Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Příčina rozpadu mnoha vztahů: Facebook!!!

Facebook! Mnohými proklínán. Mnohým se stal dennodenním chlebem ke komunikaci. Pro mnohé možnost sebeprezentace bez ostychu. Pro některé pouhým sociálním nástrojem. Víc mě v tuto chvíli nenapadá. Téma zní: Facebook a vztahy co jsem vypozoroval.

Vezmu to pěkně popořádku. Od momentálně osamělého jedince až po predátory, kteří si formou chatování usnadňují cestu se s někým seznámit na krátkou chvíli, s postelovým endem. Pro představu asi takto: podaří se ti někoho nalézt, spřízněnou duši, se kterou ti je krásně. Cítíš vedle ní, že by to mohl nebo mohla by být ta pravá, ten pravý. Zjednodušeně, začneš si přát se s oním člověkem vídat častěji, ne jenom prostřednictvím smsek, nebo chatováním na fbéčku. Hlavně osobně.

Vztah se začíná rozvíjet a nastane okamžik, kdy chceš vykřičet do celého světa, že ses s někým seznámil a že tvé srdce naprosto neodmyslitelně propadlo kouzlu toho druhého a při nejhorším možném scénáři toto oznámení uveřejníš na svém Fb profilu, kde i prozradíš, kdo že je tím nebo tou šťastnou.

A i kdyby si to neudělal, tvé nejbližší okolí jakoby znenadání velice zbystří, hlavně ti nešťastní a přes tvé společné známé rozehrají hru, o které ty nemůžeš mít ani zdání. Hra se jmenuje, rozbíjení vztahů. Asi je to lidem přirozené ale v tomto případě opět platí heslo, že je Facebook mocný a možná i už nemocný. Tato nová doba totálně narušuje mezilidské vztahy.  Drb, který se kdysi šířil rychlostí sportovního vozu či stíhacího letadla dneska dokáže zrychlit téměř na rychlost světla. To ale není jediný problém při upevňování vztahů, byť je to velice silný protihráč.

Dalším v řadě je profilová záležitost, kde na sebe mnozí prozradí, ač navenek vypadajíce velmi slušní, že jsou to jenom prachsprosté hovada bez mozku, vysmívající se neštěstím druhých lidí. Vtipy prolité rasismem, vulgarismy a neúctou k životu samému. A jestli si někdo myslí, že si o tobě nikdo neudělá obrázek, tak si pamatuj, že ano a takovýto obraz se s tebou ponese dál životem i když se budeš tvářit jako anděl.

A tak pročítaje statusy lidí, co se jim nepovedli vztahy, zjišťuji, že už dnes, díky dokonalým fotkám dokonalých těl, dokonalých příběhů o dokonalé romantice a o penězích ztrácejí lidé touhu toho druhého poznávat. V podstatě by chtěl mít téměř každý, hned svého partnera dle svých představ, jako když si vybíráte ohmatáním chleba v obchodním domě, bez ohledu na jeho trvanlivost. Právě díky Facebooku o sobě víme téměř všichni všechno a co nevíme, zodpovědí nám rádi škarohlídci a popichovači plní závisti pomocí zpráv či chatování. A my lidé rádi propadáme iluzím, jsme zaslepeni, ale co už, když je nám potom z toho zle, stačí napsat status a podělit se s ostatními o svou bolest. Někteří, kdož ti posléze dají povzbudivé komentáře, ke tvému smutnému statusu, jsou právě ti, kdo k tvému neštěstí nejvíce přispěli.

A aby můj článek nebyl dlouhý a pouze vyvolal pocity k zamyšlení, ukončím jej kategorií rádoby playboyů či lovců osamělých žen. Stačí k tomu tak málo, pokud se nejedná vyloženě o úchylárnu. Stačí si dát pár hezkých fotek na Fb, přidávat se do sentimentálních skupin jako třeba „miluji hlazení a líbání“ dávat laiky a komentáře, a potom už jen osobně navazovat rychlovztahy s jediným cílem se s onou osobou vyspat. Moc úsilí to některým jedinců nedělá, stačí pouze využít toho, že protějšek chce mít vztah založených na atributech výše popsaných, jako je romantika, povrchnost, a sliby, bohatství a hlavně, aby mi jej ostatní záviděli.

Netvrdím, že jsem vše popsal, jak to přesně ve skutečnosti chodí. Facebook je velká kapitola pro napsání dalších desítek článků jako je třeba digitální stopa, hry, reklama, závislost. Je to jen zkrácený pohled a je napsaný pro mladší generaci, které se to týká. Jenom nevím, jak si s tím poradí.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Daniel Michael | středa 8.2.2012 13:18 | karma článku: 34,04 | přečteno: 8322x
  • Další články autora

Daniel Michael

Co Čech to poradce

, co Čech to znalec, co Čech to expert! No není tu nádherné žít? Každý u nás všemu rozumí, všechno by uřídil, všechno zkonstruoval, všechno dokázal vyhrát, všechno opravil, daně by každý taky uměl vyřešit, mezinárodní vztahy a

11.12.2015 v 8:53 | Karma: 13,65 | Přečteno: 453x | Diskuse| Ostatní

Daniel Michael

Rozdělit a panovat?

Rozděl a panuj!!! (divide et impera) Niccolo Machiavelli.. Touto zásadou se řídili zejména účastníci politického boje, kteří se snažili vyvolat mezi svými protivníky nesváry a rozbroje, aby je pak mohli jednotlivě snadněji

5.12.2015 v 11:52 | Karma: 9,79 | Přečteno: 288x | Diskuse| Ostatní

Daniel Michael

Svět je vzácně naruby

Nemá smysl se bránit, budete postiženým! Například: když v USA zastřelili policisté bezdomovce, který je ohrožoval nožem. Tak se po jeho smrti začala dožadovat, jeho jakože vzorná rodina odškodného. Přitom vůbec nikoho neštvalo,

25.11.2015 v 12:35 | Karma: 22,63 | Přečteno: 582x | Diskuse| Ostatní

Daniel Michael

Jsem single a cítím se báječně

V poslední době jsem slyšel tuto větu mnohokrát a mám pocit, že v dnešní sociálně síťové době, být single, je vlastně trendy. Mnoho lidí se věnuje milionu aktivit, z nich asi některým jen proto, aby zabil čas, když nabudou pocitu, že by je pevnější vztah okrádal o způsob života, který si vybrali.

30.9.2014 v 12:48 | Karma: 18,12 | Přečteno: 2507x | Diskuse| Ostatní

Daniel Michael

O kolektivních sportech

Článek o hokeji a fotbalu u nás, o budoucnosti mladých, kde jde jen o peníze. A individuální sporty? Přístup k nim?, má smysl vychovávat bandu chovajících se jako dobytek, když je možnost řešit individuality?

3.7.2014 v 9:30 | Karma: 7,39 | Přečteno: 427x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Přes 200 škol na Slovensku dostalo výhrůžky pumovým útokem, úřady reagují

7. května 2024  13:05

Více než 200 škol na Slovensku dostalo výhrůžky pumovým útokem, informovalo slovenské policejní...

Mistrovství v hokeji ovlivní Prahu i Ostravu. Dopadne na dopravu i bezpečnost

7. května 2024  13:04

Praha a Ostrava se skoro na tři týdny promění na hlavní města světového hokeje. Od pátku 10. května...

Proti euru, Green Dealu i migračnímu paktu. Co říkají eurolídři před volbami

7. května 2024

Premium Přesně za měsíc se v Česku otevřou volební místnosti a lidé vyberou 21 europoslanců, kteří je...

Putin se na inauguraci ujal dalšího mandátu, čekají se změny ve vládě

7. května 2024  10:11,  aktualizováno  12:56

Ruský prezident Vladimir Putin při úterní okázalé inauguraci v Kremlu zahájil svůj pátý mandát v...

Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA
Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA

HiPP rozšiřuje své portfolio kojeneckého mléka o nový typ obalu. Novinka přichází ve formě HiPP COMBIOTIK® v plechové dóze, 800 g, která nabízí...

  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1367x
Je těžké si mě získat, stejně jako si mě oblíbit.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky