

Jedoucí auto zasáhl na Plzeňsku blesk, na místo museli přijet hasiči

27. května 2024  23:36

Málo vídaná situace se v sobotu odpoledne udála na Plzeňsku mezi obcemi Kožlany a Kralovicemi. V...

Potvrzeno, francouzští vojáci povedou výcvik na Ukrajině. Mají dorazit i F-16

27. května 2024  18:25,  aktualizováno  22:46

Hlavní velitel ukrajinských ozbrojených sil Oleksandr Syrskyj podepsal dokument umožňující...

  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1368x
Je těžké si mě získat, stejně jako si mě oblíbit.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky