Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Když byla levice u moci, nikdo ji nebránil v důchodové reformě. Ale ta se akorát zmohla na zrušení druhého pilíře a nic nového nevymyslela.

7 0
možnosti
JB

J74i52r11i 73B39o47r

5. 4. 2024 9:47

Jo, je to tak, zdroje jsou. Všechnu moc do rukou pracujícího lidu. Oni už se nějak podělí.

4 0
možnosti
PK

Propopulační opatření, něco jako za Husáka, by valný efekt nepřinesla. Mám na mysli vyšší porodnost ale s řádnou výchovou s perspektivou dobrých pracovníků. Je jiná doba, jiné hodnoty. Je to vidět v celé "bílé" Evropě, nejen v Německu.

0 2
možnosti
Foto

Nejvíce dětí vždy měli chudí.

2 0
možnosti
Foto

Bez prodlužování věku odchodu do důchodu to nepůjde. Nejde to nikde v Evropě. . V Česku je momentálně.4,942.200 lidí, kteří pracují a máme 2 629 016 důchodců. . Byla doba, kdy na jednoho důchodce přispívali čtyři pracující. Dnes jsou to dva. Za třicet let to bude vyrovnáno. . V roce 2022 vydal stát na důchody 637, 6 miliardy a v roce 2023 vydal stát na důchody 725 miliard. V současné době stát důchody dotuje částkou 21 miliard.

2 1
možnosti
AG

Prodloužení věku odchodu do důchodu je jen krátkodobý profit systému na teď ,na pár dalších let, a potom budeme znovu tam.kde jsme dnes.

Zásadní je opravdu zvrátit nepříznivý demografický vývoj a zvýšit natalitu populace.

Větší smysl by dával parametr doby účastníků v systému

Ten je třeba zvýšit alespoň na 40 - 45 let. Věk odchodu do důchodu by potom byl irelevantní.

2 0
možnosti
Foto

Já si do teď myslel, že ti, co přispívají nejvíce, pak mají důchod jen o něco málo vyšší, než ti, co přispívají nejméně. Tedy rovnostářství jako hrom. A je vidět, že levičákům je to stále málo. Prostě se za ty desítky let komunismu nepoučili, kam tohle všechno vede.

7 2
možnosti
PK

Prezident se pouze snaží zprostředkovat jednání mezi vládou a opozicí, sám může těžko něco navrhovat a schvalovat. A jak to vypadá, opozice, i když byla přizvána, jednat o ničem nehodlá.

9 4
možnosti
HH

Tak hlavě opozice mu tam něco řekne a pak to veřejně popřou, i když je na to mnoho svědků, ale ANOnysti prostě lžou nativně...

8 3
možnosti
AL

Máme my to ale odborníků na cokoli, škoda, že se jich nikdo neptá...

1 0
možnosti
HH

Jojo vše sebrat bohatým a třebas ještě zvýšit poměr mezi důchodem a průměrnou čistou mzdou, který je teď 60 % tj. skoro nejvíce na světě a 2/3 populace pobírá větší důchod, než odpovídá jejich odvodům protože nulová zásluhovost...jak by k tomu dělný lid přišel., kdyby nebyl dotován schopnějšími...

Spravedlivé by bylo důchody zdanit, tak jako jinde v Evropě...

Ta nenávist vůči schopnějším je z toho cítit hodně...

5 1
možnosti

Došlo k chybám

i v návaznosti v textu. Omlouvám se, ale nejde o chyby autora.

1 0
možnosti
VF

Zkuste zmáčkout současně "shift enter".

0 0
možnosti