Na samý závěr mám prosbu, nedějte věci horší

Kdo najde perlu života v právě tento čas, ten najde i to co znamená pro život. Takový život pak je životem toho, kdo nás poslal a lidé poznají dary o kterým se nikomu ani nezdá.

Kdy přijdou lepší časy, než dnešní? (pracovní název)

Je otázka jaké časy člověk očekává. Kdo čeká na zázrak, ten bude zklamán. Lidé totiž se nechtějí ničeho aktivně účastnit a každý si myslí, že jeho účast je nepovinná a, že to nejlépe dokáže vyřídit druhý. Takové uvažování vede jedinou cestou a to cestou poznání hrůzy, jaká se dnes děje. To že nejsem schopen pochopit realitu je dáno tím jak myslím a jak jednám, kdy nechávaní věcí na druhých je mor dnešní doby. Nikdo nechce být aktivní, a když tak, jen sám pro sebe. Po mě ať přijde potopa.

Myslím, že tohle muselo ven, ale jak dál, co se bude, nebo co by se mělo dít? Bude se dít toto:

Člověk pomalu dosáhne dna a o nejen svého, ale i společnosti. Proč tomu tak bude, je již každému jasné, protože probuzení lidé netvoří většinu lidí v tomto národě, bohužel ta většina stále spí a to spánkem sedmivelebným. Kdo tuhle skupinu probudí bude zděšen, protože tito lidé si nejsou ničeho vědomi, jde jim jen o své osobní blaho, které jim bude uzmuto. Takoví lidé nedokáží pochopit ani dnešní situaci natož tu, která vznikne.

Jak tedy dál, dalo by se říci toto:

Na samém konci civilizace je jedno pozitivum, lidé budou protříděni a každý dostane to o co celý život usiloval. Právě taková je doba a lidé to cítí, alespoň někteří a jdou a činí, co je jejich morální i lidskou povinností. Takoví lidé budou odměněni. Nemohu říci jak, ale budou odměněni tak, že jejich srdce zaplesá nad krásou odměny. Bohužel k větší skupině lidí mám jen jednu prosbu. Nezhoršujete věci tak, že kopete kolem sebe. Děláte věci horší než jsou. Jsou totiž lidé vnímajíc krásu i dnešních dní a takoví lidé nebudou dále snášet váš nezájem ani to, že právě vám se nedaří. Je pravda, že je lidská solidárnost i jistě lidství, ale i to má své meze, stejně jako doba, která panuje.

Co tedy vzkázat lidem? Vzkaz by zněl takto:

Kdo najde v tomto období perlu života, ten najde v perle i odměnu. Ta perla není z tohoto světa, přesto je tímto světem.

Děkuji Vám za pozornost a přeji Vám hodně zdaru v dnešním dni.

J.H.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Herblich | čtvrtek 8.2.2024 7:59 | karma článku: 4,69 | přečteno: 90x