Nebojte se mrti, ani života. Život je vším co si dokážete představit

Byl člověk a nebyl, co je to za odpověď znělo vzduchem. Jsem a tedy věřím, zněla odpověď............

Život po smrti, nebo návrat do života?  (pracovní název)

Žít život znamená být v životě a to toho, -  kdo pronesl tato slova. Kdo to byl? Přeci člověk, který uvěřil tomu, že život je jeho stejně jako toho, kdo jej poslal. 

Jaké to má důsledky na život? Důsledky to má takové, že život se stává bdícím a živoucím, právě tam kde jsem. Není dobré si myslet, že až umřu dostanu se do ráje. Tahle úvaha provede nás životem, jaký je.

Základ života je život a to život věčný. Tento život věčný je zobrazen tím, že dává životu přítomnost a tato přítomnost je všudy přítomná, tedy i po smrti budete žít v přítomnosti okamžiku života. Jak tohle celé pochopit? Pochopit se to dá tak, že život je definovaný životem a ten nezaniká ani se nevytrácí, je to jako na vahách, kdy váha jednoho se překlopí na druhou stranu a opačně, takový je život věčný, který nemá konce a je životem věčný. Život věčný je tedy tím co právě žijete a je jedno jak tomu budeme říkat. 

Život věčný je poznatkem Boha, že život nejde dělit na vysoký čí nízký, či vědomý či nevědomý, ale je to život, který je právě teď a nyní. Tohle je základ života a dodává životu autentičnost.

Co říci závěrem. Nebojte se života věčného, protože jej žijete, jen to bude záležet na vašem pochopení, že život věčný je právě ten co žijete jako ten další, protože kontinuita je základem stvoření.

Tohle jsem chtěl říci, tohle jsme měl na jazyku.

Děkuji Vám za pozornost.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Herblich | pondělí 17.4.2023 10:10 | karma článku: 0 | přečteno: 70x