Jednota všeho, je možná?

Kdo hledá jednotu, nalezne sám sebe jako jednotu toho, kdo ho poslal. Taková jednota bude vytvořena po tom, co pochopí ono Já, které tvoří jednotu

Když konám, konám jako jedno (pracovní název)

 

 Rozhovor:Kdo by si pomyslel, že jednota bude projevena. Taková jednota mezi lidmi zatím nebyla, odpověděl druhý. Však co zvím, je to jednota, nebo pojem jednoty, kterou zastávám? Je to jednota projevená v nás jako jednota, která zastává funkci života. Kdo tedy pochopí život, pochopí i onu jednotu. Taková jednota však není jednotou, ale poznáním jednoty, odpověděl jsem. Ano je to tak, takový poznatek nakonec udělá každý, kdy poznatky života budou poznatky Boha i člověka. Kdy jednota bude tvořit onu část, kterou společně žijí. Takové rozuzlení vytvoří pojem jednoty v Božství i lidství a nikdo nepochopí víc než má, že jednota bude tvořena přesnou mírou jednoty, tedy člověka i Boha. Myslím, že tato slova bu muset vysvětlit.

 

Ve skutečnosti je to takto: Kdo nabyde důležitosti, uvědomí si jednotu všeho. Taková jednota říká toto:Kdo jedná jako Já, ten bude jako Já. Takové Já, je jiné než Já člověka, kdy lidské Já se ztratí a vyvstane jednota všeho, která bude oním Já, jako vše. Tedy Božství je tvořeno mnou a Já jím, tedy, že jednota je tvořena vším, co obsáhne přeze mně. 

 

Po takových slovem musím si dát pauzu, abych vše pochopil, však co mohu říci již dnes, tak jednota projevená v tomto podání vytvoří onu skutečnou jednotu Božství i lidství, která nebude jednotou poznanou, ale jednotou skutečnou.

 

Tohle vše jsem měl na jazyku, přesně tohle jsem chtěl říci. Děkuji Vám za pozornost.

 

J.H.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Herblich | středa 7.2.2024 9:26 | karma článku: 0 | přečteno: 74x