Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FH

Bouše

25. 4. 2012 18:19
Hloupý článek.

Stejně hloupý, jako úvahy některých prostomyslných občanů, proč ta naše vláda nenastaví nějaký lepší kurs koruny vůči euru a západním měnám. :-P

0 0
možnosti
T

thuan

25. 4. 2012 16:50
Pecene holubice z nebe do huby nepadaji

!!!!!!

0 0
možnosti
C

Camino.

25. 4. 2012 18:12
Re: Pecene holubice z nebe do huby nepadaji

Ve Vietnamu to musi byt letajici ''sticky rice", thuane;-D;-D;-D

0 0
možnosti
W

wiki5

25. 4. 2012 15:09
vy jste hlavne topic

0 0
možnosti
R

rito

25. 4. 2012 14:59
Někdo na ropě, někdo na bankách.

Obojí se u nás zkoušelo, bohužel neúspěšně. Pro občany. Požitky z ropy (aféra LTO) i z bank - narostlými jako houby po dešti - sice byly, ovšem jejich využití šly do kapes tunelářů na dodatečný úkor daňových poplatníků. Zůstalo drahé torzo. Ve státech ležících na ropě se nepřípustné kšeftaření parádně trestá. Je otázka jak je to ve státech, ležících na bankách. Čím to, že se u nás tak krade s decentním odůvodněním termínem odklonění? Nekradou náhodou ti, kteří by měli dohlížet na zamezení krádežím?:-/

0 0
možnosti
MK

Bob-an

25. 4. 2012 14:59
A v nemecku je minimalka 0,-

Meli bychom jim tam poslat humanitarni pomoc...

0 0
možnosti
M

maxas

25. 4. 2012 14:50
srovnáváte nesrovnatelné,

jsou na světě tři země, které se za svoji vysokou životní úroveň obyvatel, mohou jenom stydět. USA, Anglie a Švýcarsko, zneužívání velmocenské posice Amerikou, koloniální původ britské prosperity jsou staré a známé, Švýcarsko je novější až poválečný příběh. Tato světová pračka na špinavé peníze funguje už od války. Není na světě diktátor, mafiánský boss, politik co krade, který by neměl nějaké švýcarské konto. Ještě ošklivéjší jsou pověsti o židovských penězích, které zůstaly ve švýcarských bankách jako dědictví holokaustu. Česko je pravým opakem, za posledních 20 let rozdalo za hubičku co mělo (díky politiků jako Havel, Klaus a spol.) a nemůže se se Švýcarskem srovnávat. Může nám být útěchou, že švýcarský nárůst muslimských imigrantů, nejvyšší v Evropě v dohledné době vymaže tuto švýcarskou skvrnu na mapě lidské civilizace . Mlýny boží pomalu, ale jistě!!

1 0
možnosti
DP

Dalos

25. 4. 2012 14:38
Jděte už

někam. Korupce je, vláda je neschopná, ale nežijeme ve spálené zemi a neschopná je každá vláda. Neschopné byly ty minulé a neschopná bude i ta, která přijde. Co vám ale žádná vláda nezaručí, je, že dostanete více peněz, protože vláda rozděluje jenom peníze, které vydělá někdo jiný. Je to sice pro mnohé nepochopitelné, ale je to tak, blaho nepřijde seshora ani z Evropy.

0 0
možnosti
PK

repanak

25. 4. 2012 16:39
Re: Jděte už

Vláda reprezentuje stát, který vytváří lepší nebo horší prostředí, společně se zákonodárci, soudním režimem atd. Samozřejmě dnes při propojenosti hospodářství jsou její možnosti menší. Jestli vláda jenom podle vás má rozdělovat peníze, tak na to by stačilo pár počítačů. To už to tady zabalte, považujte to, že rybáři pošlou paničce v domácnosti miliony za normální. Ještě jste měl trochu zahrozit bolševikem.

0 0
možnosti
MH

kolos.veliky

25. 4. 2012 14:08
No tak

se tam přestěhujte. ;-D

0 0
možnosti
AK

adua

25. 4. 2012 14:07
koorupce

Švýcaři jsou na tom daleko lépe než my z důvodu, že jejich zemi nikdo 22 let permanentně nerozkrádal.!! Poněvadž je u nás naše země téměř na dně, [>-]musíme si teď utahovat opasky a platit čím dál vyšší daně. Pro mne by bylo opravdu přijatelné, kdyby se založila nějaká iniciativa, která by navrhla přímou demokradcii jako je ve Švýcarsku, to by byla obroda pro naši zemi. Doufám, že k tomu dojde. Vystřídala se tu levice i pravice, ale jak už někdo řekl, nepřeji si zlodějů ani zprava ani zleva.  Kdo má zájem může se podívat na facebook Holešovské výzvy, kde jsou vypočítán y  veškeré ztráty ,kdy vládla ČSSD, ODS včetně Klausovy privatizace. Stojí to za to. Přeji naší krásné republice změnu.[>-]

1 0
možnosti
DP

Dalos

25. 4. 2012 14:35
Re: koorupce

Počítat ztráty dokáže kdekdo, naházet vládu s parlamentem do Vltavy taky. Horší je říci, jaké mají být daně, jaké sociální dávky, jaké důchody, kolik dávat na školy a zdravotnictví (přidat doktorům a sestrám, zrušit poplatky a doplatky) a kde na to vzít. Jenom ať nikdo neříká omezit korupci, ne že by to nebylo třeba, ale nikdo neví jak, respektive na řešení ve formě omezení přelévání peněz z kapes občanů tam a zpět nikdo neslyší.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

25. 4. 2012 13:52
Jen tak mimochodem:

To by byla minimální mzda Švýcara téměř na úrovni nejvyšší průměrné mzdy v EU (Belgie) - cca 90.000 Kč.  Asi si to mohou dovolit.

    PS: Neříkejte, jak jsou pracující okrádáni zlými majiteli. Na takový plat by nestačil ani desetinásobek hrubých zisků všech podniků v ČR.

0 0
možnosti
IH

misaviki

25. 4. 2012 14:47
Re: Jen tak mimochodem:

R^ manžel je taky zlý podnikatel, vykořisťuje 7 lidí podrůměrnou švýcarskou mzdou cca 25 hrubého (sám nosí 35 čistého, já 25, takže ani podnikatel a jeho panička se nedostanou na švýcarskou minimální mzdu)

1 0
možnosti
  • Počet článků 50
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1320x
Po listopadu 1989 novinář, překladatel a dramaturg, předtím většinou knihovník, redaktor a topič. Nyní redaktor internetového časopisu.