Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Pamatujte na má slova, svět půjde do ...

Tento článek je úvaha, která vznikla v mé hlavě uprostřed noci po prudkém probuzení ze snu, ve kterém jsem byl pověřen tajnou službou, abych v džungli uklidil do jednoho veletoku letadlo. A po splnění úkolu se najednou na obzoru objevil obrovský mamut o výšce kdysi stojících dvojčat v NY City, který se mě pokoušel rozsednout. Nicméně o mém snu má úvaha pojednávat nebude.

Není přece možné aby se donekonečna kumulovalo napětí mezi vírami, zvyšoval se náboženský extremismus, chudoba, kriminalita a další faktory které spějí k válce, válce vnitřní, vnější, jakékoliv. Snažím se na to dívat pohledem člověka nezaujatého, který sleduje zprávy z různých novin a pokouší se v nich orientovat. Jak se rozšiřují různé legální či ilegální organizace s podivnými zájmy, roste zbrojní průmysl, který se chlubí stále větší produkcí a technologiemi nových zbraní. Nebo zprávy, například o přeplněných věznicích.

Není přece možné, aby nevznikl nějaký konflikt, netvrdím že jaderný či biologický, ale zákonitě musí přijít. Někdo povstane. Možná muslimové, kteří se nám snaží vnutit svůj způsob života, svoji víru. Jsme pro ně bezvěrci, psi - nevěřící psi - Alláh Akbar. Dokud budou žít podle koránu tak nepřistoupí na celkovou demokracii. Budou se objevovat fanatici, kteří jej budou prosazovat a budou mít jako pokaždé mnoho stoupenců. Jak velká síla je v jejich víře si snad neumíme ani uvědomit. Dost o náboženství.

Konflikt nevzniká jen půdě muslimství - křesťanství, vzniká i na půdě sociální. Za nedostatky a chudobu zodpovídají lidé kteří za to nenesou následky jako v předešlé globální krizi. Jejich rozhodování ovlivňuje miliony životů bez pro ně vážnějších rizik, ať už jde o globální ekonomiku nebo regionální. Pospolitost lidstva se vytrácí a začíná se vyplácet zločin. Doba kdy měli vlády navrch s demokracií a korupcí v ní musí skončit, jinak hrozí že se systém zhroutí. Narkomafie a jím podobné organizace už dokazují svojí sílu v některých zemích jako je např. Mexiko. Bohatí lidé si vytvářejí své uzavřené komunity se stále větší zarputilostí a není se jim taky co divit, když na ně číhá tolik pastí v různých formách zločinu, jako třeba únosy a vydírání.

Pornografie už není jen záležitost dospělých skupin zájemců. Díky internetu je dostupná všem věkovým kategoriím a je téměř bez šance, aby se tomu v současné době zabránilo, čímž mladší generace ochuzují o poznávání sexu po krůčkách a s ním i postupným nabíráním zkušeností. Dnes jsou děti postaveny takřka před hotovou věc a sex již není intimní záležitostí, ale věcí veřejnou, což z nich dělá daleko méně citlivé lidi než předchozí generace. Sexem to nekončí, následují různá hardcorová videa s otřesnými záběry zabíjení lidí, záběry z různých havárií. Čím větší humus, tím větší zájem to vyvolává. To také otupuje lidi a dělá z nich cynické zmetky. Tito lide pak nemají úctu ke druhým, k životu, k zákonu. Státy přestávají mít schopnost násilí potlačovat a bojím se že katastrofické scénáře Hollywoodských studií s pouličními válkami, kde život nemá žádnou hodnotu není tak daleko.

Chodíme všichni s hlavou v písku a snažíme se to nevidět a jednou nás to přeroste. Možná získáváte pocit jako kdybych byl sám nějaký náboženský fanatik nebo extrémista, fundamentalista, separatista či pomatenec, který se bojí, že 21.12.2012 přijde opravdový konec světa. Ne právě naopak, jsem velký optimista a věřím že se něco velkého stane  co život na zemi vylepší a myslím, si že ekonomická krize, pandemie nemocí a náboženské konflikty se dostanou do bodu, kdy lidem kteří nám vládnou pochopí že i oni sami, pokud se nepřičiní o zásadní změny na světovém kolbišti, že i oni sami jsou velmi ohrožená skupina.

Mohl bych jmenovat další jevy kolem nás, jako je momentálně situace na Haiti. Tam je permanentní bída a chudoba a dokud nepřišla katastrofa, se světem to předtím vůbec nepohnulo. Asi se musí stát něco globálního, co vyděsí všechny lidi na planetě, aby došlo ke změně. Zůstává mi pouze jedna otázka. Kam tedy směřuje současná populace. Víte to vy ? Já rozhodně ne.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Daniel Michael | pátek 12.2.2010 12:44 | karma článku: 13,23 | přečteno: 962x
  • Další články autora

Daniel Michael

Co Čech to poradce

, co Čech to znalec, co Čech to expert! No není tu nádherné žít? Každý u nás všemu rozumí, všechno by uřídil, všechno zkonstruoval, všechno dokázal vyhrát, všechno opravil, daně by každý taky uměl vyřešit, mezinárodní vztahy a

11.12.2015 v 8:53 | Karma: 13,65 | Přečteno: 453x | Diskuse| Ostatní

Daniel Michael

Rozdělit a panovat?

Rozděl a panuj!!! (divide et impera) Niccolo Machiavelli.. Touto zásadou se řídili zejména účastníci politického boje, kteří se snažili vyvolat mezi svými protivníky nesváry a rozbroje, aby je pak mohli jednotlivě snadněji

5.12.2015 v 11:52 | Karma: 9,79 | Přečteno: 288x | Diskuse| Ostatní

Daniel Michael

Svět je vzácně naruby

Nemá smysl se bránit, budete postiženým! Například: když v USA zastřelili policisté bezdomovce, který je ohrožoval nožem. Tak se po jeho smrti začala dožadovat, jeho jakože vzorná rodina odškodného. Přitom vůbec nikoho neštvalo,

25.11.2015 v 12:35 | Karma: 22,63 | Přečteno: 582x | Diskuse| Ostatní

Daniel Michael

Jsem single a cítím se báječně

V poslední době jsem slyšel tuto větu mnohokrát a mám pocit, že v dnešní sociálně síťové době, být single, je vlastně trendy. Mnoho lidí se věnuje milionu aktivit, z nich asi některým jen proto, aby zabil čas, když nabudou pocitu, že by je pevnější vztah okrádal o způsob života, který si vybrali.

30.9.2014 v 12:48 | Karma: 18,12 | Přečteno: 2507x | Diskuse| Ostatní

Daniel Michael

O kolektivních sportech

Článek o hokeji a fotbalu u nás, o budoucnosti mladých, kde jde jen o peníze. A individuální sporty? Přístup k nim?, má smysl vychovávat bandu chovajících se jako dobytek, když je možnost řešit individuality?

3.7.2014 v 9:30 | Karma: 7,39 | Přečteno: 427x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Pavel se zranil na motorce. V nemocnici na pozorování zůstane několik dní

23. května 2024  20:03,  aktualizováno  22:32

Prezident Petr Pavel se zranil při jízdě na motorce. Zranění nejsou vážná, ale vyžádají si...

Potvrzeno, francouzští vojáci povedou výcvik na Ukrajině. Mají dorazit i F-16

27. května 2024  18:25,  aktualizováno  22:46

Hlavní velitel ukrajinských ozbrojených sil Oleksandr Syrskyj podepsal dokument umožňující...

V církvi jich je opravdu moc. Papež šokoval hanlivým výrazem pro gaye

27. května 2024  21:50

V katolické církvi je už příliš mnoho homosexuálů, a proto by další neměli vstupovat do kněžských...

Jak to Němcům vtlouct do hlavy. Macron rok trénoval, aby jim to řekl po jejich

27. května 2024  21:33

Když v pondělí Emmanuel Macron střídal francouzštinu a němčinu při projevu k evropské mládeži v...

Pavel dorazil do Jordánska, přivezl humanitární pomoc pro civilisty v Gaze

27. května 2024  21:15

Český prezident Petr Pavel v pondělí večer přistál v jordánském Ammánu, kde bude v dalších dnech...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1368x
Je těžké si mě získat, stejně jako si mě oblíbit.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky