Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Zbavit se Velké Británie, co nejdříve?

Výsledek referenda ve Velké Británii ukázal nárůst negativního vztahu občanů k EU, zejména ke snaze o stále hlubší politickou integraci v rámci Evropské unie po přijetí Evropské ústavy ve formě Lisabonské smlouvy.   

Z druhé strany,

odchod Velké Británie z EU je pro Německo vítaným krokem, který při politické slabosti Francie, otevírá Německu volnou cestu k naprostému ovládnutí celé Evropské unie. Otevírá se možnost vzniku Evropského super státu, ve kterém bude rozhodující a vůdčí roli hrát Německo. O tom, že již dnes hraje Německo v EU rozhodující roli není pochyb, ale bez Velké Británie to bude mnohem výraznější. Velká Británie se svými výjimkami a výhradami pouze překážela v Německem ovládané Evropě.

Nelze si nepovšimnout,

že následně po schválení Brexitu referendem občanů ve Velké Británii, aktivovalo Německo poradu ministrů zahraničí zdravého jádra šesti zakládajících členských států EU v Berlíně (Německo, Francie, Itálie, Belgie, Nizozemsko, Lucembursko) které projednávalo Německo - Francouzský návrh řešící budoucnost EU a pokračování projektu stále užšího spojení Evropských národů. Centralizace směřuje zcela jistě k povinnému přijetí EURO, k přerozdělení uprchlíků do všech členských států EU, k jednotné zahraniční politice řízené z Bruselu, k jednotné daňové politice, podřízenosti k Evropské centrální bance ECB i k potlačení kritiky EU v jednotlivých státech EU a můžeme pouze doufat, že i po vystoupení Velké Británie, zůstane Anglický jazyk nadále oficiální jazykem EU. O tom, že EU je již dnes fragmentována do různých skupin států, dle jejich zájmů, není pochyb.

Těžko přehlédnout skutečnost,

že Velká Británie dosud nepodala formální rozhodnutí vlády Velké Británie o vystoupení z EU dle článku 50 Lisabonské smlouvy. Přesto splašení lídři EU již svolávají summity, či jednání předsedů vlád bez účasti Velké Británie a zcela nesmyslně odmítají jakékoliv jednání o budoucích vztazích mezi EU a Velkou Británii. Právě toto stanovisko EU může podstatně oddálit termín formálního rozhodnutí vlády Velké Británie o vystoupení z EU a ponechání EU v jí kritizované nejistotě, než se najde budoucí přijatelné řešení pro obě strany. Volání Donalda Tuska po urychleném vystoupení Velké Británie z EU se tak míjí s realitou.

Nelze než uvítat

drzé prohlášení presidenta ČR Miloše Zemana, který právě v této době podpořil možnost vyhlášení referenda občanů o vystoupení ČR z EU. To nelze brát jinak, než jako tlak na rozhodování o budoucnosti EU a ujištění EU, že i Česká republika je nespokojena s dosavadním rozhodováním v rámci EU. Premiér Bohuslav Sobotka a někteří další politici referendum k této otázce zamítli, jako správní demokraté s tím, že je nebezpečné a s tím, že rozhodovat mají politici. Lze předpokládat, že jim občané ve volbách připomenou, co je základem demokracie. Mohli to pochopit na příkladu postupu demokratické Velké Británie. Pokud ovšem premiér Sobotka spolu s V 4 prosadí změnu Lisabonské smlouvy tak, aby přehlasování států při jednání Evropské rady nebylo možné a aby rozhodující roli v rámci EU měla Evropská rada s představiteli všech států EU, zaslouží si výrazné uznání. Zajištění vnější hranice států EU s pomocí NATO by mělo být samozřejmostí, jinak členství Evropských států v NATO ztrácí podstatnou část svého účelu.

Můžeme pouze doufat,

že kohezní politika v rámci EU dostane nový impuls, který bude postupně, ale trvale vyrovnávat životní úroveň a hospodářské podmínky v jednotlivých státech EU a že pro zaostávající země budou upraveny podmínky pro jejich vlastní podporu hospodářské výkonnosti, aby se zabránilo zbytečné vnitřní ekonomické migraci, že konečně změníme směr neustálého růstu zadlužení České republiky s tím, že rovněž odvrátíme dlouhodobý trend stárnutí a vymírání našeho národa tak, aby naši potomci se nemuseli povinně učit Německý jazyk, jako za starých časů a

že Český jazyk zůstane i v budoucnosti oficiálním jazykem v rámci EU.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Čumpelík | pondělí 4.7.2016 7:17 | karma článku: 20,44 | přečteno: 366x
  • Další články autora

Jiří Čumpelík

Migrační pakt je prý úspěchem

V realitě to bude hodně drahý úspěch. Taky to není úspěch náš, ale těch, co si ho připravili. Další podstatná chyba současné vlády stejně, jako chyba se zastropováním cen energií u prodejců, která zavinila inflaci přes 20 %.

24.4.2024 v 16:19 | Karma: 31,95 | Přečteno: 639x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Začne prezident ČR Petr Pavel organizovat skutečnou důchodovou reformu?

Vymýšlíme zase české speciality a přitom vedle máme Rakousko, které má nejvyšší důchody v EU. Opravdu jsme tak neschopní, že neumíme realizovat obdobu úspěšného systému progresivního zdanění, včetně důchodového systému Rakouska?

23.4.2024 v 16:06 | Karma: 25,72 | Přečteno: 736x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Důchodová reforma a prezident ČR Petr Pavel

Navrhovaný systém je zase špatný, protože navazuje na daňovou soustavu vycházející z bývalé ruské rovné daně, která slouží především platově silným vrstvám společnosti.

5.4.2024 v 5:12 | Karma: 23,95 | Přečteno: 699x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Má to na svědomí Andrej Babiš

Víme o něm io jeho rodině téměř všechno. Pokud pro něho ve volbách lidé hlasují, vědí proč. Dá se říci, že jako předseda vlády byl úspěšný.

19.3.2024 v 7:49 | Karma: 33,28 | Přečteno: 947x | Diskuse| Politika

Jiří Čumpelík

Progresivní zdanění, nebo progresivní bohatnutí s rovnou ruskou daní?

Opravdu naši ekonomové, politici a jejich poradci nevědí, kde peníze na provoz zadluženého státu jsou? Stačí se podívat na progresivní zdanění přes hraniční čáru do Německa, či Rakouska.

13.1.2024 v 6:37 | Karma: 23,75 | Přečteno: 644x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Do Gazy dorazily po americkém provizorním molu první kamiony s pomocí

17. května 2024  11:12

Do Pásma Gazy se ráno dostaly první dodávky humanitární pomocí přes provizorní molo, které tam ve...

Muž ve Francii se pokusil podpálit synagogu, policisté ho zastřelili

17. května 2024  9:50,  aktualizováno  11:11

Policie v Rouenu na severu Francie v pátek ráno zastřelila muže, který se pokoušel podpálit...

Opilý muž si ohříval jídlo a usnul. Policisté se do bytu dostali beranidlem

17. května 2024  11:06

Dramatickou službu měli dva ostravští policisté. Beranidlem se museli dostat do bytu v obvodu...

Útěk splašeného koně mezi diváky na dostizích vyšetřuje policie jako nedbalost

17. května 2024  11:02

Incident z minulého týdne, při kterém v diváckém prostoru dostihového závodiště v Pardubicích...

  • Počet článků 611
  • Celková karma 28,72
  • Průměrná čtenost 1688x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"