Obyčejný den, kdy se nic neděje, nebo je to den, kdy se děje vše?

Kdo najde v každém dni změnu k lepšímu, i přes zmar, který panuje. Ten vyroste do velikosti Boha, který říká: Najdete-li v takovém dni sebe i mne, najdete vše jako jedno.

Soudný den, nebo nemocná společnost? (pracovní název)

 

Nemocná společnost se spoléhá na soudný den, který říká toto:

 

Kdo najde v tento den poznání, zmoudří.

 

Jenže tak reaguje spodina, která neví nic a nezajímá se celý život, o nic, jen o své blaho. A to blaho je již obrácené proti nim, tedy, že se rozpadá a lidé neví kam se podít. Taková situace nastává a lidé cítí závan nových větrů tuší, že to bude přeměna bolestivá. Tito lidé neví nic konkrétního, ale tuší, že je to nutné. Zatímco druhá skupina ukolébaná konzumem, se spoléhá, že vše půjde jak doposud. To doposud znamená bezezměny a jak to, tak bývá, tito lidé narazí na hradbu nepochopení situace.Jak tedy bude vše probíhat?

 

Bude to probíhat následovně:

 

Jednej jako člověk, který Ví, jen tímto postojem najdeš míru v novém světě, ve kterém nebude nic platit ani pozice silnějšího, protože síla bude oslabena až zničena. Nastane chaos, který vypuknuvší, lidé budou tápat a lidé budou těmi nástroji mocných, kteří řeknou: Nechci změnu, chci vše tak aby bylo vše jak doposud a lidé udělají cokoliv, aby k žádné změně nedošlo. Však marně. Jejich snaha nebude vyslyšena, protože systém již nebude schopen jít jak doposud. Zkrátka proběhnou takové změny, že pochopením těchto změn, které probíhají již dnes uvidíme i zítřek. A ten zítřek říká:

 

Nehledejte poznatky ve zmaru, ale v prostotě života, že vše je jedním a najdeme-li tyto poznatky v duši, najde poznatky i pro tělo.

 

To je vše, co jsem chtěl říci k dnešku, který probíhá tak jak má, jen lidé stále nechápou, kam to směřuje, protože nechtějí nic vidět ani vědět, protože tohle vše je moc, která činí lidi vědomější.

 

 Děkuji za pozornost a přeji hodně zdaru v dnešním dni.

 

 J.H

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Herblich | pondělí 26.2.2024 6:30 | karma článku: 4,02 | přečteno: 118x