Hledejte moudrost v otázkách Božství a naleznete moudrost života projeveného

Jedná-li člověk moudře, jedná s mírou Božskou, která bytuje v nás. Moudrost se skrývá a vytváří závoj, který zahaluje celého člověka a to proto, aby moudří lidé byli chráněni od života, který plyne z nevědomosti.

Jsou otázky jednoduché i geniální, jak odpovíme?  (pracovní název)

 

Na počátku každé myšlenky zní tento slogan:

 

Kdo pochopí mne, pochopí i myšlenku.

 

Tento slogan je znám po celou dobu lidstva a lidé jej ctí. Proto musíme přijít něčím novým, abychom odpověděli na položenou otázku.Co je příčinou otázky? Na počátku otázky se člověk položí na otázku, jak je známo.Toto položení na otázku je symbolická rovina Božství, které podobným způsobem tvoří otázky života. Proto přes tento základ pochopíme víc, když se položíme na otázku? Jak tedy položit se na otázku? Na otázku se musíme položit celou svou vahou osobnosti a to takto:

 

Nedívám se ani napravo ani nalevo a jsem, přestože jsem, cítím potřebu o tomto bytí sdělit něco konkrétního. Takto vzniká položení na otázku.

 

Pro většinu lidí tohle moc neznamená, jak se na takovou otázku může položit člověk? Jde to tímto způsobem: Člověk musí pochopit co je příčinou otázky a tím je podstata problému. Ten problém zní takto: Jediné východisko z každého problému je položit se na otázku. Tímto vzniká sama podstata otázky a lidé to takto činí, co jsou lidmi.Nyní si probereme ono probrání z pozice Božství. Božství to má mnohem složitější. Je pravda, že v Bohu je vše, tedy ani otázky by nebyly potřeba, přesto tam jsou. Takové otázky nikdo nemůže vymyslet, protože podstata těchto otázek je Božská a týkají se stvoření. Kdy stvoření zažívající život si říká:

 

Kdo bude, až já tu nebudu a Bůh přitaká, jsem tu proto abych stvoření dal, co potřebuje.

 

Na takové druhy otázek se nedá odpovědět, ale Božství to dokáže. Dokáže to takovým způsobem, že ten, kdo se zeptá Boha na jakoukoliv otázku nalezne podstatu sebe. Protože taková otázka mu otevře své nitro. Proč tomu tak je? Je to proto, že Božství je vševědoucí a Ví, z čeho otázka vznikla, a to takovým způsobem, že jeho působení jako Boha dá odpověď ve formě jeho moudrosti, kterou jakoby vyzáří na tazatele.Stejným způsobem to funguje i mezi lidmi. Není složité otázky, ale je složité odpovědi, kdy ten, kdo položí otázku dává sám i odpověď. A to tím, že věc chápe. Pokud si člověk nechápajíc danou věc položí jako otázku, je na vině neznalost, která produkuje bludy. Takto jednají hloupí lidé, myslící o sobě, že jsou moudří. 

 

Těmito slovy bych se rozloučil a popřál bych všem krásný den, který bude protkán moudrostí otázek života.

 

Děkuji za pozornost.

 

J.H.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Herblich | čtvrtek 29.2.2024 7:07 | karma článku: 0 | přečteno: 134x