Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Portál 11 11 11 - Zpráva z Majáku č. 50 - (7.11.-13.11.)

Přišel dlouho očekávaný portál 11-11-11. Disident Martin Jirous zvaný Magor zemřel. Premiéři Berlusconi a Papandreu skončili. Ministr Kocourek odstoupil. Turecko znovu zasáhlo zemětřesení. Nad Českou republikou byla zjištěna stopová radiace.

Portálový týden mi po roce čekání přinesl práci. Zdá se, že zase chvíli jedu na magické Vlně. Nebo už na pořád? Nejzajímavější je, že mi to předpověděla Amia, mladá Slovenka, která zveřejňuje na svém portálu anjelska.sk své channelingy. Díky, milá Amio. Z toho mi plyne, že naše životy jsou vskutku řízeny „shora“ zlatými nitkami a vše se děje v souladu s vyššími záměry. Což jsme věděli, ale je dobré si to připomenout... Někdo říká, že si to tvoříme sami. No dobře, tvoříme, ale někdy to moc nefunguje a zpoždění občas i brnká na nervy. Nová práce vypadá zajímavě. Ve středu jsem podepsal smlouvu a v pátek přišel portál 11-11-11. 

Portálový týden byl nejen ve znamení nové práce a zázraků, ale taky o komunikaci a spolupráci – přesně v souladu s novými energiemi. A ve znamení demisí slovutných politiků. Připomínám: staré energie – strach,  oddělenost, boj. Nové energie: láska, spolupráce, sjednocení, tvoření...

Dvakrát mě tento týden někdo svezl. Chodím dva kilometry na autobus. Poprvé mne svezla neznámá dívka. Když jsme mluvili ekonomické krize, překvapila mě tím, že řekla: „Mě to baví, aspoň se něco děje.“ Tento přístup ke krizím doporučuju. Podruhé mi zastavil soused z naší komunity – Štěpán. Mladý vitální chlapík, který v domku jen přespává, a tak ho skoro neznám. I on měl dobrou náladu jako brunetka. Když to bude takhle fungovat, jak mi předvedli ti dva mladí řidiči, tak se Česko neztratí – spolupráce, pomoc, komunikace, otevřené srdce... Nové energie. 

V pátek už jsem došel na zastávku po svých a popovídal si cestou se zástupcem starší generace. Autobus přijel pozdě a byl naplněný až k řidiči. Kupodivu jsme se všichni dostali dovnitř, někteří prostředními dveřmi. „Jak za války,“ vyslovil jsem svůj pocit. Starý šedovlasý muž přede mnou se otočil a odpověděl: „Vždyť to je válka!“ Chytil se. I on vnímá, že je něco divně: válka, která není. Povídáme si nahuštění v uličce. Pravou pěst, kterou svírám tyč, mi šimrají vlasy dívky, která si čte vestoje román. Že je podle něj všechno špatně, má penzista vepsáno i do tváře. Neusměje se. Nežertuje. Má byt v Praze, domek ve Zdibech, ale stejně je všechno špatně. Napadá mě, co by říkal, kdyby přišel o úspory, byt i domek. Co by to bylo potom? 

Portál 11-11-11 byl podle numerologů o egu. Hlavně nechoďte ven, budou samé konflikty, radili. Šel jsem po práci na nákupy, večer s kamarádem na pivo. (Žádný konflikt, mimo to, že Tom v závěru zvrhnul své malé pivo.) Podle jiných výkladů byla tato hvězdná brána o dualitě. Dualita – čili projev starých energií – se před námi odhalí, dal by se vyložit jejich pohled na věc. Odhalil se hlavně v pádech politických celebrit – odstoupil magnát a premiér Berlusconi, reprezentant italské dluhové pasti, kterému to zatím procházelo. Odstoupil i Papandreu. V Česku to zase zabalil pravicový ekonomický expert Kocourek a odstoupil z funkce ministra průmyslu a obchodu, protože „odklonil“ peníze, aby je prý nemusel přiznávat při rozvodu. Nepoužil slovo „zatajil“ nebo „ulil“, které by bylo vhodnější. Peníze se ve vyšších sociálních vrstvách nekradou, ale odklánějí. Můj pocit z toho: musel si něco vymyslet, hlavně nesmělo jít o korupci.  

Se zájmem jsem na Otázkách Václava Moravce pozoroval nového zachránce české politiky českého magnáta Andreje Babiše – jeho ostravsko-slovenský dialekt je zábavný a jeho nediplomatický způsob argumentace taky. Čeří sedlé vody. Karolina Peak vedle něj vypadala jako biorobot. Babiš založil iniciativu Akci nespokojených občanů - ANO 2011. Babiš říká, že chce spravedlivější společnost, funkční a právní stát. – Pokud si vzpomínám, to jsme chtěli v roce 1989. Nějak to nevyšlo. Bude to 22 let. Dvakrát jedenáct. Zase ty jedenáctky... 

Co se dělo: Česká vláda se nepřidala k trestnímu řízení v kauze 12 miliard špinavých korun ulitých ve Švýcarsku, přestože ji Švýcarsko rok upozorňovalo na tuto možnost. „Já to nechápu,“ řekla v pořadu Václava Moravce vicepremiérka za VV K. Peake. - Ve středu podal demisi ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek (ODS), který se pokoušel toho dne vysvětlit, jak si jeho matka v penzi přišla na 16 miliónů korun. – ve středu rezignoval také řecký premiér Jorgos Papandreu. - Rusko má za to, že vojenská intervence proti Íránu by byla "velmi vážnou chybou". Prohlásil to ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov v reakci na vyjádření izraelského prezidenta Šimona Perese, že je to stále pravděpodobnější. V sobotu odstoupil italský premiér Berlusconi. Většinu světové reálné ekonomiky ovládá pouhých 147 bank a finančních institucí. Spočítali to vědci ze Švýcarského federálního institutu technologií. Ve středu večer na východu Turecka znovu po necelém měsíci udeřilo zemětřesení.

Autor: Jiří Sirotek | neděle 13.11.2011 21:00 | karma článku: 13,78 | přečteno: 896x
  • Další články autora

Jiří Sirotek

Ve Švýcarsku je minimální mzda 80 000

V České republice je minimální mzda 8 000 Kč, ve Švýcarsku je minimální mzda 80 000 Kč !!!Tuto větu by měl každý politik vyslovit jako první, kdykoliv otevře (h...) pusu. Dal bych jim to jako povinnost ze zákona místo imunity.

25.4.2012 v 12:35 | Karma: 34,64 | Přečteno: 9635x | Diskuse| Ekonomika

Jiří Sirotek

Proalt o pravicové lži

Pokud nezačneme omezovat přebujelý sociální stát a tím snižovat rozpočtový schodek, čeká nás osud Řecka! Tak strašil občany před volbami nynější ministr financí Kalousek; dokonce nechal rozesílat lidem složenky s výší státního dluhu přepočítanou na hlavu.

12.4.2012 v 13:05 | Karma: 20,40 | Přečteno: 1235x | Diskuse| Ostatní

Jiří Sirotek

Skutečná demokracie teď jde do toho – hledání lepší budoucnosti

Jan Cemper vysvětluje své představy o skutečné demokracii. Zaujalo mě, jak jasně formuluje své představy a že hnutí preferuje nekonfrontační aktivitu – debaty s občany o budoucnosti naší země. Mají také již jasný profil a nebojí se ho formulovat.

29.3.2012 v 14:10 | Karma: 13,20 | Přečteno: 884x | Diskuse| Ostatní

Jiří Sirotek

Místo restrikcí rozvoj kreativity

Současná společnost začíná žít stále více v atmosféře strachu a restrikcí, je třeba to zastavit a vrátit se na pozitivní cestu a rozvíjet lidský potenciál, největší dar, který máme.

28.3.2012 v 11:16 | Karma: 9,67 | Přečteno: 892x | Diskuse| Ostatní

Jiří Sirotek

PAN Janoušek – člověk zvláštní ražení

Tzv. lobbista Janoušek je zjevně opravdu výjimečná bytost, nejen kvůli pozornosti, kterou mu věnují média.

27.3.2012 v 16:15 | Karma: 24,43 | Přečteno: 1628x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Sokovi hrozil, že ho vyhodí ze sedmého patra, soudí muže za řádění na ubytovně

17. června 2024  8:23

Krajský soud v Ostravě projednává případ muže obžalovaného z pokusu o trojnásobnou vraždu. Podle...

Při rituálním obětování zvířat se v Turecku zranilo 16 tisíc lidí

17. června 2024  7:30

Na šestnáct tisíc lidí utrpělo v Turecku zranění, když v neděli při svátku obětování rituálně...

Do Česka míří tropické teploty i silné bouřky. Počasí ovlivní studená fronta

17. června 2024  6:54

Nový týden přinese do Česka tropické teploty. Už v pondělí meteorologové očekávají, že na některých...

Ind zadržený v Česku za plánování vraždy je v americkém vězení

17. června 2024  6:16

Indický občan Nikhil Gupta, který ve Spojených státech čelí obvinění ze spiknutí za účelem spáchání...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 50
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1320x
Po listopadu 1989 novinář, překladatel a dramaturg, předtím většinou knihovník, redaktor a topič. Nyní redaktor internetového časopisu.