Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ač antikomunista, budu držet protestní hladovku, za paní Baborovou

Milí jihočeští studenti, stejně rychle jak se šíří českým mediálním prostředím informace o tom, že nepřestáváte se svojí iniciativou, odstranit krajskou radní za resort školství, šíří se internetovým prostředím i informace o tom, že jste za tuto svou činnost zaplaceni.

Vzhledem k prohlášení Šimona Hellera, iniciátora celé akce, bych tomu snad i bohužel uvěřil. Už jednou jsem zde psal, že nechápu, proti čemu studenti protestují, když byla komunistická strana zvolena zcela legitimně a demokraticky. Taky jsem napsal, že si za to mohou občané v podstatě sami. Měli totiž už dlouho před volbami agitovat za svoje stanovisko, za svůj názor. Ono přijít takto „s křížkem po funuse“ je sice také zcela legitimní, leč vcelku alibistické. Inu i Tomio Okamura ve včerejším Hydeparku sdělil, že si za to mohou voliči sami. Když jde k volbám jen čtyřicet procent lidí a zbytek volí komunisty a sociální demokraty, i největší naiva přece nemůže očekávat, že by krajské volby mohla ovládnout pravice.

 

Po tom, co jsem včera večer slyšel vyjádření zástupce studentů a pedagoga Šimona Hellera, nevěděl jsem, zda se mám začít smát nebo brečet. „My KSČM vůbec nezpochybňujeme. My zpochybňujeme to rozhodnutí ČSSD, nebo zpochybňujeme…, považujeme za nemorální a necitlivé, že přizvalo do koalice nedemokratickou stranu. Ano, komunistická strana může kandidovat v českých volbách a v České republice, ale to neznamená, že je demokratická. Takže já věřím, že jednou bude právě komunistická strana prohlášena za nedemokratickou.“  Slyšíte to… Ano, pan Heller se neopírá o žádné soudně potvrzené stanovisko. Vaří z hustě zakaleného bahna. Ačkoliv si každý z nás může o komunistech myslet, co chce, stále platí, že zákon tuto stranu jako demokratickou schválil a umožnil jí kandidovat ve volbách. Zcela mě pak uzemnila ta věta: „Takže já věřím, že jednou bude právě komunistická strana prohlášena za nedemokratickou.“ Věřím, jednou, bude, snad, asi, uvidíme, možná, myslím. Domníváte se, že tato slova dokáží něco změnit? Zvláště pak, když je doprovází neústupnost rozmazlených žáčků? „Víte, já také věřím. Věřím, že jednou nebudou politické strany rozděleny na pravici a levici. Všichni politici budou zastávat názory lidí, budou nezkorumpovaní, nebudou přehlížet bezpráví.“ Slyšíte to? No jistě, je to stejně naivní myšlenka, jako ta Vaše.

 

Chápu, že studenti se asi nezajímají o regionální politiku. Ale aby učitelé nevěděli, že sama školská radní školu jako takovou nezruší, to je nepochopitelné. Současný fanatismus rozhodně ničemu a nikomu neprospěje. Díky demografické situaci budou všechny kraje nuceny rušit a spojovat základní i střední školy. A ať koukám, jak koukám, nevidím třeba studenty z Ústeckého kraje, že by stávkovali a drželi protestní jednodenní detoxikační půst.

Logicky, ne! Začnu diskutovat s hejtmanem, se socialisty, s dalšími stranami a nakonec ty komunisty mohu vynechat. Ústupek udělá jedna strana, ústupek udělá druhá strana. A na základě, říkejme třeba tajné dohody, se pokusíme svoje gymnázium zachránit. Protože o takto důležité věci rozhoduje krajské zastupitelstvo. Což by ale měl každý student, který nemá IQ bublajícího bahna, vědět.

 

Druhou věcí, kterou nechápu je situace, kdy všichni „jak hladoví vlci“ jdou po paní Baborové, neboli po paní učitelce, která dříve nikomu nevadila. To jsem tedy četl v tisku. Nic si nepřečíst, nic si nezjistit a oznámkovat si někoho, označit si jej, nálepkovat. Kromě toho, že efektu prvního dojmu bychom se měli vyvarovat, což se ale také učí ve škole, připomínají mně tyto praktiky utlačování v totalitním režimu, jak jsem já o „zážitcích“ disidentů četl v literatuře. A námitka: „my si myslíme, že komunisti jsou nedemokratickou stranou,“… promiňte, ale nezdá se vám to trochu, teda velmi, hloupé? Skoro by stálo za to použít známé: „myslet znamená prd vědět.“ Pokud si je někdo jist, je o svém stanovisku přesvědčen, tak proč nejde orodovat výše. Zákon mu jistě umožní podat trestní oznámení, námitku či stížnost.

 

Víte, nechtěl jsem být tak rázný. Není to tak dlouho, kdy jsem i já byl studentem. Ale zdá se mi, že nedostatečná komunikace, určitá vedlejší motivace a mediální nátlak vygradovaly situaci až do současné, nechtěné podoby. Samozřejmě můžete namítnout, že je to jen váš kraj, vaše město a vaše škola, ale dejte mi prosím prostor, nahlédnout na onu situaci z mého pohledu. Navíc ta alibistická „protestní hladovka“ je víceméně směšnou záležitostí. Mnoho lidí, včetně mě drží čas od času nebo i pravidelně půst. Nejíst, pít vodu, detoxikovat organizmus… to není nic, co by stálo za mediální pozornost. Navíc si z vás, dle mého názoru, začnou lidé utahovat. Co bude příště: Protestní vycházka k místnímu bufetu?

 

Paní Baborovou neznám. Jako kandidátku za KSČM bych jí ani nikdy nevolil. Ale byla demokraticky, dle zákona, zvolena. A krajskou radní nemůže být jenom proto, že je členkou strany, která kdysi popravovala, mučila a zabíjela?

Může být pak třeba takový papež vůbec papežem? Vždyť byl ve svém mládí členem Hitlerjungend…

Autor: Jiří Svoboda | úterý 18.12.2012 10:44 | karma článku: 33,69 | přečteno: 2037x
  • Další články autora

Jiří Svoboda

Jak mně zkoušející profesoři zachránili život

Byla krásná, jak zapadající slunce nad perknovským obzorem. Dlouhé vlnité vlasy jí vlály ve větru tak přirozeně, jako by si právě zaplatila ten svěží vánek. Velké oči, dokonalá špičatá prsa, deroucí se ven skrz těsnou podprsenku. Jemná, štíhlá, po fialkách vonící Berenika.

24.2.2014 v 11:51 | Karma: 8,06 | Přečteno: 669x | Diskuse| Poezie a próza

Jiří Svoboda

ČSSD utrpěla vítězství…

... jediným vítězem je tak Miloš Zeman. Takže se snažte milí politici. Přestože nám všem známá Strana práv občana Zemana u předčasných voleb neuspěla, může se současný prezident radovat, jakou bramboračkou skončili letošní volby. Zdánlivě nesourodé strany a hnutí však mohou překvapit. Ovšem ne, se svým předvolebním programem a svými sliby. Na což bychom ale měli být, tak nějak zvyklí.

27.10.2013 v 9:45 | Karma: 11,53 | Přečteno: 413x | Diskuse| Politika

Jiří Svoboda

Zákon o fotovoltaice, aneb kopni si do Zelených…!?

Jedna diskuze jako druhá. Stále a pořád dokola.„Zelené nebudu volit, kvůli nim je drahá elektřina.“ „Kolik jsme prodělali na fotovoltaice.“ „Zelení schválili podporu fotovoltaiky, podnikatelé si namastili kapsy, utekli a my to teď musíme platit.“ „Ty ohromné solární elektrárny jen hyzdí krajinu.“A tak dále, a tak dále. Vcelku mě zajímalo, proč jedni útočí na Stranu Zelených a Zelení se, se svým těžko slyšitelným hláskem, jen tiše brání?

20.10.2013 v 14:19 | Karma: 18,38 | Přečteno: 1266x | Diskuse| Politika

Jiří Svoboda

Vhodit volební lístek KSČM do kanálu, nebo do urny?

Ano. Samozřejmě. Určitě. Každopádně. Jakýkoliv bohulibější způsob naložení s volebním lístkem komunistické strany, bude rozhodně lepší, než jeho samotné vložení do hlasovací urny. A to hlavně proto, že komunisté již z podstaty věci, nemohou své sliby splnit.

9.10.2013 v 14:38 | Karma: 17,97 | Přečteno: 790x | Diskuse| Politika

Jiří Svoboda

Znáte Honzu Pospíšila? To je přeci ten, který vám rozdává miliony

Tento chlapec (?!) údajně rozdává deset milionů korun zcela zadarmo. Ten otazník a vykřičník v závorce je tam zcela záměrně. On je totiž takový Honza Pospíšil prozatím jen imaginární bytostí, s účtem u České spořitelny a ZUNO Bank.

3.10.2013 v 22:08 | Karma: 9,17 | Přečteno: 1624x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 73
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1877x
Snílek, drsňák, romantik i egoista. Člověk, který hledá své místo, v dnešní globalizované společnosti. Muž mnoha tváří i zájmů. Ne, to mi opravdu nepřísluší, říkat či psát, kdo skutečně jsem. To mohou posoudit jen druzí. V diskuzích vystupuji jako Twister01