Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Přítel si pořídil kočku

Teda ne kočku, nýbrž malého kocourka, je to hezky stavěný mourek, vypadá jako by byl počat na vesnické půdě za trámem ale opak je pravdou, honosí se rodokmenem.

Ostrit na oci, na oci, vole, ne na usi!!!Autorem fotky je Mourkuv majitel

Přítel tvrdí, že stál tolik, že mně to ani nemůže říct, protože bych ho zatratil na všechny časy, neboť v dobách, kdy půl Afriky umírá hlady, vyhodit čtvrtinu průměrného platu v této zemi za blbou kočku, to bych mu teda asi neodpustil.

A tak jsem mu rychlostí průjmu odpověděl, aby neztratil pouto s realitou: „Poslechni, nezapomněla se maminka toho tvého mourka s netopýrem? Třeba jí nakecal, že je pilot, co víš, nebo třeba jako průkopnice mezidruhových vztahů si odskočila s fenkem? To by pak rozměry jeho uší vysvětlovalo, kočkopsi je takové nějaké mívají.

Co já pamatuji, mívaly kočky ouška malinká trojúhelníková a ne takové zařízení na paragliding, jakým je vybaven ten tvůj minitygřík, ale možná je vše jinak, asijské a egyptské kočky mívají uši velké v poměru k hlavě, zřejmě proto, aby slyšely nebezpečí přes šustení bambusu ve větru. Uvidíme, jaké mu naroste tělo, pokud bude na dlouhých nohou, je jasné, že je to egyptská chrámová kočka, ta má rodokmen pomalu starší než člověk, to se dá snadno vyzkoušet tak, že mu nanosíš na balkon hromádku kamení a když si do rána postaví pyramidu, je to Egypťan, pokud ale je rozestaví do půvabných rozvalin ve stylu Hamás zabodoval, je jasné, že jeho původ je na Středním východě, nejspíš v Palestině.”

Když jsem viděl, jak tuhne a uvědomil si, že já před nedávnem vyhodil naprosto stejnou částku za dalekohled, který jsem použil zatím dvakrát, pokaždé na balkónu a pokaždé do stejného okna, za dalekohled, který jsem nikdy neměl s sebou, když nade mnou kroužil nějaký dravec a já si chtěl prohlédnout jeho jako lidské prsty roztažená pírka na koncích křídel, už jsem přemýšlel, že si ten zatracený kukr vrazím do auta a budu ho vozit s sebou, abych ho měl po ruce, až to milovnictví přírody zase na mě přijde.

Jenže kdybych ho nechal v autu přes léto, a jakože bych ho tam nechal, protože jak mně nebude viset na předním skle jako fotbalistům miniaturní kopačky a sebevrahům růženec s křížkem, tak za první zatáčkou už nebudu tušit, že ho mám s sebou, mohly by se mu tím hicem rozlepit čočky a přes zimu by zase mohly mrazem utrpět jemné převody transfokátoru, prostě nejlíp je mu u mě doma ve skříni. Čočky zůstávají čisté a čiré, transfokátor přeostřuje jako nový a krytky okuláru a objektivu pevně drží na svém místě. Znáte to, všechny turistické stezky jsou lemovány krytkami objektivů fotoaparátů a dalekohledů, které při časté manipulaci ztratily svou původní pružnost a nedržíce pevně na svém místě, zradily svůj přístroj jakož i jeho pána, svým sebevražedným skokem na zem se rozhodly prožít zbytek svého života v poustevnické pustině a ustlaly si poblíž chodníku.

Ale já si také uvědomuji, že jsem si s pořízením dalekohledu pořídil rovněž kočku, teda vlastně velké množství koček, znáte ty chlápky na pláži, co zajdou až na nejzazší skalnatý výběžek do moře a prdelí k moři zaujatě pozorují v zátočině rozložené kočky. Jen nemám dost vytrvalosti a píle trmácet se až na ten výběžek, já to dělám jinak, já si jdu vždycky koupit to, co se prodává v tom stánku, kolem něhož leží ty kočky nejhustěji. Mívám na konci dovolené zpravidla sbírku plavacích kruhů, plážových lehátek a slunečních brýlí v takovém rozsahu a sortimentu, že bych si mohl zřídit půjčovnu.

Anebo moje nejnovější promyšlená investice, pákistánský ovčí svetr. Celý boží rok chodím v tričkách a polokošilích, i v mrazech pod dobrou bundu postačuje tričko, protože jako majitel vysokotlakého potrubí mám sklon spíše k přehřívání než naopak. Jenže pak jsem ho uviděl, miláčka, byl nádherně chlupatý, s šálovým límcem na čtyři dvojice pořádných dřevěných knoflíků, aby šly zapnout v rukavicích, byl vyveden v decentně vybledlé béžové barvě, když jsem ho spatřil, viděl jsem se jako sir Edmund Hillary (to je také hezké nomen omen, hill je přece kopec) na návštěvě ve škole v Káthmandú, znáte přece ty fotografie usměvavého Novozélanďana. Odnesl jsem si ten produkt několika ovcí a jednoho mykacího stroje domů, složil do úhledného komínku a uložil nahoru na hromádku asi pěti svetrů, které tam smířeny s věčnou tmou žijí svůj poklidný život v komuně již mnoho let. Svetry z ovčí vlny jak známo, koušou jako krokodýli. Prostě se to nedá nosit ale vypadá to jedinečně.

A tak jsem přítelíčkovi řekl smířlivě: “Ale kecám, je krásný a ty fotky se mně také líbí, jen bych snad něco ořízl jinak, ale to jsou prkotiny, hlavně nezapomínej ostřit na oči, to je základem každého portrétu, ostré oči, pokud není neostrost záměrem, ovšem něco ostrého na fotce musí být už jenom pro pocit jistoty, že tak to autor chtěl, ale to zase kecám, sorry, já už jsem takový!”

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Pospíšil | pátek 9.1.2009 9:30 | karma článku: 18,39 | přečteno: 1297x
  • Další články autora

Jiří Pospíšil

Můj zdejší blog mně připomíná

dráždění erotogenních zón frigidní milenky.

28.2.2009 v 9:30 | Karma: 22,18 | Přečteno: 2253x | Diskuse| Ostatní

Jiří Pospíšil

V žádné kuchyni

by neměla chybět myčka na nádobí, nejlépe nějaká sladká a mladá, která by na sobě měla jen zástěru a nic jiného.

27.2.2009 v 9:30 | Karma: 21,35 | Přečteno: 2781x | Diskuse| Ostatní

Jiří Pospíšil

Byla krásná, byla milá…

Tahle slova Jiřího Suchého mě napadla, když jsem tu ženskou poprvé spatřil. Na první pohled na ní bylo všechno akorát, ale při bližším ohledání se to zvrtlo.

26.2.2009 v 9:30 | Karma: 16,96 | Přečteno: 2567x | Diskuse| Ostatní

Jiří Pospíšil

Také si čtete na záchodě?

Na světě žijí jen dvě základní rasy lidí, žádná bílá, rudá či žlutá nebo černá plemena, jak nás učili v přírodopisu, lidstvo se dělí na dva základní druhy: Ty, co na WC čtou, a ty, co je za to srdečně nenávidí.

25.2.2009 v 9:30 | Karma: 20,17 | Přečteno: 2130x | Diskuse| Ostatní

Jiří Pospíšil

Jsme opice chladného Boha.

Tahle věta mě napadla, když jsem četl lákání přítele k práci s hudbou na počítači. Psal tehdy: „Na počítači můžeš zkoušet komponovat třeba pro celý symfonický orchestr, nahrávat si sám klidně pětičlenný pěvecký sbor a pak si tam nastavit akustiku jako v chrámu. Dokonce si můžeš vybrat v kterém.“

24.2.2009 v 9:30 | Karma: 12,80 | Přečteno: 1511x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

V systému DiPSy jsou výsledky přijímacích zkoušek, školy je zveřejní během dne

15. května 2024  7:16

V systému DiPSy jsou k dispozici výsledky přijímacích zkoušek na střední školy. Uchazeči si...

Guvernérka urazila kmenové náčelníky. Siouxové jí zakázali vstup na pětinu státu

15. května 2024  6:56

Guvernérka amerického státu Jižní Dakota Kristi Noemová má aktuálně zakázaný vstup skoro na pětinu...

Pláničkova metoda v praxi. Turecký farmář pouští slepicím Mozarta, nesou víc vajec

15. května 2024  6:35

Po vzoru legendární české komedie Slunce, seno, jahody, v níž muzikou zvyšoval dojivost krav...

Bidenova administrativa má nový balík zbraní pro Izrael, vyjde na miliardu dolarů

15. května 2024  6:22

Administrativa amerického prezidenta Joea Bidena pokročila v přípravách balíku zbraní a munice pro...

Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA
Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA

Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...

  • Počet článků 376
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1239x
Miluje pravdu natolik, že si ji sám vymýšlí včetně citátů.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy