VF

Trochu jste pozapomněl, že u nás není prezitentský systém. Petr Pavel se jen pokusil zprostředkovat setkání, když si ANO stále stěžovalo, že s nimi "Fyjalová vláda" nechce jednat.

Jenže se ukázalo, že je to naopak. Jednat nechce ANOfert a jeho šéf.

ZH

Protože Babiš je dezolát, který se řídí průzkumy veřejného mínění. A to mu řeklo, že kdo provede skutečnou důchodovou reformu, bude neoblíben. Tedy se opět uchýlil k bezbřehému lhaní, čímž kormidluje systém ke kolapsu. To ho ale nezajímá, protože on je za vodou (inu, uvidíme, co udělá Monika se svěřenským fondem) a až to zkolabuje, bude patrně už po smrti.

LS

Prezident není od toho aby se zabýval DR. Od toho jsou zvolení zástupci. On se z titulu své funkce snaží o dialog mezi vládou a opozicí. Bohužel Babiš je žábou na prameni. Pokud své straně nedovolí, tak k dialogu nedojde.

Naštěstí má ale plán, který DR vyřeší ale je tajný.

"Vypadá to tak, že příjmově bohatá vrstva společnosti si chce především zachovat bývalou ruskou rovnou daň a obírat stát, tedy i ostatní spoluobčany o finanční příjmy ve svůj prospěch pomocí rovné daně."

Zdroj: https://blog.idnes.cz/jiricumpelik/zacne-prezident-cr-petr-pavel-organizovat-skutecnou-duchodovou-reformu.Bg24040856

Po přečtení této věty jsem si vzpomněl na epizodu ze Švejka:

"Nížepodepsaní soudní lékaři bazírují na úplné duševní otupělosti a vrozeném kretenismu představeného komisi výše uvedené Josefa Švejka, vyjádřujícího se slovy jako 'Ať žije císař František Josef I.', kterýžto výrok úplně stačí, aby osvětlil duševní stav Josefa Švejka jako notorického blba."

Foto

J47a22n 43Š96i45k

24. 4. 2024 7:35

Jinými slovy ten kdo pracuje více a více si vydělá má platit vyšší daně, aby se měli lépe ti, kteří si tolik nevydělali. Tohle je přesně to socialistické a zločinné uvažování. Stát okrádá úspěšné a pracovité. Hezký den

AT

No ti více vydělávající samozřejmě platí na daních už teď více, než ti nízkopříjmoví. Autor a jemu podobní chtějí, aby platili ještě více.

PZ

Můžete nám matematicky dokázat o kolik více při rovné 15% dani obere stát a občany poplatník s příjmem 100 tis Kč proti poplatníkovi s příjmem 30 tis. Kč? Možná to bude na nobelovku z matematiky.

Foto

Rakousko:

Na starobní důchod (Altersrente) můžete uplatnit nárok po dosažení věku 60 let (ženy), respektive 65 let (muži). Věkový limit u žen se bude postupně zvyšovat mezi lety 2024 a 2033 tak, aby byl totožný s věkovou hranicí u mužů (tj. na 65 let).

Výše důchodu Při výpočtu výše starobního důchodu je zohledněn věk a doba pojištění žadatele. Pro osoby, které k začátku roku 2005 nedosáhly věkové hranice 50 let, a pro pojistná období po lednu 2005 je v platnosti tzv. systém důchodových účtů se stanovenými dávkami, jehož základem je průběžné financování z příjmů (tzv. systém pay-as-yougo).

Podle tohoto systému jsou získané nároky na důchod vypočítávány za každý rok. Výpočtový základ tvoří průměrný příjem za kalendářní rok až do výše určitého maximálního limitu. Za každý kalendářní rok se ke stavu na důchodovém účtu přičte 1,78 %.

V případě předčasného odchodu do důchodu se výměr krátí o 4,2 % ročně (nejvíce však o 2,1 % u osob těžce pracujících, a to podle počtu měsíců těžké práce), avšak nikoli o více než 15 % v součtu. V případě odloženého odchodu do důchodu se výměr zvyšuje o 4,2 % za kalendářní rok, maximálně však o 12,6 %.

V čem je to tak zásadně odlišné od nás?

LH
AT

Nemyslím si, že důchody v Rakousku stojí a padají s progresivním zdaněním, je to mnohem složitější, než si dokážete představit. A i tam se intenzivně uvažuje o změně.

Pobavil mě ovšem váš okatě levičácký přístup k rovné dani. Zdůrazňování, že se jedná o "ruskou" daň . Snaha podsunout myšlenku, že vysokopříjmový platí daň stejnou, jako dělňas s minimální mzdou. Přitom 15% z 20 tisíc asi bude podstatně méně, než 15% ze 100 tisíc, ne? A nízkopříjmoví zaměstnanci s dětmi neodvedou nic a ještě dostanou vrácené daňové bonusy. A výrok, že rovnou daní bohatý "obírá" stát a spoluobčany je směšný. Je to naopak: stát obírá všechny bez výjimky. Ty vysokopříjmové více.

P.S.: prezident neorganizuje reformu. Nemá k tomu pravomoce a ani odborný základ. Pouze se snaží přivést k debatě o důchodech nejsilnější politické strany.

Foto

Neměl by se do toho vůbec plést. Není ani odborník ani zkušený politik.

ZH

S ohledem na jeho pracovní pozice lze tvrdit, že má víc zkušeností než Babiš. Navíc působí jako moderátor, což je v této situaci nutné.

DR

Jak nemám rád politology, tak v tomto případě naprosto souhlasím z jedním z nich, který se jmenuje Jelínek a svá slova pronesl na půdě naší vždy nestranné a samozřejmě objektivní ČT.

Řekl totiž, že celý postup koalice je v tomto úplně špatně. Dle něj si nejdřív měla nějaký kompromisní návrh důchodové reformy vyjednat s opozicí a až teprve potom něco předkládat v parlamentu. Oni to ovšem udělali úplně obráceně a tj. nejdřív si něco sami upekli ve vládě a potom chodí s prosíkem o podporu.

Foto

.... souhlasím s jedním z nich ....

To není překlep. To je Daníkova klasika.

AL

Internet umožňuje komukoli psát cokoli a ještě to veřejně vystavit bez nutnosti zodpovídat se za svoje slova.

  • Počet článků 611
  • Celková karma 28,70
  • Průměrná čtenost 1688x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"