Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Můj zvrácený rasismus

Ano přesně tak, zvrácený! Vlastně pouhá myšlenka na samotný rasismus ve mně vyvolává rozporuplné emoce. A teď k tomu je to ještě celospolečenské téma, které velmi ostře vystupňuje své emoce, směrem k menšině.

O mém přístupu k rasismu jsem začal přemýšlet v momentě, když jsem procházel ulicemi města a kolem mne projížděl popelářský vůz, na jehož zadních stupačkách stáli dva obyvatelé menšiny Romské. Jeden z nich mě znal a pozdravil mě hlasitým pozdravem a kynutím ruky. V tom momentě jsem si uvědomil, že jej vlastně považuji za bílého, jelikož pracuje, chová se slušně, jeho děti chodí do školy. I když je zcela evidentní, že náleží k obyvatelstvu Romskému, nevyvolal ve mně žádné rasistické předsudky, pohoršení či odpor a dokonce jsem mu opětoval jeho pozdrav.
Pár hodin na to mi kamarádka vyprávěla příběh z dnešního rána a opět v tom mělo být popelářské auto a profese s ním spočívající, čili popelářská profese. „Dnes zvláštní situace...ráno zvonek, jdu tam...za dveřmi starý pán romského původu....prý něco s popelnicemi..volám bratra,páč tomu nerozumím..pán se prý přišel rozloučit, protože jezdil s popelářem u nás 20let a jde do důchodu...bratr vytahuje 10 kačku a prý:to máte aspoň na pivo....pán z veselou odchází“.
Na to jsem ji odpověděl: „Kdyby si koukala na TV Noviny, tak by si zjistila, že toto je nová finta těchto obyvatel, jak z nás tahat prachy“. Reagoval sem si i sám pro sebe, že už si klidně tito lidé dovolí zvonit nám na zvonky a otevřeně žebrat jakýmkoliv způsobem! Ihned mě napadlo „chci nový zákon na ochranu majetku, mé osoby a osob mě nejbližších, v místě které nazývám domovem a útočištěm. Chci mít na chodbě u dveří legální kulometné hnízdo a právní ochranu.
Za časů velké migrace obyvatelstva do Ameriky z počátku dvacátého století, bych nemeškal, zakoupil lodní lístek a mazal odtud pryč. Ale teď není skoro kam. Do zemí, kde bych se vydal, se už tito obyvatelé ve velkém vydávají. A kam tito stěhovavý lidé nepáchnou, tam by se asi nevedlo dobře ani mě . Takže jediné co mi zbývá je zůstat zde a věřit, že někdo ve vládě dostane rozum a stejně tak jako je nutné vyřešit důchodovou reformu, začne řešit tyto nepřizpůsobivé skupiny, která jsou ve velké výhodě proti nám, méně zvýhodněným, kteří mají v OP napsáno národnost Česká, občan ČR.
Z dnešního dne mám převrácený pocit rasismu, kdy na jedné straně nebyl probuzen a nepřijat, když vzápětí na to, ve mně vyvolal rozhořčení a souhlasné ano s nacionalisty, kteří mají řešení této otázky jako svůj hlavní cíl. Vlastně se sám v sobě neustále, kvůli médiím, musím vracet k otázce, zda jsem rasista a zda mám stejná přesvědčení jako kdejaký nácek, nebo jsem k těmto úvahám dotlačován. Jelikož bych byl rád, aby každému bylo měřeno stejným metrem, a to zcela evidentně není.
Nakonec si musím položit otázku, kam tohle všechno vede? Jak se ještě více situace vyhrotí? Polezou mi nakonec tito občané do mého domova s minimálním postihem do mých oken? Máme své děti od malička učit bojová umění, či jim opatřit bodyguarda? Nebo se vše vylepší a tak jak jsem se ráno pozdravil s tím Romským popelářem, budu se zdravit i s dalšími, aniž by ve mně vyvolali rozporuplné emoce směřující k rasové čistotě národa českého?
Chci se zabývat důležitějšími věcmi v životě, než učit děti rozdíly mezi menšinami a většinami, takovou výchovu mají na blízkém východě mezi Izraelci a Palestinci a vede to jenom k větší agresi a nenávisti vyúsťující k bojovým potyčkám, což se brzo může stát i tady. Existuje mnoho odhodlaných jedinců či skupin, co by nejraději vzali právo do svých rukou a pohroma je na světě. To je můj dnešní rozpor se zvráceným rasismem.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Daniel Michael | čtvrtek 19.1.2012 19:24 | karma článku: 16,29 | přečteno: 1220x
  • Další články autora

Daniel Michael

Co Čech to poradce

, co Čech to znalec, co Čech to expert! No není tu nádherné žít? Každý u nás všemu rozumí, všechno by uřídil, všechno zkonstruoval, všechno dokázal vyhrát, všechno opravil, daně by každý taky uměl vyřešit, mezinárodní vztahy a

11.12.2015 v 8:53 | Karma: 13,65 | Přečteno: 453x | Diskuse| Ostatní

Daniel Michael

Rozdělit a panovat?

Rozděl a panuj!!! (divide et impera) Niccolo Machiavelli.. Touto zásadou se řídili zejména účastníci politického boje, kteří se snažili vyvolat mezi svými protivníky nesváry a rozbroje, aby je pak mohli jednotlivě snadněji

5.12.2015 v 11:52 | Karma: 9,79 | Přečteno: 288x | Diskuse| Ostatní

Daniel Michael

Svět je vzácně naruby

Nemá smysl se bránit, budete postiženým! Například: když v USA zastřelili policisté bezdomovce, který je ohrožoval nožem. Tak se po jeho smrti začala dožadovat, jeho jakože vzorná rodina odškodného. Přitom vůbec nikoho neštvalo,

25.11.2015 v 12:35 | Karma: 22,63 | Přečteno: 582x | Diskuse| Ostatní

Daniel Michael

Jsem single a cítím se báječně

V poslední době jsem slyšel tuto větu mnohokrát a mám pocit, že v dnešní sociálně síťové době, být single, je vlastně trendy. Mnoho lidí se věnuje milionu aktivit, z nich asi některým jen proto, aby zabil čas, když nabudou pocitu, že by je pevnější vztah okrádal o způsob života, který si vybrali.

30.9.2014 v 12:48 | Karma: 18,12 | Přečteno: 2507x | Diskuse| Ostatní

Daniel Michael

O kolektivních sportech

Článek o hokeji a fotbalu u nás, o budoucnosti mladých, kde jde jen o peníze. A individuální sporty? Přístup k nim?, má smysl vychovávat bandu chovajících se jako dobytek, když je možnost řešit individuality?

3.7.2014 v 9:30 | Karma: 7,39 | Přečteno: 427x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Izraelská armáda drží palestinskou stranu Rafáhu, v Egyptě se jedná o příměří

7. května 2024  7:44,  aktualizováno  17:23

Izraelská armáda v úterý zahájila operace ve východních částech Rafáhu na jihu Pásma Gazy. Obsadila...

Mezi extremisty stále dominuje takzvané antisystémové hnutí, tvrdí vnitro

7. května 2024  17:02

Dominance tzv. antisystémového hnutí na české extrémistické scéně přetrvává. Jeho představitelé...

Podnikatel myslel, že investuje. Podvodníci zatím vysáli z jeho účtů 20 milionů

7. května 2024  16:53

O 20 milionů korun přišel kvůli internetovým podvodníkům třiašedesátiletý muž z Hradecka. Podle...

Bezdomovec bránil napadenou ženu, za útok nožem dostal čtrnáct let

7. května 2024  16:35

V opilosti podle obžaloby šestkrát bodl nožem muže, s jehož družkou popíjel v parku na Mendlově...

  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1367x
Je těžké si mě získat, stejně jako si mě oblíbit.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky