Na počátku stálo nic, které vytvořilo vše, co je ono nic?

Kdo nabyde důležitosti bude oním nic, které vyvěrá ze všeho jako vše. Takto se dá charakterizovat vše. Počátek střídá poznání a to vše je ničím.

Jednota poznaná i nepoznaná (pracovní název)Kdo pochopí jednotu? Jednotu může pochopit ten, kdo tvoří dějiny tím, že pochopí onu nejmenší část ze všeho, právě o tomto nic, bych rád pohovořil.

 

Na počátku bylo něco, nebo nic? Na počátku byl stav, kdy něco tvořilo nic. Takový stav dovoloval stvořit vše bez okolků. Jak to tedy chápat? Chápat, se to dá jediným způsobem. Kdo pochopí jednotu pochopí ono nic, které tvoří onen základ. Onen základ zní takto:

 

Kdo nabyde důležitosti nebude ničím, tedy bude vším, protože nic není nic jiného.

 

Takovou malou filosofickou úvahou se dobereme poznání nic, co tedy ono nic, které tvoří vše? Je to, jak bych řekl ono gró, který vytvořilo vše, a kdo jej vytvořil? Tedy, taková otázka musela padnout, proto odpovím takto:

 

Nechtějte vědět víc než můžete pochopit, protože pochopit nic je možné jedině tím, že budete vším a ničím. Jedině pak pochopíte ono nepochopitelné. Děkuji Vám za pozornost a přeji Vám hodně zdaru v dnešním dni.

 

J.H.

 

 Vlastnit znamená trpět správcovství sebe i toho, co nám bylo svěřeno

 

Perex: Kdo najde klíč ke vlastnictví tím, že nabídne lidem sdílené vlastnictví, které obhospodaří tělo i duši, ten pochopí vlastnictví jako produkt toho, co nemůžeme pochopit smysly, ale duší.

 

Vlastnictví majetku a jeho dělení (pracovní název)

 

Na počátku vlastnictví majetku stojí člověk. Takový člověk si řekne, to jsem ale chytrý, že vlastním a člověk upadne do temnoty. Jak tedy postupovat? Postupovat se dá jedině tímto:

 

Na počátku bylo slovo, které určilo moudře co je vlastnictví a vlastnictví podle tohoto slova je takové to:

 

Kdysi dávno jsem byl a přesto budu, tedy vlastním právě to, co obývám právě tak jako nevlastním, protože mé tu není nic. Vše vychází z toho, kdo poslal mě na zem a toho je vlastnictví tohoto všeho.Na takovém základě a pochopení si určíme, jak naložit s vlastnictvím. Vlastnictví je tedy postupem času uděláno takto:

 

Na počátku bylo vlastnictví hmotné a na konec bude vlastnictví duchovní. Jaký je mezi tím rozdíl? Rozdíl je v tom, že vlastnit jde jen to, co vybuduji svou pílí a to takto:

 

Kdo najde peníz, ten jej odevzdá, kdo zdědí peníz, ten bude pověřen, kdo vytvoří peníz, ten bude pochválen, kdo jej utratí, ten bude pokárán.Tímto se dělí vlastnictví a tímto se vlastnictví vysvětluje.

 

Vlastnictví je tedy jako nádoba, která zachytává vodu, která plyne v nás. Nic jiného se nedá v tom vidět, nic jiného se nedá v tom cítit než právě toto. 

 

Děkuji Vám za pozornost a přeji Vám hodně zdaru v dnešním dni.

 

J.H.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Herblich | pondělí 19.2.2024 6:41 | karma článku: 0 | přečteno: 130x